Andreas Palicka vänder hem till RIK – med hjälp av Prioritet Finans

Andreas Palicka vänder hem till RIK – med hjälp av Prioritet Finans

Världsmålvakten Andreas Palicka ansluter till Redbergslid och spelar säsongen ut hos mesta mästarna. Värvningen har bland annat möjliggjorts av ett utökat partnerskap mellan Prioritet Finans och RIK.

– Det var självklart för oss att utöka vårt engagemang när en så pass meriterad spelare fick möjligheten att vända hem. Andreas har dessutom ett stort RIK-hjärta, säger Nils Wiberg, vd Prioritet Finans.

EM-silver, VM-silver, flerfaldig tysk mästare och dubbla titlar i Champions League. Lägg där till årets handbollsspelare i Sverige 2020 och uttagen i all-star team under senaste VM. Det är en världsspelare som nu vänder hem för att spela resterande del av säsongen för Redbergslid i Handbollsligan.

– Andreas Palicka är en av världens absolut bästa målvakter och det känns fantastiskt att han ska spela i RIK igen. Jag är övertygad om att det kommer bli ett välbehövligt lyft för hela laget och att RIK nu kan avancera i tabellen. Sedan är det en fantastisk förebild som ungdomarna i föreningen kan inspireras av, säger Nils Wiberg.

Huvudpersonen själv ser också fram emot att åter få representera Redbergslid.

– Att återvända till RIK, som är min klubb i Sverige, gör att jag känner mig glad, stolt och extremt motiverad, säger Andreas Palicka.

Ny hemmaplan blir Prioritet Serneke Arena, där RIK har gjort sig hemmastadda efter att ha behövt flytta runt en tid sedan Lisebergshallen revs. Just Prioritet Serneke Arena blir också skådeplatsen för den efterlängtade comebacken då HK Malmö kommer på besök annandag jul.

– Det ska givetvis bli fantastiskt roligt att få se Andreas i Redbergslid igen och vi är oerhört tacksamma och glada över att Prioritet Finans har hjälpt oss att göra den här affären möjlig, säger Tony Larsson, klubbchef RIK.