fbpx

Fakturaköp

Betalar dina kunder först efter 30 dagar eller längre?  Vår tjänst fakturaköp ser till att du får betalt för dina fakturor samma dag du skickar dem. Testa att sälja en eller alla dina fakturor till oss så ser du hur snabbt och enkelt det är att få betalt. Genom att sälja dina fakturor till oss förbättrar du omedelbart företagets likviditet och kassaflöde. Som ny kund har du pengarna på kontot senast inom 24 timmar från att vi köpt dina fakturor.

Läs mer

När du vill sälja fakturor så innebär det att du säljer företagets kundfordring till oss. Vanligtvis får du betalt direkt. Hos oss får också hjälp med all fakturaadministration som exempelvis uppföljningar, eventuella påminnelser etc.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

 Pengar direkt

Sälj eller kundbelåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag.

 Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

 Vårdar kundrelationer

Vi bemöter dina kunder som de vore våra egna.

 Egna finansiella muskler

Oavsett svåra tider eller inte, har vi alltid egna pengar att erbjuda dig.

Fakturaköp – våra rådgivare

Har du funderingar kring fakturaköp är du välkommen att kontakta någon av våra finansiella rådgivare.

Jonas Lundh

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Elias Aldrin

Elias Aldrin

Finansiell rådgivare

Emil Sjöberg

Emil Sjöberg

Finansiell rådgivare

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Tobias Darnell

Tobias Darnell

Finansiell rådgivare

Fakturaköp – från faktura till pengarna på kontot

1. Skicka din faktura

Du skickar din originalfaktura
till oss

 

2. Kontroll

Vi gör en kontroll av
fakturamottagaren

 

3. Vi köper din faktura

Fakturan når din kund
samma dag

 

4. Pengarna på kontot

Du får betalt direkt och din
kund betalar oss enligt dina
betalningsvillkor

Vanliga frågor om fakturaköp

Nedan hittar du vanliga frågor och svar kring fakturaköp. Du kommer snabbt se att det är lätt att komma igång med att sälja dina fakturor och få betalt direkt. Redan samma dag har du en stärkt likviditet för nya affärsmöjligheter. Du kan även kontakta våra finansiella rådgivare som alltid finns redo att hjälpa dig. Följ länken så har du direktnummer och e-post till våra rådgivare.

Fakturaköp – få dina pengar snabbt

Varför vänta 30, 60 eller upp till 120 dagar på dina pengar? När du säljer dina fakturor till oss ser vi till att du får betalt samma dag . Våra processer vid fakturaköp är enkla, du får svar direkt när köpet godkänts. Så fungerar fakturaköp, du har dina pengar direkt för de fakturor du vill sälja.

Tryggt för dig och din kund

Vi på Prioritet Finans finns alltid tillgängliga för dig. Tillsammans med våra medarbetare hittar vi den bästa lösningen för just dig. Vi värnar också om dina kundrelationer, du kan känna dig trygg med att dina kunder är lika viktiga för oss som för dig. Med marknadens mest effektiva process vid fakturaköp ser vi till att du får betalt för dina fakturor.

Fakturaköp – Vi fixar pengarna, du lönsamheten

Fakturaköp riktar sig till både stora och små företag som vill stärka sin likviditet. Likviditeten är också den mest avgörande faktorn för ökad eller bibehållen lönsamhet. Samtidigt tar vi över all administration så du slipper hålla reda på påminnelser och sena inbetalningar vilket gör att du sparar både tid och pengar. Du kan helt koncentrera dig på din verksamhet och fokusera på att öka din lönsamhet. Vi fixar pengarna, du lönsamheten. Förenkla din tillvaro som företagare genom att fokusera på rätt saker. Prova att låta oss på Prioritet Finans ta hand om faktureringen.

Varför ska vi sälja fakturor till just er på Prioritet Finans?

Vi på Prioritet Finans är ingen bank men har ett eget starkt kapital och köper varje år fakturor för ca 14 miljarder. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för dig. Som din likviditetspartner jobbar vi nära din verksamhet och är snabbt tillgängliga för att hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet. Ett partnerskap och samarbete som årligen används hos oss av över 6000 företag.

