Fakturaköp – En smart och effektiv lösning för alla företag

Fakturaköp – En smart och effektiv lösning för alla företag

Att driva ett företag är inte alltid så lätt, det krävs mycket tid och energi för att hålla företaget igång. En av de största utmaningarna som företagare står inför är hantering av fakturor och betalningar. Att skapa fakturor, påminna om betalningar och hantera förfallna fakturor kan ta upp mycket tid och hindra företagare från att fokusera på sin kärnverksamhet. För att lösa detta problem finns det en smart och effektiv lösning – fakturaköp, även kallat factoring eller fakturabelåning. I detta inlägg kommer vi att ta en närmare titt på vad fakturaköp är, hur det fungerar och dess fördelar.

Vad är ett fakturaköp?

Fakturaköp är en tjänst som erbjuds av fakturaköpsbolag där företag kan sälja sina obetalda fakturor till köparna mot en viss avgift. Detta innebär att företaget får tillgång till pengarna direkt och köparen tar över ansvaret för att driva in pengarna från kunden. Detta är ett enkelt och smart sätt att få betalt för sina fakturor snabbt och smidigt, vilket sparar tid och minskar risken för försenade betalningar och förfallna fakturor.

Hur fungerar ett fakturaköp?

Fakturaköp är enkelt. Företaget skickar in sina obetalda kundfakturor till oss på Prioritet Finans och vi gör en bedömning av fakturorna. Vi tar sedan över fakturan, betalar ut pengarna till dig direkt och ansvarar sedan för att driva in pengarna från kunden. Avgiften varierar men brukar ligga mellan 2-5% av fakturans värde inklusive moms.

Varför ska jag sälja mina fakturor?

Det finns flera fördelar med fakturaköp för företagare. För det första ger fakturaköp omedelbar likviditet, vilket innebär att företaget får tillgång till pengarna direkt och slipper vänta på att kunderna betalar. Detta kan vara särskilt användbart för små företag som har begränsad kassa och behöver pengarna för att betala sina räkningar och driva sin verksamhet. För det andra minskar fakturaköp risken för försenade betalningar och förfallna fakturor, vilket sparar tid och minskar stressen för företagare. Slutligen kan fakturaköp hjälpa företag att växa genom att förbättra deras kassaflöde och möjliggöra investeringar i nya projekt och utveckling.

Sammanfattning

Fakturaköp är en smart och effektiv lösning för företagare som behöver snabb likviditet och vill minska risken för försenade betalningar och förfallna fakturor. Genom att sälja sina fakturor till Prioritet Finans kan du få tillgång till pengarna direkt, samtidigt som du minskar den administrativa bördan och kan fokusera på att driva din verksamhet. Om du som företagare behöver snabb likviditet och vill minska risken för försenade betalningar och förfallna fakturor, kan fakturaköp vara en lösning som du bör överväga.

Om Prioritet Finans 

Vi på Prioritet Finans finns alltid tillgängliga för dig. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för just dig och ditt företag. Vi värnar också om dina kundrelationer, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att dina kunder är lika viktiga för oss som för dig. Med marknadens mest effektiva process vid fakturaköp ser vi helt enkelt till att du får betalt för dina fakturor.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten 

Vi är ingen bank, men vi har ett eget starkt kapital och vi köper fakturor varje år för cirka 14 miljarder. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för ditt företag. Vi jobbar nära din verksamhet och är tillgängliga att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet.