Flera nyheter
5 vanliga frågor om fakturaköp

5 vanliga frågor om fakturaköp

Går du i tankarna och vill sälja din första faktura eller kanske vill du veta mer om just fakturaköp? Vi på Prioritet Finans har samlat de 5 vanligaste frågorna som vi får av våra kunder. Har du fler? Kontakta oss gärna!

Vad är ett fakturaköp?

  • När du ska faktura din kund för utförd tjänst och/eller levererad vara kan du istället välja att sälja din faktura till oss. Du skickar den till oss och vi betalar direkt minus vår överenskomna provision. Du slipper vänta på dina pengar enligt den kredittid du lämnat till din kund och vi tar samtidigt hand om all administration. Du följer enkelt hela processen i realtid via vår tjänst, ”Mina Sidor”.

Hur fungerar ett fakturaköp?

Efter avslutad affär med din kund skickar du din originalfaktura direkt till oss på Prioritet Finans. Du kan även skicka oss äldre fakturor, så länge de fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatumet. Du väljer alltid själv hur många fakturor och vilka fakturor du vill sälja. När vi har tagit emot fakturan gör vi direkt en kontroll för att se att uppgifterna stämmer att skickas direkt vidare till kunden. Skulle något saknas på fakturan, kontaktar vi dig, så att vi tillsammans kan säkerställa att fakturan blir fullständig. I samma stund som fakturan har blivit godkänd skickar vi ut den till din kund och du får fakturerat belopp minus vår provision betalt av oss. Vi får sedan betalt av din kund enligt de betalningsvillkor du angett ska gälla. Vi betalar ut pengarna till dig redan samma dag som vi godkänner fakturan. Beroende på bankens villkor har du pengarna på ditt konto samma dag eller inom en bankdag. Du kan enkelt och i realtid följa dina ärenden via vår tjänst, Mina Sidor.

Hur lång tid tar det innan jag får mina pengar efter att jag har sålt min faktura till Prioritet Finans? 

Får vi in din faktura på morgonen och den samtidigt blir godkänd får du betalt samma eftermiddag. Vår handläggning är snabb och vi köper närmare 99% av alla fakturor som säljs till oss.

Måste jag sälja alla mina fakturor?

Du behöver inte sälja alla dina fakturor. Du väljer själv om du vill sälja en, flera eller samtliga fakturor till oss.

Vad kostar det att sälja en faktura?

Vi använder oss av individuell prissättning som baseras på vilket avtal som passar verksamheten bäst, antal fakturor som ska säljas, fakturabeloppens storlek samt vem/vilka som är fakturamottagare.

Vill du veta mer om fakturaköp? Då kan du klicka här.

Om Prioritet Finans 

Vi på Prioritet Finans finns alltid tillgängliga för dig. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för just dig och ditt företag. Vi värnar också om dina kundrelationer, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att dina kunder är lika viktiga för oss som för dig. Med marknadens mest effektiva process vid fakturaköp ser vi helt enkelt till att du får betalt för dina fakturor.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten 

Vi är ingen bank, men vi har ett eget starkt kapital och vi köper fakturor varje år för cirka 14 miljarder. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för ditt företag. Vi jobbar nära din verksamhet och är tillgängliga att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet.