fbpx

Fakturaköp

Med vår tjänst fakturaköp får du betalt av oss samma dag som vi får dina fakturor. Det innebär att vi ser till att ditt företag alltid har tillgång till sina pengar. Med pengarna som trygghet kan du växa genom att få nya kunder och göra lönsamma investeringar. När vi köper din faktura minimerar vi också risken att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Genom fakturaköpet tar vi också över all hantering av fakturorna som gör att du sparar tid.

Vi fixar likviditeten, du lönsamheten.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.
  Från faktura till pengarna på kontot

  1. Skicka din faktura

  Du skickar din originalfaktura
  till oss

  2. Kontroll

  Vi gör en kontroll av
  fakturamottagaren

  3. Vi köper din faktura

  Fakturan når din kund
  samma dag

  4. Pengarna på kontot

  Du får betalt direkt och din
  kund betalar oss enligt dina
  betalningsvillkor

  Vi fixar likviditeten, du lönsamheten

  Fakturaköp riktar sig till både stora och små företag som vill stärka sin likviditet. Likviditeten är den mest avgörande faktorn  för ökad eller bibehållen lönsamhet. Samtidigt tar vi över all administration så du slipper hålla reda på påminnelser och sena inbetalningar vilket gör att du sparar både tid och pengar. Du kan koncentrera dig på din verksamhet och fokusera på att öka din lönsamhet. Vi fixar likviditeten, du lönsamheten.

  Förenkla tillvaron och fokusera på rätt saker. Låt Prioritet Finans ta hand om faktureringen genom fakturaköp.

   

  Tillgång till smarta och moderna verktyg

  Vårt uppdrag är att stärka din likviditet genom köp av fakturor men också att underlätta din vardag genom smarta och moderna tjänster och verktyg. Via Mina sidor får du en tydlig överblick av dina affärer och status för dina fakturor. Här kan du också enkelt exportera bokföringsunderlag.

  Som kund hos oss får du också, helt utan kostnad, tillgång till det smarta ekonomisystemet Acconomy. En tjänst som ger dig fakturering och bokföring på ett nytt vis. Det behöver inte ta längre tid än tio sekunder för att skapa och skicka en faktura när du använder Acconomy. Vi har rensat bort alla onödiga steg för att skapa en så enkel och snabb lösning som möjligt.

  Skicka ett mejl till acconomy@prioritet.se så blir du kontaktad för en demonstration.

  Ta viktiga steg med rätt prioriteringar

  Fakturaköp riktar sig till både stora och små företag som vill stärka sin likviditet och öka lönsamheten. Att konstant jaga kunder och hålla reda på påminnelser och sena inbetalningar kostar både tid och pengar. Låt inte administrativt arbete ta energi från annat viktigt arbete som leder företaget åt rätt håll. Vi erbjuder rådgivning och har ett nära kundsamarbete, för att du ska känna dig trygg med att lämna över fakturorna till oss. Genom snabb, smidig och enkel hantering av fakturor får du chansen att fokusera på rätt saker och ta viktiga steg i rätt riktning för ökad lönsamhet och stabilare finanser.

  Fakturaköp – steg för steg

  Vid en affär med en kund skickar du originalfakturan direkt till oss på Prioritet Finans. Du kan även skicka oss äldre fakturor, så länge de fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatumet.

  • När vi har tagit emot fakturan gör vi omgående en kontroll för att se att uppgifterna stämmer och att den är redo att skickas ut till kunden. Om någonting saknas kommunicerar en av våra rådgivare detta med dig för att se till att fakturan blir fullständig.

  • I samma stund som fakturan har blivit godkänd skickar vi ut den till din kund och du väljer själv vilka betalningsvillkor som ska gälla. Vi betalar dig pengarna redan samma dag som vi godkänner den, och beroende på bankens villkor har du pengarna på ditt konto inom en bankdag. Vi tar sedan hand om betalningen från din kund.

  Öka er lönsamhet

  Vårt uppdrag är att öka er lönsamhet och likviditet genom snabba och smidiga tjänster, exempelvis hantering av dina fakturor. Med vår app eller på vår hemsida får du en tydlig överblick av dina affärer och kan följa vår arbetsprocess. Prioritet Finans har ett arbetslag med högkompetenta finansiella rådgivare som står redo att ta hand om ditt företags likviditet. Vi arbetar kundfokuserat och anpassar oss efter din verksamhet med ett öppet förhållningssätt.

  Nära kundsamarbete

  Våra rådgivare har rätt erfarenhet och kompetens för att leda dig i positiv riktning riktning med minimal kreditrisk. Genom att låta oss sköta administration och fakturahantering kan du känna dig trygg, tack vare hög likviditet och stabila finanser. Prioritet Finans uppmuntrar till ett produktivt samarbete med kontinuerlig dialog genom processerna. Som vår kund är du alltid välkommen med frågor eller funderingar som rör ditt företags administration och bokföring. Förenkla tillvaron och fokusera på rätt saker. Låt Prioritet Finans ta hand om faktureringen genom fakturaköp.

  Våra rådgivare

  Träffa någon av våra rådgivare för personlig kontakt.

  Jonas Lundh

  Jonas Lundh

  Finansiell rådgivare

  Emil Sjöberg

  Emil Sjöberg

  Finansiell rådgivare

  Bernt Wallström

  Bernt Wallström

  Finansiell rådgivare

  Tomas Linder

  Tomas Linder

  Finansiell rådgivare

  Jonas Sundahl

  Jonas Sundahl

  Finansiell rådgivare

  Mikael Rahmqvist

  Mikael Rahmqvist

  Finansiell rådgivare

  Mer information

  En av våra kunder

  Barbro Edelbro, Feros AB

  ”Pålitliga, lösningsinriktade och hjälpsamma. Allt går snabbt och smidigt med Prioritet Finans.”

  Så anlitar du Prioritet Finans

  Finans Play

  När du anlitar Prioritet Finans går det snabbt, för att få en djupare inblick i hur vi påbörjar våra samarbeten finns filmen ovan.

  Så anlitar du Prioritet Finans

  Vad är skillnaden med fakturaköp och fakturabelåning?

  Begreppen kan verka lika men det finns en skillnad. Factoring är ett samlingsnamn som innefattar två olika former av fakturafinansiering – att sälja fakturor samt att belåna fakturor (fakturabelåning). Vad är då skillnaden? Fakturabelåning innebär att företaget lånar ut pengar och använder kundfakturan som en säkerhet. För att säkerheten ska fungera måste fakturorna pantsättas, något man gör genom att lägga till en text om att fakturan är pantsatt på själva fakturan. Det är vanligtvis mer kostnadseffektiv att använda sig av fakturabelåning än att ta ett företagslån. Anledningen är att kundfakturor anses ha ett högre säkerhetsvärde än exempelvis en personlig borgen.

  Måste jag belåna alla fakturor till Prioritet Finans?

  Nej. Du väljer själv vilka fakturor du vill belåna. Det är ditt behov av pengar som styr.

  Hur snabbt får jag pengarna?

  Samma dag eller senast näst påföljande bankdag.