Goda nyheter

I en värld dominerad av tråkiga och negativa nyheter vill vi på Prioritet Finans leverera goda nyheter. De följer enligt nedan.

Prioritet Finans är IFK Göteborgs nya stjärnsponsor

Prioritet Finans gör comeback som stjärnsponsor i IFK Göteborg. Avtalet gäller under resterande del av innevarande år och i ytterligare tre år. – Det känns naturligtvis väldigt bra att Prioritet Finans åter tar plats på bröstet på en av de vackraste av alla fotbollströjor. Även om avtalet vilar på en affärsmässig grund så är IFK Göteborg laget som jag har följt sedan jag var en liten grabb, säger Prioritet Finans vd Nils Wiberg.

Det nya sponsoravtalet innehåller en fast och en prestationsbaserad del och är resultatet av en förhandling som pågått under våren mellan Prioritet Finans och IFK Göteborg. Denna prestationsbaserade del är kopplad till den utökade exponering som framgångsrika sportsliga resultat innebär.

– Vi har hela tiden haft konstruktiva samtal där vi lyssnat på varandra och har nu enats om ett fördjupat samarbete som ger klubben en möjlighet att långsiktigt utveckla hela sin verksamhet. Inte minst arbetet med ungdomsakademien och aktiviteterna runt Göteborgs Nya Arena i Kviberg. Förhoppningsvis kan dagens avtal leda till ytterligare samarbeten kring gemensamma projekt till glädje för såväl klubben som för alla idrottsintresserade göteborgare.

– För mig som blåvit supporter är det naturligtvis roligt om klubben vinner Allsvenskan och får spela i Europa, men en inte helt oviktig del är ändå den affärsnytta vi som stjärnsponsor kan få via vårt engagemang och vår insats för klubben. Samtidigt får vi inte glömma bort den viktiga roll som IFK Göteborg spelar för idrottsintresset och för att stimulera ungdomars aktivitet och idrottande här i Göteborg, säger Nils Wiberg.

Under fyra år, 2011–2014, var Prioritet Finans stjärnsponsor för IFK Göteborg. Dagens avtal innebär att samarbetet fortsätter i minst tre och ett halvt år framöver.

– Vi har fört diskussioner under en lång period och tillsammans hittat en struktur som vi bedömer vara den absolut bästa för föreningens vision om att bli ledande i Norden. Under det halvår som gått sedan vi valde att gå skilda vägar vid årsskiftet har vi haft ett stort antal möten med Prioritet Finans. Dels med tanke på ett eventuellt nytt samarbete, men även kring frågor där det finns tydliga och naturliga kopplingar. Prioritet Finans är ju exempelvis en stor aktör i Göteborgs Nya Arena i Kviberg, där även IFK Göteborg kommer att spela en central roll, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly och fortsätter:

– Beslutet har naturligtvis stor betydelse för IFK Göteborgs framtid. Nu har vi träffat en överenskommelse som båda parter tror på och som bygger på såväl kommersiella värden som strategiskt långsiktiga riktlinjer. Tidigare i vintras valde vi att inte gå vidare på grund av affärsmässiga överväganden. Nu återupptar vi samarbetet av samma anledning.

Prioritet Finans ny huvudpartner till GöteborgsGirot!

Vi fortsätter vår utstakade väg att via idrotten bidra till ett friskare och bättre samhälle. Göteborgsgirot är en folkfest på både två och tre hjul för cyklister i alla åldrar. Målsättningen är att bidra till en bättre folkhälsa genom att främja cykling som motionsform, och minska segregationen genom att få fler att upptäcka Göteborgs olika stadsdelar. Läs gärna mer på Göteborgs Girots hemsida.

Sponsring Djurgårdens IF

Prioritet Finans ny huvudsponsor för Djurgården Fotboll

Prioritet Finans blir ny huvudsponsor för Djurgården Fotboll. Avtalet skrevs på under måndagen och gäller för 2014 med en option för förlängning till 2016.

Utöver att Prioritet Finans kommer att synas på bröstet på A-lagets matchtröja för både dam- som herrlag omfattar avtalet även exklusiv exponering inne på arenan och ett ekonomiskt stöd till Djurgårdsandan, Djurgården Fotbolls varumärke för socialt ansvarstagande.

– Vi är mycket stolta och glada över att inleda ett samarbete med Prioritet Finans som är en av de största sponsorerna för svensk idrott. Ett sponsorskap av en idrottsförening idag handlar om så mycket mer än ren exponering. De affärsmöjligheter Djurgården Fotboll kan erbjuda, inte minst genom de affärsnätverk som finns kring föreningen, och det stora arbete vi lägger ner på Djurgårdsandan har varit de kanske två enskilt starkaste skälen till att vi nu inlett samarbetet, säger Djurgården Fotbolls vd Henrik Berggren.

– Prioritet Finans har genom åren valt att arbeta med svensk idrott för att stärka sitt varumärke. I och med samarbetet med Djurgården Fotboll fortsätter den traditionen. Djurgården Fotbolls varumärke och engagemanget, både från supportrar och företag, samt föreningens framgångsrika sociala arbete var avgörande för oss, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Under 2013 bar Djurgårdsspelarna Djurgårdsandans symbol på bröstet som en viktig markering för det sociala engagemangets stora vikt för föreningen. Båda parter är överens om att ha kvar symbolen på tröjan även under 2014, som en fortsatt stark signal från föreningen.

Prioritet Finans får egen reklamlåt

Resumés artikel: Prioritet Finans får sin egen reklamlåt. Den lanseras i kväll – bland annat under stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK på Tele 2 Arena. – Det är ett sätt att utveckla vår marknadsidé, säger vd:n Nils Wiberg till Resumé.

Prioritet Finans är huvudsponsor till de allsvenska lagen IFK Göteborg och Djurgården samt handbollsklubbarna Redbergslid och Hammarby.

Finansbolaget, som syns mycket i idrottssammanhang, har nu fått en egen ”audiell profil” – en reklamlåt gjord av produktionsbolaget Streamline Studio i Västerås, som även ligger bakom ljudprofiler till bland andra Unibet, Bauhaus, Delicato, Mekonomen och Ramirent.

Låten ”Vi är Prioritet” presenteras som en ”hyllning till alla Sveriges företagare och den entreprenörsanda som finns i landet”.

– Vi vill hedra små- och medelstora företag och få fram vårt budskap tydligt om hur vi kan garantera deras likviditet, säger Nils Wiberg.

Han är imponerad över Unibets och Bauhaus ljudprofiler.

– Det ger mycket igenkänning. Vi valde att jobba med Streamline för att vi ville ha det bästa, säger Nils Wiberg.

Jens Brandberg, projektledare på Streamline:
– Otroligt kul att jobba med Prioritet Finans. Hela företaget utstrålar en styrka och framåtanda som vi gillar. Låten har vi gjort för arenorna, men givetvis också för medier som radio och tv där den förhoppningsvis ska höras mycket framöver.

Göteborgs nya arena

Nordens största multisportanläggning - Döps till Göteborgs Nya Arena

Nordens största multisportanläggning börjar ta form i stadsdelen Kviberg i Göteborg. Nu när hälften av byggtiden är genomförd passar man på att namnge anläggningen. Projektnamnet Änglagården byts ut mot Göteborgs Nya Arena.
–Målsättningen med projektet är att bidra till att utveckla Göteborg som idrottsstad, säger Ola Serneke, VD på SEFA, som tillsammans med Nils Wiberg, VD på Prioritet Finans, står bakom det gemensamma multiprojektet.

Sportanläggningen är unik i sitt slag och kommer bland annat inrymma en skidanläggning inomhus, en fullstor fotbollsplan, två idrottshallar, grundskola, idrottsgymnasium, restaurang, hotell, gym, skadeklinik för idrottare och ett idrottsboende. Byggnaden kommer att bli en av Göte-borgs största med en yta på 45 300 kvm. Det kan jämföras med Scandi-naviums 4 100 kvm, Malmö Arenas 51 000 kvm och Friends Arenas ca 100 000 kvm.

Ett beslut har nu tagits om att välja bort projektnamnet Änglagården till förmån för Göteborgs Nya Arena. Aktörerna bakom projektet vill att fö-reningar från hela Sverige ska känna sig välkomna och att namnet skall vara mer neutralt.
–Det ska vara en öppen och folklig anläggning som allmänheten ska ha tillgång till. Det vill vi även spegla i namnet, säger Nils Wiberg, VD och huvudägare i Prioritet Finans-koncernen. SEFA och Prioritet Finans genomför projektet tillsammans och de båda bo-lagen äger gemensamt anläggningen. Projektet är inte bara unikt ur ett idrotts- och samhällshänseende, utan också ur ett ekonomiskt perspek-tiv. Många arenor i Sverige har haft svårt att få verksamheten att gå ihop. Göteborgs Nya Arena är redan idag fylld med hyresgäster vilket in-nebär att ekonomin i projektet går enligt plan. Några av de blivande hy-resgästerna är Sodexo, Göteborgs Kommun, Nordic Wellness, Aspero Gymnasiet, Änglagårdsskolan, IFK Akademin, IFK-Kliniken och Grunden BOIS.

Byggnationen av anläggningen påbörjades under hösten 2012 och en in-vigning av den färdiga anläggningen sker sommaren 2015.


Läs våra artiklar i Dagens Industri

Den som är likvid har tusen problem.
Vi köper dina fakturor. Inte din själ.
Cash is king.
Bankdirektören som lånade ut pengar.
Testa Mölndal 1
Gå på krogen. Inte i borgen.
Vill du bara ha snabba cash?
De var en persika.
Snart kanske banken ringer.
Varför sponsrar vi..?
Gillar du inte att stå i skuld?
Vi betalar vår skatt.
Vårt hemliga vapen.
Kan även goda affärsmän..?
Vill du ha ett brev..?
Lividitet - Livet
Är det snart dags för lön igen?
Behöver du verkligen inte mer pengar?

Högsta kreditbetyg hos Soliditet i 22år!

Högsta kreditbetyget AAA i 22 år

Prioritet Finans har tilldelats ett gulddiplom av Soliditet den 29 augusti 2013.

Prioritet Finans har haft det högsta kreditbetyget trippel A (AAA) i 22 år (1991-2013).

Av Sveriges totalt 412 270 aktiebolag har endast 89 företag lyckats med denna bedrift.

- Genom denna utmärkelse stärker Prioritet Finans sin position som ett mycket finansiellt stabilt och bankoberoende bolag, säger VD Nils Wiberg.

Reklamfilm

Se vår TV4-reklamfilm på Youtube här.

Vi garanterar din likviditet personligt och smidigt!
Ring oss på 020-300 100 eller mejla marknad@prioritet.se.