Vad är fakturaköp?

Fakturaköp innebär att du säljer dina kundfakturor vidare till oss. Vid ett fakturaköp tar vi över och ansvarar för din kundfordran. Att sälja dina fakturor bidrar till att du direkt frigör kapital för ett förbättrat kassaflöde.

Fakturaköp är en av två tjänster för factoring från oss på Prioritet Finans.

Fakturaköp med smarta och moderna verktyg

Vid en affär med en kund skickar du originalfakturan direkt till oss på Prioritet Finans. Du kan även skicka oss äldre fakturor, så länge de fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatumet. När vi har tagit emot din faktura gör vi direkt en kontroll för att se att uppgifterna stämmer och att den är redo att skickas ut till kunden. Om någonting saknas kommunicerar en av våra rådgivare detta med dig för att se till att fakturan blir fullständig. I samma stund som fakturan har blivit godkänd skickar vi ut den till din kund enligt de betalningsvillkor du själv valt ska gälla. Vi betalar dig redan samma dag som vi godkänner fakturan och beroende på bankens villkor har du pengarna direkt på ditt konto eller senast inom en bankdag. Vi tar sedan hand om betalningen från din kund.

Fakturaköp – steg för steg

Vid en affär med en kund skickar du originalfakturan direkt till oss på Prioritet Finans. Du kan även skicka oss äldre fakturor, så länge de fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatumet.

• När vi har tagit emot fakturan gör vi direkt en kontroll för att se att uppgifterna stämmer och att den är redo att skickas ut till kunden. Om någonting saknas kommunicerar en av våra rådgivare detta med dig för att se till att fakturan blir fullständig.

• I samma stund som fakturan har blivit godkänd skickar vi ut den till din kund och du väljer själv vilka betalningsvillkor som ska gälla. Vi betalar dig pengarna redan samma dag som vi godkänner den, och beroende på bankens villkor har du pengarna på ditt konto inom en bankdag. Vi tar sedan hand om betalningen från din kund.

Nära kundsamarbete, när det är som bäst

Våra rådgivare är erfarna samt kompetenta och finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig . Genom att låta oss sköta administration och fakturahantering kan du känna dig trygg. Vi på Prioritet Finans erbjuder ett nära samarbete med öppen dialog genom processerna. Som vår kund är du alltid välkommen med frågor eller funderingar som rör ditt företag, även avseende din administration och bokföring. Förenkla tillvaron och fokusera på rätt saker. Låt Prioritet Finans ta hand om faktureringen genom tjänsten fakturaköp.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.
  Mer information

  En av våra kunder

  Barbro Edelbro, Feros AB

  ”Pålitliga, lösningsinriktade och hjälpsamma. Allt går snabbt och smidigt med Prioritet Finans.”

  Så anlitar du Prioritet Finans

  Finans Play
  När du anlitar Prioritet Finans går det snabbt, för att få en djupare inblick i hur vi påbörjar våra samarbeten finns filmen ovan.

  Så anlitar du Prioritet Finans

  Vad är skillnaden med fakturaköp och fakturabelåning?

  Begreppen kan verka lika men det finns en skillnad. Factoring är ett samlingsnamn som innefattar två olika former av fakturafinansiering – att sälja fakturor samt att belåna fakturor (fakturabelåning). Vad är då skillnaden? Fakturabelåning innebär att företaget lånar ut pengar och använder kundfakturan som en säkerhet. För att säkerheten ska fungera måste fakturorna pantsättas, något man gör genom att lägga till en text om att fakturan är pantsatt på själva fakturan. Det är vanligtvis mer kostnadseffektiv att använda sig av fakturabelåning än att ta ett företagslån. Anledningen är att kundfakturor anses ha ett högre säkerhetsvärde än exempelvis en personlig borgen.

  Måste jag belåna alla fakturor till Prioritet Finans?

  Nej. Du väljer själv vilka fakturor du vill belåna. Det är ditt behov av pengar som styr.

  Hur snabbt får jag pengarna?

  Samma dag eller senast näst påföljande bankdag.