fbpx

Factoring Stockholm

Att köpa och belåna fakturor kallas för factoring. Det är en snabbväxande bransch, mycket tack vare att den möjliggör nya, smarta finansieringsalternativ för företag. Prioritet Finans har erbjudit tjänster som rör factoring i Stockholm i närmare 40 år. Vi förstod tidigt att factoring var en efterfrågad lösning för företag som ville förbättra sin likviditet snabbt. Vi jobbar inte bara med factoring i Stockholm, utan i hela landet. Funderar du över hur ditt företag skulle kunna gynnas av fakturaköp eller fakturabelåning? Här kan du läsa mer om fördelarna med våra tjänster.
  Vilka typer av factoring i Stockholm erbjuder Prioritet Finans?

  Vi erbjuder köp av fakturor och belåning av fakturor. Det internationella samlingsnamnet för den här typen av tjänster är factoring. Vi har valt att använda oss av de svenska begreppen.

  Fakturaköp

  Vid fakturaköp säljs en eller flera fakturor till ett finansbolag eller bank. Beloppet överförs direkt till företaget som säljer fakturan. Beroende på om fakturaköpet görs med eller utan regress tar finansbolaget eller banken på sig kreditrisken.

  Processen från att vi tar emot din faktura till att pengarna kommer in på ditt företagskonto är mycket kort. Efter att du har skickat in din faktura till oss gör vi en kontroll av mottagaren för fakturan. Vi genomför därefter fakturaköpet och du får betalt direkt. Kunden betalar sedan till oss enligt de betalningsvillkor ni kommit överens om.

  Fakturabelåning

  Du kan också välja att belåna dina fakturor hos ett finansbolag eller bank. Med fakturabelåning intecknas dina fakturor. Fakturorna fungerar då som säkerhet för lånet. Med fakturabelåning slipper du allt extraarbete med fakturabevakning, påminnelser och betalningskrav.

  Skär ner på kostnaderna

  På lång sikt är det viktigt att skära ner på onödiga kostnader. Saker som är självklara och som du aldrig har sett som ett problem tidigare kanske egentligen inte är så viktiga när du ser på dem med nya objektiva ögon. Flera bäckar små kan bli en flod med besparingar som gör att du kan slappna av med en något förhöjd likviditet.

  Ta hjälp från din bank

  Men försök att tänka ett steg längre. Högre kredit kan absolut ta dig ur en svår ekonomisk situation och ge dig möjligheten att blicka framåt, men se först och främst till att säkra dina inkomster för att så snabbt som möjligt betala tillbaka skulden. Du vill inte dras med onödiga räntekostnader.

  Med Prioritet Finans får du bättre likviditet

  Kunder väntar i de flesta fall in sista betaldatum innan de betalar en faktura. När du använder dig av någon av våra tjänster inom factoring får du betalt snabbare. Om du säljer eller belånar en faktura hos oss får du nämligen in pengarna på kontot samma dag eller senast näst påföljande bankdag. Med hjälp av factoring kan du alltså snabbt förbättra ditt företags likviditet.

  Det är både smidigt och enkelt att komma igång med factoring. Stockholm eller övriga Sverige – alla företag är lika välkomna som kunder hos oss. Via vår smidiga webb och app får du snabbt överblick över dina affärer och våra medarbetare finns till för att besvara alla dina frågor samt eventuella funderingar kring factoring. Vi värdesätter våra kunder högt och anpassar oss gärna för att möta olika typer av behov.

   

  Factoring i Stockholm sedan 1981

  Familjeägda finansbolaget Prioritet Finans startades 1981 och är störst i Sverige avseende factoring. Stockholm, Göteborg och Sundsvall är utgångspunkter för att nå ut till företag över hela landet. Över 6000 företag säljer varje år sina fakturor till Prioritet Finans och tillsammans med dessa företag och deras kunder är idag över 50 000 företag direkt kopplade till de tjänsterna som Prioritet Finans erbjuder.

  Prioritet Finans ständiga utveckling och framgångar bygger på en kombination av stark entreprenörsanda, långsiktiga mål samt helhjärtat engagemang. Att via factoring ständigt finnas redo med likviditet till Sveriges företagare har blivit något av en passion. Hör av dig till oss för råd om factoring i Stockholm och/eller övriga landet. Våra kunniga finansiella rådgivare hjälper dig att hitta den bästa lösningen för just ditt företag.

  Våra rådgivare

  Träffa någon av våra rådgivare för personlig kontakt.

  Jonas Lundh

  Jonas Lundh

  Finansiell rådgivare

  Tomas Linder

  Tomas Linder

  Finansiell rådgivare

  Emil Sjöberg

  Emil Sjöberg

  Finansiell rådgivare

  Bernt Wallström

  Bernt Wallström

  Finansiell rådgivare

  Mikael Rahmqvist

  Mikael Rahmqvist

  Finansiell rådgivare

  Jonas Sundahl

  Jonas Sundahl

  Finansiell rådgivare

  Mer information

  En av våra kunder

  Barbro Edelbro, Feros AB

  ”Tryggt, snabbt och smidigt. I Prioritet Finans har vi en finansiell samarbetspartner som alltid ger oss professionell och personlig service.”

  Så anlitar du Prioritet Finans

  Finans Play

  Prioritet Finans play

  Vanliga frågor om fakturabelåning

  Vad är skillnaden med fakturaköp och fakturabelåning?

  Fakturaköp innebär att finansbolaget köper fakturorna och ibland tar kreditrisken. Fakturabelåning innebär att finansbolaget belånar fakturorna. Finansbolaget tar då inte kreditrisken.

  Måste jag belåna alla fakturor till Prioritet Finans?

  Nej. Du väljer själv vilka fakturor du vill belåna. Det är ditt behov av pengar som styr.

  Hur snabbt får jag pengarna?

  Samma dag eller senast näst påföljande bankdag.