Factoring

Factoring

Factoring är det vanligaste samlingsbegreppet för att beskriva tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Vi har vi valt att använda oss av de svenska begreppen då de båda tjänsterna skiljer sig åt. Båda tjänsterna säkerställer att du på ett snabbt och säkert sätt får ersättning för fakturan, samma dag du skickar in den till oss. Factoring gör helt enkelt att du kan förbättra företagets förmåga att snabbt kunna betala utan att behöva gå till banken för att låna pengar.

Vi på Prioritet Finans har jobbat med factoring i över 40 år och hjälper dagligen mer än 6000 företag med att förbättra sin likviditet. Alla våra kunder på Prioritet Finans har en sak gemensamt och det är att de vet att vi gör allt för att de ska få betalt direkt eller samma dag för sin inskickade faktura.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Oavsett svåra tider eller inte, har vi alltid egna pengar att erbjuda dig.

Factoring – våra rådgivare

Har du funderingar kring factoring är du välkommen att kontakta någon av våra finansiella rådgivare.

Jonas Lundh

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708289377

Linkedin

Väst

Tom Lind

Tom Lind

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Elias Aldrin

Elias Aldrin

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0730354555

Linkedin

Öst

Annika Hedman

Annika Hedman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708116167

Linkedin

Öst

Factoring

Varför välja oss på Prioritet Finans?

Prioritet Finans skall inte förväxlas med en bank men vi har ett eget starkt kapital och köper varje år fakturor från företag för ca 12 miljarder kronor. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid frigöra kapital för dig. Som företagets likviditetspartner jobbar vi nära din verksamhet och är på så sätt alltid tillgängliga för att på ett effektivt sätt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet. Vi hjälper mer än 6000 företag med snabb hjälp till omedelbar förbättrad betalningsförmåga.

Tömmer dina kunders kredittider ditt bankkonto?

Har dina kunder kredittider på 30 dagar eller mer? Har du svarta siffror i bokföringen och på pappret ett lönsamt företag men ändå svårt att betala dina leverantörsfakturor, anställdas löner med mer? Har du stundtals eller ofta likviditetsproblem? Lös allt via vår factoringtjänst, vi köper och betalar fakturan samma dag istället för att du behöver vänta på betalning. Vi finns här som en stark samarbetspartner som direkt kan förbättra din likviditet vilket även ökar dina affärsmöjligheter och reducerar dina ekonomiska risker.

Vilka olika typer av factoring finns det? 

När man pratar om factoring menas fakturaköp med eller utan regress. Vi försöker göra det enkelt för kunden genom att fortsätta använda oss av de två svenska begreppen, fakturabelåning och fakturaköp.

Factoring utan regress, vad är det?

Factoring handlar i grunden om att ett företag säljer fakturorna till ett finansbolag för säkerställd likviditet och för att nå ökad eller bibehållen lönsamhet. Den vanligaste förekommande factoringtjänsten sker utan regress och kallas fakturaköp. Här tar vi över hela företagets kreditrisk vilket minimerar din ekonomiska risk vid kundförluster på grund av konkurs.

Factoring med regress, vad är det?

Väljer företaget istället att sälja fakturan med regress kallas det fakturabelåning. Fakturabelåning innebär att ditt företag måste köpa tillbaka fakturan från oss om kunden, en tid efter förfallodag, valt att inte betala fakturan. Oavsett tjänst väljer du själv hos oss, vilka av fakturorna som är aktuella – en ensam faktura eller alla. Valet är ditt, läs mer om hur det fungerar när du säljer dina fakturor till Prioritet Finans i denna artikel.

Fakturaköp

När man hör namnet factoring är det oftast fakturaköp man tänker på. Fakturaköp innebär att vi som finansbolag köper enstaka eller alla dina fakturor som ditt företag har. Hur många av fakturorna du väljer att sälja väljer du helt själv. Vad är egentligen skillnaden på factoring utan regress eller factoring med regress? Om du väljer att sälja fakturan med regress innebär det att du förbinder dig till att köpa tillbaka fakturan av oss efter ett visst antal dagar om det skulle vara så att din kund inte betalar. Om du säljer dina fakturor utan regress tar vi på oss risken för utebliven betalning – hela kreditrisken ligger alltså hos oss.

Fakturabelåning

En annan typ av factoringtjänst är fakturabelåning. Fakturaköpet görs med regress. Vid fakturabelåning hos oss intecknas fakturorna som säkerhet för vår utbetalning. Din faktura fungerar alltså som en form av pant eller säkerhet för vårt lån och utbetalning. Vid fakturabelåning tar vi med andra ord inte på oss kreditrisken. Genom att belåna en faktura betyder det att du kan frigöra pengarna samma bank-dag. Vi sparar tillsammans en massa tid genom minskad administration och ökad trygghet.

Fördelar med factoring för mig som företagare?

Förbättra likviditeten, snabbt och enkelt

I de allra flesta branscher är det så att dina leverantörsfakturor och kundfakturor har olika betalningsvillkor. Det innebär att företaget (du) måste betala dina leverantörer och löner innan du får betalt för företagets sålda tjänster eller produkter. Genom att använda dig av vår factoring-tjänst frigör du ditt kapital och tar direkt bort obalansen på ditt bankkonto. Factoring är den ultimata lösningen för dig som är i behov av likvida medel och inte kan eller vill vänta på dina kunders betalning av dina fakturor. När du använder någon av våra tjänster, innebär det att företaget oftast får betalt av oss samma dag men senast nästa påföljande bank-dag. Kom igång samma dag du skickar in fakturan.

Mindre administration genom fakturor hos oss

Från det att ditt företag har börjat sålt eller belånat fakturor hos oss är det vi som sköter all administrativ hantering av dina kundfakturor. Vi svarar på dina kunders frågor, bevakar din betalning, och skickar även eventuella påminnelser och om så behövs och önskas skickar vi inkassokrav. Alla händelser kan du följa i realtid via ”Mina sidor”.

Välj de fakturor du vill få betalt för direkt

Som företag behöver du inte ta ställning om du ska använda dig av factoring eller inte. Som kund hos oss på Prioritet Finans har du möjligheten att fritt styra över hur många fakturor företaget vill sälja eller belåna. Somliga månader kanske behovet av pengar in till företaget är större än andra. Då kan du enkelt ta beslutet att sälja en större andel av dina fakturor. Andra månader ser likviditeten bättre ut, vilket innebär att du då kan välja att sälja färre, eller helt ta en paus.

 

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


    Agree to policies

    Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.

    Vanliga frågor och svar om Factoring

    Factoring är ett samlingsnamn för tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Factoring är när företag säljer eller belånar sina fakturor för att få sin betalning samma dag. Factoring gör att du enkelt och säkert kan förbättra företaget likviditet utan att behöva gå till banken för att låna pengar.

    Priset baseras på vilken av våra två olika factoringtjänster, fakturabelåning eller fakturaköp, som passar dig bäst. Läs mera om våra olika priser på vår hemsida . Annars kan du enkel ta kontakt med våra rådgivare som snabbt hjälper just dig och ditt företag med rätt lösning och pris.