Belåna fakturor

Belåna fakturor snabba upp betalningen av dina fakturor

Betalar dina kunder inte efter lämnad kredittid? Genom att belåna fakturor kan du istället få betalt direkt och slipper vänta på att kunden betalar. Som ny kund hos oss har du pengarna på kontot direkt eller senast inom 24 timmar, samtidigt vi hjälper dig med all administration. Med fakturabelåning förbättrar du omedelbart företagets likviditet och kassaflöde. Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar på kontot direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 99% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vi köper 99% av alla fakturor

Säljer du dina fakturor på morgonen har du dessutom pengarna på kontot samma dag.

Egna finansiella muskler

Vi är en bankoberoende finansiell partner med en stark kassa.

Fakturaköp – från faktura till pengarna på kontot

1. Skicka din faktura

Du skickar din originalfaktura till oss

2. Kontroll

Vi gör en kontroll av fakturamottagaren

3. Vi köper din faktura

Fakturan når din kund samma dag

4. Pengarna på kontot

Du får betalt direkt och din kund betalar oss enligt dina betalningsvillkor

Fakturaköp – våra rådgivare

Våra rådgivare är erfarna, kompetenta och finns alltid tillgängliga att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administrationen och hanteringen av fakturorna kan du känna dig trygg. Sälj fakturan och låt oss på Prioritet Finans hjälpa dig att förenkla tillvaron, så att du kan fokusera på rätt saker.

Vill du ha mer information om att sälja fakturor, är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare som hjälper dig.

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Belåna fakturor – så funkar det

Belåna fakturor – så funkar det

Factoring är det vanligaste samlingsbegreppet för att beskriva fakturabelåning och fakturaköp. Båda tjänsterna säkerställer att du och ditt företag på ett snabbt och säkert sätt får ersättning för fakturorna, samma dag som du skickar in dem till oss.

Genom factoring kan du helt enkelt förbättra företagets förmåga att snabbt kunna betala utan att behöva ta kontakt med banken för att låna pengar. I Sverige används främst tre olika typer av factoring som alla tjänar samma syfte:

  • Fakturaköp med regress

  • Fakturaköp utan regress

  • Fakturabelåning

Vad är fakturaköp med regress?

Fakturabelåning med regress innebär att vi som köper din faktura har rätt att sälja tillbaka fakturan till dig om den fortfarande är obetald ett visst antal dagar efter fakturans förfallodatum.

Om du tecknar ett avtal om fakturaköp med regress får du ofta ett avtal med en lägre avgift än om du tecknar ett avtal utan regress. En viktig förutsättning är att du har tillräckligt med kapital för att köpa tillbaka fakturan och återbetala skulden om det skulle visa sig att din kund uteblir med sin betalning.

Vad är fakturaköp utan regress?

När du tecknar ett avtal om fakturaköp utan regress minimerar vi som köpare din risk om att såld faktura inte kan betalas på grund av konkurs .Som din likviditetspartner minimerar vi kreditrisken – kundförluster på grund av konkurs. Vi avlastar dig samtidigt från all fakturaadministration, exempelvis fakturafrågor, påminnelser och bevakning av dina fakturor. Fakturaköp utan regress minskar kreditrisken och stärker kassan vilket är grunden till lönsamhet samtidigt som det skapar mer tid till nya affärsmöjligheter.

Vad är fakturabelåning?

Fakturabelåning är en av våra två tjänster för factoring och innebär att ditt företag intecknar sina fakturor hos oss som en säkerhet för utbetalning. Det betyder att dina fakturor ställs som säkerhet för de pengar som vi omedelbart betalar ut till ditt företag. Det är vanligt att företag belånar stora fakturabelopp, vilket kan vara perfekt för att ge kassaflödet en rejäl skjuts istället för att bromsa det. 

Betalar inte din kund till oss på avtalad förfallodag och efter påminnelser, blir du återbetalningsskyldig för vår förskotterade fakturabetalning – belåning av faktura.

Fördelar med att belåna fakturor

  • Du får betalt direkt, istället för att vänta på att kunden betalar.

  • Du minskar din kreditrisk.

  • Du förbättrar företagets likviditet omedelbart, vilket är en förutsättning för bibehållen eller ökad lönsamhet.

  • Du kan följa de fakturor du säljer till oss i realtid i vårt system.

  • Du får en personlig handläggare hos oss som hjälper dig hela vägen.

  • Du skapar tryggheten att alltid kunna betala löner, skatter och sociala avgifter.

  • Du får mer pengar på kontot för att kunna ta nya affärsmöjligheter.

Vad kostar fakturabelåning?

Priset för fakturabelåning baseras på flera olika faktorer där den finansiella risken utgör en av dessa.

Kostnaden är en procentandel på fakturabeloppet och fungerar som avgiften för hanteringen av fakturan. Från lånebeloppet avgår provisioner, kostnader och avgifter motsvarande 1,5%–4,0%.

