Fakturaköp

Fakturaköp – sälj dina fakturor och få betalt idag

Betalar dina kunder först efter 30 dagar eller längre? Med vår tjänst fakturaköp ser vi till att du som vill sälja fakturor får betalt direkt, samma dag som du skickar dem. Testa att sälja en, några eller alla dina fakturor till oss och du kommer se hur snabbt och enkelt det är att få betalt. Genom att sälja dina fakturor till oss förbättrar du omedelbart företagets likviditet och kassaflöde.

Som ny kund har du pengarna på kontot senast inom 24 timmar från det att vi köper dina fakturor. När du vill sälja fakturor, innebär det att du säljer företagets kundfordran till oss. Hos oss får du också hjälp med all fakturaadministration som exempelvis uppföljningar, eventuella påminnelser med mera.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Vanliga frågor om Fakturaköp & Factoring

När du ska faktura din kund för utförd tjänst och/eller levererad vara kan du istället välja att sälja din faktura till oss. Du skickar den till oss och vi betalar direkt minus vår överenskomna provision. Du slipper vänta på dina pengar enligt den kredittid du lämnat till din kund och vi tar samtidigt hand om all administration. Du följer enkelt hela processen i realtid via vår tjänst, ”Mina Sidor”.

Factoring är det vanligaste samlingsbegreppet för att beskriva tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Båda tjänsterna säkerställer att du och ditt företag på ett snabbt och säkert sätt får ersättning för fakturan, samma dag du skickar in den till oss. Factoring gör helt enkelt att du kan förbättra företagets förmåga att snabbt kunna betala utan att behöva gå till banken för att låna pengar.

Factoring handlar i grunden om att du säljer dina fakturor för säkerställd likviditet samt ökad eller bibehållen lönsamhet. En av två olika former vid factoring är fakturaköp med regress, vanligtvis kallat fakturabelåning. Det innebär helt enkelt att du behöver köpa tillbaka fakturan från oss om den, en tid efter förfallodag, inte betalats av din kund. Oavsett tjänst, väljer du själv vilka fakturor som är aktuella – en ensam faktura eller alla. Valet är ditt.

Factoring handlar i grunden om att du säljer dina fakturor för säkerställd likviditet samt ökad eller bibehållen lönsamhet. En av två olika former vid factoring är fakturaköp utan regress. Det innebär vi över hela företagets kreditrisk, vilket minimerar den ekonomiska risken vid kundförluster på grund av konkurs. Oavsett tjänst, väljer du själv vilka fakturor som är aktuella – en ensam faktura eller alla. Valet är ditt.

Efter avslutad affär med din kund skickar du din originalfaktura direkt till oss på Prioritet Finans. Du kan även skicka oss äldre fakturor, så länge de fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatumet. Du väljer alltid själv hur många fakturor och vilka fakturor du vill sälja. När vi har tagit emot fakturan gör vi direkt en kontroll för att se att uppgifterna stämmer att skickas direkt vidare till kunden. Skulle något saknas på fakturan, kontaktar vi dig, så att vi tillsammans kan säkerställa att fakturan blir fullständig. I samma stund som fakturan har blivit godkänd skickar vi ut den till din kund och du får fakturerat belopp minus vår provision betalt av oss. Vi får sedan betalt av din kund enligt de betalningsvillkor du angett ska gälla. Vi betalar ut pengarna till dig redan samma dag som vi godkänner fakturan. Beroende på bankens villkor har du pengarna på ditt konto samma dag eller inom en bankdag. Du kan enkelt och i realtid följa dina ärenden via vår tjänst, Mina Sidor.

När du säljer fakturan till oss så skickar vi alltid din originalfaktura till din kund, detta med en notering att fakturan är överlåten till Prioritet Finans.

Får vi in din faktura på morgonen och den samtidigt blir godkänd får du betalt samma eftermiddag. Vår handläggning är snabb och vi köper närmare 99% av alla fakturor som säljs till oss.

Du behöver inte sälja alla dina fakturor. Du väljer själv om du vill sälja en, flera eller samtliga fakturor till oss.

Genom att sälja din faktura till oss så ser vi till att du får betalt samma dag du skickar fakturan till oss, du slipper därmed att vänta 30, 60, 90 dagar eller mer på att få betalt av din kund. På detta sätt förbättrar du omedelbart ditt företags likviditet och kan fokusera på lönsamheten och fortsatta affär. Vi avlastar dig samtidigt från all tillhörande administration utan att släppa kontrollen över dina ärenden – du ser allt i realtid via vår tjänst, Mina Sidor.

Vi använder oss av individuell prissättning som baseras på vilket avtal som passar verksamheten bäst, antal fakturor som ska säljas, fakturabeloppens storlek samt vem/vilka som är fakturamottagare.

Nej, vi har varken totala tak (limiter) eller beloppsgränser när vi köper dina fakturor.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 98% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Vi är inte en bank, därför kan vi ge långsiktiga löften.

Fakturaköp – från faktura till pengarna på kontot

1. Skicka din faktura

Du skickar din originalfaktura till oss

2. Kontroll

Vi gör en kontroll av fakturamottagaren

3. Vi köper din faktura

Fakturan når din kund samma dag

4. Pengarna på kontot

Du får betalt direkt och din kund betalar oss enligt dina betalningsvillkor

Fakturaköp – våra rådgivare

Våra rådgivare är erfarna, kompetenta och finns alltid tillgängliga att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administrationen och hanteringen av fakturorna kan du känna dig trygg. Sälj fakturan och låt oss på Prioritet Finans hjälpa dig att förenkla tillvaron, så att du kan fokusera på rätt saker.

Vill du ha mer information om att sälja fakturor, är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare som hjälper dig.

Jonas Lundh

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708289377

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Elias Aldrin

Elias Aldrin

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0730354555

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Annika Hedman

Annika Hedman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708116167

Linkedin

Öst

Svenska, engelska, serbiska & kroatiska

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


    Agree to policies

    Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.