KAF online

Factoring

Frigör kapital genom factoring

Frigör kapital genom factoring

”Vi fixar likviditeten, du lönsamheten.”

– Nils Wiberg, VD Prioritet Finans.

Driver du företag och har en omsättning som är större än 30 Mkr och behöver frigöra kapital? Belåna då dina kundfordringar hos oss och få pengarna samma dag. Du kan således på ett enkelt sätt frigöra kapital genom att använda dig av vår factoringlösning. Med Prioritets factoringtjänst sparar du också tid då du slipper all fakturaadministration.

Är du intresserad av att få mer information eller vill boka ett möte för att se om factoring kan vara rätt tjänst för dig? Hör då av dig till oss så återkommer vi inom kort.

Kontakt Sälj din faktura här! Kundcase

Så här fungerar factoring

Factoring

Du mailar originalfakturan till Prioritet Finans på fakturadagen.

Factoring

Vi belånar fakturorna och förser dem med en text som anger att betalning ska ske till Prioritet.

Factoring

Prioritet betalar dig upp till 90% av fakturabeloppet, resterande får du när kunden betalat.

Factoring

Din kund betalar oss enligt fakturans villkor. Vi påminner, skickar eventuella inkassokrav och bokar betalningar.

Kundcase factoring

Skolfood, Prioritet FinansSkolfood

Skolfood med mat som sitt huvudämne uppskattar närheten man får som kund till Prioritet Finans.

 

”Närheten, en fantastisk service, man kommer direkt fram till sina kontaktpersoner”

 

Skolfood har som måltidsleverantörer i över 20 år levererat drygt 30 000 000 måltider till hundratals skolor runt om i Sverige. Man började med ett litet kök på Vasagatan i Göteborg med att leverera luncher till Schillerska gymnasiet, sedan dess har det tagit ordentlig fart och idag har man 13 centralkök runt om i Sverige.  Man levererar mat till 87 skolor, vilket ger ca 18 500 luncher per dag. Sitt huvudkontor har man i Västra Frölunda och idag har man fler mat-ben att stå på såsom en skärgårdskrog på lilla Brattön som heter Restaurang Havsviken.

Sedan 2016 samarbetar man med Prioritet Finans och med en strid ström av ca 2000 nya lunchmåltider per år är man trygg i samarbete. ”Det bästa med samarbetet har varit den nära servicen och den nära kontakten. Vi är inte den enda kunden till Prioritet Finans, men ofta känns det som att vi är just det” säger Bo Gustavsson, VD och ägare till Skolfood.

Bo själv har ett förflutet inom friidrottsgrenen gång och förutom att han fortfarande innehar det svenska rekordet, har han vunnit både SM och tagit ett ärorikt silver under OS 1984. Förutom idrotten har han som manager till bröderna Herreys tagit hem segern i Eurovision Song Contest samma år som OS medaljen. Med andra ord vet Bo vad som krävs för att lyckas och för att leda framgången framåt. Detta gör man idag tillsammans med Prioritet Finans. Tidigare har man jobbat tillsammans med andra företag inom factoring, men system och engagemang var inte i samma vinnarklass. Sedan samarbetsstarten för två år sedan har också kunderna fått en bättre betalningsdisciplin. Något som Bo framhäver är glädjen över en partner som man sitter på samma sida som, man jobbar tillsammans och man jobbar nära.

”För den som vill ha factoring eller fakturabelåning rekommenderar jag absolut Prioritet Finans, jag ser inte att det finns något annat alternativ. Räntan må vara dyrare än hos en bank men väger man det ena mot det andra så är den personliga servicen värd så mycket mer, den är så viktig för oss”, Avslutar Bo samtalet med.

Referenskund Bo Gustavsson, VD och ägare på Skolfood, läs mer om företaget på www.skolfood.se

Prioritet Finans tackar för ett mycket fint samarbete och ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans.

Läs mer

Fördelar med factoring

FactoringPengar direkt

Lämnar du fakturorna på morgonen har du pengarna efter lunch.

Vi vårdar dina kundrelationer

Det ger trygghet för ditt företag och dina affärsrelationer.

Egna finansiella muskler

Oavsett finanskriser har vi alltid pengar att erbjuda dig.

Vi jobbar nära dig som kund

Vi har pengarna och du idéerna. Vi hjälper dig att få nya kunder och att växa.

Lär dig mer om factoring

Låna av dig själv
VANLIGA FRÅGOR

Köper ni fakturor mot utländska företag?

Fler frågor