fbpx

Factoring

Factoring är ett samlingsbegrepp för att beskriva tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Vi har valt att använda de svenska begreppen då de båda tjänsterna skiljer sig åt. Båda tjänsterna gör att du snabbt och säkert får betalt för dina fakturor, samma dag du skickar in dem till oss.

Läs mer

Vi på Prioritet Finans har jobbat med factoring i över 40 år och hjälper dagligen över 6000 företag med att förbättra sin likviditet. Alla våra kunder har ett gemensamt och det är att vi gör allt för att de ska få betalt direkt eller samma dag för sina inskickade fakturor.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

 Pengar direkt

Sälj eller kundbelåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag.

 Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

 Vårdar kundrelationer

Vi bemöter dina kunder som de vore våra egna.

 Egna finansiella muskler

Oavsett svåra tider eller inte, har vi alltid egna pengar att erbjuda dig.

Factoring – våra rådgivare

Har du funderingar kring factoring är du välkommen att kontakta någon av våra finansiella rådgivare.

Jonas Lundh

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Elias Aldrin

Elias Aldrin

Finansiell rådgivare

Emil Sjöberg

Emil Sjöberg

Finansiell rådgivare

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Tobias Darnell

Tobias Darnell

Finansiell rådgivare

Varför ska ni välja oss på Prioritet Finans?

Vi på Prioritet Finans är ingen bank men har ett eget starkt kapital och köper varje år fakturor för ca 12 miljarder kronor. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för dig. Som din likviditetspartner jobbar vi nära din verksamhet och är alltid tillgängliga för att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet. Vi hjälper över 6000 företag med snabb hjälp till omedelbar likviditet.

Tömmer dina kunders kredittider ditt bankkonto?

Får dina kunder kredittider på 30 dagar eller mer? Har du svarta siffror i bokföringen och på pappret ett lönsamt företag men ändå svårt att betala dina leverantörsfakturor, anställdas löner mm? Har du stundtals eller ofta likviditetsproblem? Lös allt via vår factoringtjänst, vi köper och betalar dina fakturor samma dag. Vi är en stark samarbetspartner som direkt kan förbättra din likviditet vilket även ökar dina affärsmöjligheter och reducerar dina ekonomiska risker. Gör som 6 000 andra företagare som vi hjälper, få betalt samma dag för dina fakturor.

Vilka olika typer av factoring finns det? 

När man pratar om factoring menas köp av fakturor med eller utan regress. Vi brukar för enkelhetens skull använda oss av de två svenska begreppen, fakturabelåning och fakturaköp.

Vad kostar Factoring?

Priset baseras på vilken av våra två olika factoringtjänster ,fakturabelåning eller fakturaköp, som passar dig bäst. Läs mera om våra olika priser på vår hemsida . Annars kan du enkel ta kontakt med våra rådgivare som snabbt hjälper just dig och ditt företag med rätt lösning och pris.

Factoring med regress, vad är det?

Factoring handlar i grunden om att du ska sälja dina fakturor för säkerställd likviditet och nå ökad eller bibehållen lönsamhet. Den vanligaste factoringtjänsten sker utan regress och kallas fakturaköp. Här tar vi över kreditrisken vilket minimerar din ekonomiska risk vid kundförluster på grund av konkurs. Väljer du istället att sälja dina fakturor med regress kallas det fakturabelåning. Det innebär det att du måste köpa tillbaka fakturan från oss om den, en tid efter förfallodag, inte betalats av din kund. Oavsett tjänst väljer du själv vilka fakturor som är aktuella – en ensam faktura eller alla. Valet är ditt.

Vad är factoring?

Factoring är ett samlingsnamn för tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Factoring är när företag säljer eller belånar sina fakturor för att få sin betalning samma dag. Factoring gör att du enkelt och säkert kan förbättra företaget likviditet utan att behöva gå till banken för att låna pengar.