Måste jag belåna alla fakturor?

Nej, du använder våra tjänster helt efter dina egna behov och bestämmer själv vilka fakturor du vill sälja till oss. Till skillnad från andra aktörer kräver inte vi på Prioritet Finans att du och ditt företag belånar en viss mängd fakturor till oss. Du väljer alltså själv, baserat på hur dina behov och situation ser ut.

Så fungerar factoring med Prioritet Finans – steg för steg

Med Prioritet Finans som factoringbolag kan du förvänta dig personlig och professionell hantering genom hela processen. Lås oss förklara hur vi jobbar, steg för steg:

1. Skriva avtal och skapa relation

Inledningsvis tar vi tillsammans fram ett avtal som passar bäst för dig och ditt företag. Vill du sälja en faktura, kommer vi överens om hur många procent av fakturabeloppet vi tar som avgift. Vill du göra en fakturabelåning bestämmer vi hur mycket du kommer kunna belåna på respektive faktura.

2. Överlämna fakturan

När du har bestämt vilka fakturor och vilken factoringtjänst som passar dig bäst, skickar du fakturorna till oss via e-post och vi tar över ärendet.

3. Du får pengarna direkt

Du får betalt inom några timmar till ditt företagskonto och behöver inte vänta på någon kredittid.

4. Vi skickar fakturan till kunden

Nu sköter vi all administration av fakturahanteringen. Tänk på att det tydligt ska framgå på fakturan att ditt företag har överlåtit fakturan till Prioritet Finans, tillsammans med det nya bankgironumret och att det är vi som är den nya mottagaren.

5. Kunden betalar

När kunden betalar sin faktura efter ett visst antal dagar, tar vi emot betalningen och sköter all administration och du blir skuldfri från den fakturan.

 

Prioritet Finans – din likviditetspartner

Vi på Prioritet Finans har jobbat med factoring i över 40 år och hjälper dagligen över 6000 företag med att förbättra sin likviditet. Utan att vara en bank, har vi ändå ett starkt eget kapital som gör att vi köper och belånar fakturor för över 14 miljarder per år.

Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha finansiella muskler och kapital redo för dig. Som din likviditetspartner jobbar vi nära din verksamhet och finns alltid tillgängliga för att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet.

Vi erbjuder omedelbar likviditet med rådgivning och ett nära kundsamarbete där du alltid kan känna dig trygg i hur dina fakturor och kunder hanteras. Med ett flexibelt förhållningssätt arbetar vi kundfokuserat anpassat efter din verksamhet.

Logga in i acconomy – vårt smarta ekonomisystem

Vårt uppdrag är att stärka din likviditet genom att belåna eller köpa dina fakturor, men även att underlätta din vardag. Det gör vi genom att erbjuda smarta och moderna tjänster och verktyg. Du kan enkelt logga in på Mina sidor för att få en tydlig överblick över din fakturabelåning och status för samtliga fakturor i realtid. Här kan du också enkelt exportera bokföringsunderlag.

Dessutom får du som kund hos oss tillgång till det smarta ekonomisystemet acconomy helt utan kostnad. Att skapa och skicka en faktura genom acconomy behöver inte mer än 10 sekunder och fakturan bokförs automatiskt. En tjänst som ger dig fakturering och bokföring på ett nytt sätt – i ett och samma system. 

CTA: (Kontakta acconomy för demo – acconomy@prioritet.se)

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Vanliga frågor och svar om “belåna fakturor “

Enkelt beskrivet, innebär fakturabelåning i praktiken att ditt företag lånar pengar med kundfakturor som säkerhet.

Fakturalån är samma sak som fakturabelåning och innebär enkelt beskrivet att ditt företag i praktiken lånar pengar med kundfakturor som säkerhet.

Ett factoringbolag som vi på Prioritet Finans gör det! Vi köper 98 procent av alla inskickade fakturor och hjälper idag över 6000 företag.

En särskild form av finansiering är att belåna kundfordringarna. Det innebär att kundfordringarna används som säkerhet för en slags checkräkningskredit. Fordringarna finns kvar i balansräkning och totalbeloppet, alltså redovisat värde, av de kundfordringar som belånats anges i not som en ställd pant. I detta sammanhang pratar man ofta om factoring.

Factoring innebär att du belånar eller säljer ditt företags fakturakrediter till ett finansbolag eller en bank, i syfte att snabbare få tillgång till kontanta medel och slippa vänta på kredittiderna (30 dagar eller mer). Läs mer: “Vad är factoring”.

Vid fakturabelåning står du och ditt företag för risken om din kund mod förmodan inte betalar. Fakturorna är i detta fall bara lämnade som en säkerhet till oss som factoringföretag för din beviljade kredit. Ditt företags kundfordringar och skuld till oss är separata saker, vilket alltså betyder att de belånade kundfordringarna i balansräkningen ska finnas upptagna som kundfordringar, och det lån som du har hos oss ska redovisas som skuld.