Fakturaköp

Fakturaköp inom 24 timmar

Betalar dina kunder först efter 30 dagar eller längre? Vår tjänst fakturaköp ser till så att du som vill sälja fakturor får betalt direkt samma dag du skickar dem. Testa att sälja en, många eller alla dina fakturor till oss så ser du hur snabbt och enkelt det är att få betalt. Genom att sälja dina fakturor till oss förbättrar du omedelbart företagets likviditet och kassaflöde. Som ny kund har du pengarna på kontot senast inom 24 timmar från att vi köpt dina fakturor.

När du vill sälja fakturor så innebär det att du säljer företagets kundfordring till oss. Vanligtvis får du betalt direkt när du skickar fakturan till oss. Hos oss får också hjälp med all fakturaadministration som exempelvis uppföljningar, eventuella påminnelser etc.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Oavsett svåra tider eller inte, har vi alltid egna pengar att erbjuda dig.

Fakturaköp – våra rådgivare

Har du funderingar kring fakturaköp är du välkommen att kontakta någon av våra finansiella rådgivare.

Jonas Lundh

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708289377

Linkedin

Väst

Tom Lind

Tom Lind

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Elias Aldrin

Elias Aldrin

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0730354555

Linkedin

Öst

Fakturaköp – från faktura till pengarna på kontot

1. Skicka din faktura

Du skickar din originalfaktura till oss

2. Kontroll

Vi gör en kontroll av fakturamottagaren

3. Vi köper din faktura

Fakturan når din kund samma dag

4. Pengarna på kontot

Du får betalt direkt och din kund betalar oss enligt dina betalningsvillkor

Fakturaköp

Läs mer om fakturaköp

Nedan hittar du vanliga frågor om fakturaköp med tillhörande svar. Du kommer snabbt se att det är lätt att komma igång för dig som vill sälja fakturor och få betalt direkt. Redan samma dag har du en stärkt likviditet för nya affärsmöjligheter. Du kan även kontakta våra finansiella rådgivare som alltid finns redo att hjälpa dig och dela med sig av mer information runt våra tjänster. Följ länken så har du direktnummer och e-post för att kontakta våra rådgivare, eller läs vidare här om du vill veta mer och få för mer information om hur det fungerar att sälja fakturor.

Fakturaköp – sälj dina fakturor och få pengar snabbt

Varför vänta 30, 60 eller upp till hela 120 dagar på många fakturor innan du får dina pengar? Genom att sälja fakturor till oss ser vi till att du får betalt samma dag . Våra processer vid fakturaköp är enkla, du får svar direkt när köpet godkänts. Så fungerar fakturaköp, du har dina pengar direkt (läs idag) för de fakturor du vill sälja.

Tryggt för dig och din kund

Vi på Prioritet Finans finns alltid tillgängliga för dig. Tillsammans med våra medarbetare hittar vi den bästa lösningen för just dig och ert företag. Vi värnar också om dina kundrelationer, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att dina kunder är lika viktiga för oss som för dig. Med marknadens mest effektiva process vid fakturaköp ser vi helt enkelt till att du får betalt för dina fakturor.

Fakturaköp – Vi fixar pengarna, du lönsamheten

Fakturaköp riktar sig till både stora och små företag som vill stärka sin likviditet. Likviditeten är också den mest avgörande faktorn för ökad eller bibehållen lönsamhet för ett företag. Samtidigt tar vi över all administration så du slipper hålla reda på påminnelser och sena inbetalningar vilket gör att du sparar både tid och pengar. Du kan helt koncentrera dig på din verksamhet och fokusera på att öka din lönsamhet. Vi fixar pengarna, du lönsamheten. Förenkla din tillvaro som företagare genom att fokusera på rätt saker. Kom igång idag och låt oss på Prioritet Finans ta hand om faktureringen.

Varför ni vill sälja fakturor till just Prioritet Finans?

Vi på Prioritet Finans är ingen bank men vi har ett eget starkt kapital och vi köper fakturor varje år för ca 14 miljarder. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för ditt företag. Som din likviditetspartner jobbar vi nära din verksamhet och är snabbt tillgängliga för att hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet. Ett partnerskap och samarbete som årligen används hos oss av mer än 6000 företag. Kontakta oss idag så berättar vi mer om hur det fungerar när du säljer dina fakturor till oss på Prioritet Finans.

Vad är fakturaköp?

Fakturaköp innebär att du säljer dina fakturor vidare till oss. Vid ett fakturaköp tar vi över och ansvarar för din kundfordran. Genom att sälja dina fakturor till oss får du betalt direkt, vilket bidrar till att företaget frigör kapital får ett förbättrat kassaflöde. Fakturaköp är en av två tjänster för factoring från oss på Prioritet Finans.

Factoring med regress, vad är det?

Factoring handlar i grunden om att du ska sälja dina fakturor för säkerställd likviditet och nå ökad eller bibehållen lönsamhet. Den vanligaste factoringtjänsten sker utan regress och kallas fakturaköp. Här tar vi över kreditrisken vilket minimerar din ekonomiska risk vid kundförluster på grund av konkurs. Väljer du istället att sälja dina fakturor med regress kallas det fakturabelåning. Det innebär helt enkelt att du behöver köpa tillbaka fakturan från oss om den, en tid efter förfallodag, inte betalats av din kund. Oavsett tjänst väljer du själv vilka fakturor som är aktuella – en ensam faktura eller alla. Valet är ditt.

Fakturaköp med smarta och moderna verktyg

Vid en affär med en kund skickar du originalfakturan direkt till oss på Prioritet Finans. Du kan även skicka oss äldre fakturor, så länge de fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatumet. När vi har tagit emot din faktura gör vi direkt en kontroll för att se att uppgifterna stämmer och att den är redo att skickas ut till kunden. Om någonting saknas på en faktura kommunicerar en av våra rådgivare detta med dig för att se till att fakturan blir fullständig. I samma stund som fakturan har blivit godkänd skickar vi ut den till din kund enligt de betalningsvillkor du själv valt ska gälla. Vi betalar dig redan samma dag som vi godkänner fakturan och beroende på bankens villkor har du pengarna direkt på ditt konto eller senast inom en bankdag. Vi tar sedan hand om betalningen från din kund. Under Mina Sidor kan du som kund enkelt logga in och följa processen.

Fakturaköp – steg för steg

 • Vid en affär med en kund skickar du originalfakturan direkt till oss på Prioritet Finans. Du kan även skicka oss äldre fakturor, så länge de fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatumet. Du väljer alltid själv hur många fakturor och vilka fakturor du vill sälja.
 • När vi har tagit emot fakturan gör vi direkt en kontroll för att se att uppgifterna stämmer och att den är redo att skickas ut till kunden. Om någonting saknas på fakturan kommunicerar en av våra rådgivare detta med dig för att se till att fakturan blir fullständig.
 • I samma stund som fakturan har blivit godkänd skickar vi ut den till din kund och du väljer själv vilka betalningsvillkor som ska gälla. Vi betalar dig pengarna redan samma dag som vi godkänner fakturan, och beroende på bankens villkor har du pengarna på ditt konto inom en bankdag.
 • Vi tar sedan hand om betalningen från din kund.

Nära kundsamarbete, när det är som bäst

Våra rådgivare är erfarna samt kompetenta och finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administration och hantering av fakturor kan du känna dig trygg. Vi på Prioritet Finans erbjuder ett nära samarbete med öppen dialog genom processerna. Som vår kund hos oss är du alltid välkommen med frågor eller funderingar som rör ditt företag, även avseende din administration och bokföring. Låt Prioritet Finans ta hand om faktureringen genom tjänsten fakturaköp. Sälj fakturan för att förenkla tillvaron, så att ditt företag kan fokusera på rätt saker.

Kontakta oss

Vill du ha mer information om fakturaköp? Fyll bara i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.

  Vanliga frågor om Fakturaköp

  Fakturaköp innebär att du säljer dina kundfakturor vidare till oss. Vid ett fakturaköp tar vi över och ansvarar för din kundfordran. Att sälja dina fakturor bidrar till att du direkt frigör kapital för ett förbättrat kassaflöde. Fakturaköp är en av två tjänster för factoring från oss på Prioritet Finans.

  Nej. Du väljer själv de fakturor du vill sälja. Det är ditt behov av pengar som styr.

  De reagerar oftast inte alls. Fakturaköp är en etablerad och accepterad finansieringsform. Idag använder sig många företag av en finansiell partner för att förbättra sin likviditet och utveckla sitt företag.

  Samma dag eller senast näst påföljande bankdag.

  Nej, det gör vi inte.

  Ja, vi köper fakturor med ROT/RUT-avdrag.

  Ja, det gör vi.

  Ja, vi köper mot utländska företag. Kontakta oss för mer info om vilka länder.

  Om du och din kund inte kan komma överens måste du återbetala fakturabeloppet till Prioritet Finans.

  Ibland. Vi genomför stickprovskontroller helt slumpmässigt eller vid större belopp.

  Vi mejlar en avräkningsnota till dig innehållande transaktionen. Du kan också via vår portal KAF Online ta del av dina transaktioner med Prioritet Finans. KAF Online finns tillgänglig via hemsidan samt vår kundapp (finns att ladda ner för både IOS och Android).