Fakturaköp

När man tänket på factoring är det oftast fakturaköp man tänker på. Fakturaköp innebär att vi på Prioritet Finans köper enstaka eller alla dina fakturor som ditt företag har. Hur många fakturor du väljer att sälja väljer du helt själv. Vad är skillnaden på factoring utan regress eller factoring med regress? Om du väljer att sälja dina fakturor med regress innebär det att du köper tillbaka fakturan av oss efter ett visst antal dagar om det skulle vara så att den inte blir betald av din kund. Om du väljer att sälja dina fakturor utan regress tar vi på oss risken för utebliven betalning – vi tar över kreditrisken.

Fakturabelåning

En annan typ av factoringtjänst är fakturabelåning. Fakturaköpet görs med regress. Vid fakturabelåning intecknas fakturorna som säkerhet för vår utbetalning. Fakturorna fungerar alltså som pant för vårt lån och utbetalning. Vid fakturabelåning tar vi inte på oss kreditrisken. Du frigör kapital samma dag genom att belåna dina fakturor. Vi sparar tillsammans en massa tid, minskad administration och ökad trygghet.

Vad är fördelen med factoring för mig som företagare?

Få bättre likviditet, snabbt och enkelt

I nästan alla branscher är det så att dina leverantörsfakturor och kundfakturor har olika betalningsvillkor. Det innebär att du (företaget) måste betala dina leverantörer och löner innan du får betalt för dina sålda tjänster eller produkter. Genom att använda factoring frigör du ditt kapital och tar direkt bort obalansen på ditt bankkonto. Factoring är lösningen för dig som är i behov av likvida medel och inte kan eller vill vänta på dina kunders betalning av dina fakturor. När du använder någon av våra tjänster, fakturaköp eller fakturabelåning, får du oftast betalt av oss samma dag men senast nästa påföljande bankdag. Välkommen att prova våra tjänster kom igång samma dag du skickar in dina fakturor.

Mindre administration

Från det att du har sålt eller belånat en faktura hos oss är det vi som sköter all administrativ hantering av dina kundfakturor. Vi svarar på kundfrågor, bevakar din betalning, skickar eventuella påminnelser och om så behövs och önskas skickar vi inkassokrav. Alla händelser följer du i realtid via ”Mina sidor”.

Välj vilka fakturor du vill få betalt för direkt

Du som företag behöver inte ta ställning om du ska använda dig av factoring eller inte. Som kund hos oss på Prioritet Finans har du möjligheten att fritt styra hur många fakturor du vill sälja eller belåna. Vissa månader kanske behovet av pengar är större än andra. Då kan du sälja en större andel av dina fakturor. Andra månader ser likviditeten bättre ut. Då kan du sälja färre, eller helt ta en paus.

Är det här med factoring något nytt?

Det var för över 600 år sedan, på 1400-talet, som factoring började ta form i England. Tjänsten blev snabbt en etablerad del av det engelska näringslivet. Störst avtryck lämnade factoring i den internationella handeln. Finansieringsalternativet tog sig under 1600-talet vidare till Amerika och har sedan dess fortsatt att utvecklas. Idag är det en naturlig del av finansmarknaden och används av stora som små företag i alla branscher.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.
  Mer information

  En av våra kunder

  Barbro Edelbro, Feros AB

  ”Tryggt, snabbt och smidigt. I Prioritet Finans har vi en finansiell samarbetspartner som alltid ger oss professionell och personlig service.”

  Så anlitar du Prioritet Finans

  Finans Play
  Prioritet Finans play

  Vanliga frågor om fakturabelåning

  Vad är skillnaden med fakturaköp och fakturabelåning?

  Fakturaköp innebär att finansbolaget köper fakturorna och ibland tar kreditrisken. Fakturabelåning innebär att finansbolaget belånar fakturorna. Finansbolaget tar då inte kreditrisken.

  Måste jag belåna alla fakturor till Prioritet Finans?

  Nej. Du väljer själv vilka fakturor du vill belåna. Det är ditt behov av pengar som styr.

  Hur snabbt får jag pengarna?

  Samma dag eller senast näst påföljande bankdag.