Bokslut – en viktig del av din företagsekonomi

Bokslut – en viktig del av din företagsekonomi

Bokslut är en sammanställning av din företags ekonomi. Det är ett viktigt verktyg för att hålla koll på din ekonomi och fatta viktiga beslut om ditt företag.

Varför är bokslut viktigt?

Bokslut är viktigt av flera anledningar.
För det första ger det dig en bild av hur ditt företag går. Du kan se om du gör vinst eller förlust, och om du har råd att investera eller låna pengar.
Bokslut kan också hjälpa dig att identifiera problem i din ekonomi, så att du kan åtgärda dem i tid.

För det andra är bokslut ett lagkrav för vissa företag. Aktiebolag, handelsbolag och vissa enskilda näringsidkare är skyldiga att upprätta och lämna in ett bokslut till Bolagsverket.

För det tredje kan bokslut användas för att fatta viktiga beslut om ditt företag. Om du till exempel vill ta in nya investerare eller låna pengar från en bank behöver du kunna visa upp ett bokslut som visar att ditt företag är stabilt och har goda utsikter för framtiden.

Hur upprättar du ett bokslut?

Om du är en enskild näringsidkare kan du själv upprätta ett bokslut. Det finns flera olika program och mallar som du kan använda. Om du driver ett aktiebolag eller handelsbolag måste du anlita en revisor som upprättar bokslut åt dig.

Kontakta Prioritet Finans

Vi är ett finansbolag som specialiserar oss på fakturaköp och företagslån och vi kan hjälpa dig att hitta den lösning som passar din verksamhet. Vi skapar samarbeten med dig som företagare och vill finnas där som partner. Kontakta oss på Prioritet Finans så berättar vi mer.

Om Prioritet Finans 

Vi på Prioritet Finans finns alltid tillgängliga för dig i ditt företagande. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för just dig och ditt företag. Vi värnar också om dina kundrelationer, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att dina kunder är lika viktiga för oss som för dig. Med marknadens mest effektiva process vid fakturaköp ser vi helt enkelt till att du får betalt för dina fakturor.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten 

Vi är ingen bank, men vi har ett eget starkt kapital och vi köper fakturor varje år för cirka 14 miljarder. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för ditt företag. Vi jobbar nära din verksamhet och är tillgängliga att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet.