Fakturaköp

Fakturaköp inom 24 timmar

Betalar dina kunder först efter 30 dagar eller längre? Vår tjänst fakturaköp ser till att du som vill sälja fakturor får betalt direkt, samma dag som du skickar dem. Testa att sälja en, några eller alla dina fakturor till oss och du kommer se hur snabbt och enkelt det är att få betalt. Genom att sälja dina fakturor till oss förbättrar du omedelbart företagets likviditet och kassaflöde.

Som ny kund har du pengarna på kontot senast inom 24 timmar från det att vi köper dina fakturor. När du vill sälja fakturor, innebär det att du säljer företagets kundfordran till oss. Hos oss får du också hjälp med all fakturaadministration som exempelvis uppföljningar, eventuella påminnelser med mera.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 98% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Vi är inte en bank, därför kan vi ge långsiktiga löften.

Fakturaköp – våra rådgivare

Våra rådgivare är erfarna, kompetenta och finns alltid tillgängliga att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administrationen och hanteringen av fakturorna kan du känna dig trygg. Sälj fakturan och låt oss på Prioritet Finans hjälpa dig att förenkla tillvaron, så att du kan fokusera på rätt saker.

Vill du ha mer information om att sälja fakturor, är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare som hjälper dig.

Jonas Lundh

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708289377

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Elias Aldrin

Elias Aldrin

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0730354555

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Annika Hedman

Annika Hedman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708116167

Linkedin

Öst

Svenska, engelska, serbiska & kroatiska

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Fakturaköp – från faktura till pengarna på kontot

1. Skicka din faktura

Du skickar din originalfaktura till oss

2. Kontroll

Vi gör en kontroll av fakturamottagaren

3. Vi köper din faktura

Fakturan når din kund samma dag

4. Pengarna på kontot

Du får betalt direkt och din kund betalar oss enligt dina betalningsvillkor

Fakturaköp – från faktura till pengarna på kontot

1. Skicka din faktura

Du skickar din originalfaktura till oss

2. Kontroll

Vi gör en kontroll av fakturamottagaren

3. Vi köper din faktura

Fakturan når din kund samma dag

4. Pengarna på kontot

Du får betalt direkt och din kund betalar oss enligt dina betalningsvillkor

Vad är fakturaköp

På denna sida hittar du:

Vad är fakturaköp?

Fakturaköp innebär att du säljer dina fakturor vidare till oss. Vid ett fakturaköp tar vi över och ansvarar för din kundfordran. Genom att sälja dina fakturor till oss får du betalt direkt, vilket bidrar till att företaget frigör kapital samt får ett förbättrat kassaflöde. Fakturaköp är en av två tjänster inom factoring hos oss på Prioritet Finans.

Factoring med regress – vad är det?

Factoring handlar i grunden om att du ska sälja dina fakturor för säkerställd likviditet och nå ökad eller bibehållen lönsamhet. Den vanligaste formen av factoring sker utan regress och kallas fakturaköp. Här tar vi över kreditrisken, vilket minimerar din ekonomiska risk vid kundförluster på grund av konkurs.

Väljer du istället att sälja dina fakturor med regress, kallas det fakturabelåning. Det innebär helt enkelt att du behöver köpa tillbaka fakturan från oss om den, en tid efter förfallodag, inte betalats av din kund. Oavsett tjänst, väljer du själv vilka fakturor som är aktuella – en ensam faktura eller alla. Valet är ditt.

Factoring utan regress – vad är det?

Factoring innebär att företag väljer att sälja sina fakturor till ett finansbolag för att säkerställa sin likviditet, samt för att nå en ökad eller bibehållen lönsamhet. Den vanligast förekommande formen av factoring sker utan regress och kallas fakturaköp. Här tar vi över hela företagets kreditrisk, vilket minimerar den ekonomiska risken vid kundförluster på grund av konkurs.

Så fungerar fakturaköp – steg för steg

 • Vid en affär med en kund skickar du originalfakturan direkt till oss på Prioritet Finans. Du kan även skicka oss äldre fakturor, så länge de fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatumet. Du väljer alltid själv hur många fakturor och vilka fakturor du vill sälja.

 • När vi har tagit emot fakturan gör vi direkt en kontroll för att se att uppgifterna stämmer, samt att den är redo att skickas ut till kunden. Skulle något saknas på fakturan, kontaktar någon av våra rådgivare dig, så att ni tillsammans kan säkerställa att fakturan blir fullständig.

 • I samma stund som fakturan har blivit godkänd skickar vi ut den till din kund och du väljer själv vilka betalningsvillkor som ska gälla. Vi betalar ut pengarna till dig redan samma dag som vi godkänner fakturan, och beroende på bankens villkor har du pengarna på ditt konto inom en bankdag.

 • Vi tar sedan hand om betalningen från din kund. Under Mina Sidor kan du som enkelt logga in och följa dina ärenden.

Varför Prioritet Finans?

Du kommer snabbt se att det är lätt att komma igång när du vill sälja fakturor och få betalt direkt. Redan samma dag har du en stärkt likviditet för nya affärsmöjligheter.

Du kan även kontakta våra finansiella rådgivare som alltid finns redo att hjälpa dig och dela med sig av mer information runt våra tjänster. Följ länken för direktnummer och e-post om du vill kontakta våra rådgivare, eller läs vidare om du vill veta mer om hur det fungerar att sälja fakturor med oss.

Sälj dina fakturor och få pengarna inom 24 h

Varför vänta 30, 60 eller upp till hela 120 dagar på dina fakturor innan du får dina pengar? När du säljer fakturan till oss, ser vi till att du får betalt samma dag. Våra processer vid fakturaköp är enkla och du får svar direkt när köpet godkänts. Du har med andra ord dina pengar direkt för de fakturor du vill sälja. Så fungerar fakturaköp.

Tryggt för dig och dina kunder

Vi på Prioritet Finans finns alltid tillgängliga för dig. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för just dig och ditt företag. Vi värnar också om dina kundrelationer, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att dina kunder är lika viktiga för oss som för dig. Med marknadens mest effektiva process vid fakturaköp ser vi helt enkelt till att du får betalt för dina fakturor.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten

Fakturaköp riktar sig till både stora och små företag som vill stärka sin likviditet. Likviditeten är också den mest avgörande faktorn för ökad eller bibehållen lönsamhet för ett företag. Samtidigt tar vi över all administration, så du slipper hålla reda på påminnelser och sena inbetalningar. Således sparar du både tid och pengar. Du kan helt koncentrera dig på din verksamhet och fokusera på att öka din lönsamhet.

Förenkla din tillvaro som företagare genom att fokusera på rätt saker. Kom igång idag och låt oss på Prioritet Finans ta hand om faktureringen. Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Nära kundsamarbete när det är som bäst

Våra rådgivare är erfarna, kompetenta och finns alltid tillgängliga att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administrationen och hanteringen av fakturorna kan du känna dig trygg. På Prioritet Finans erbjuder vi ett nära samarbete med öppen dialog genom hela processerna. Till oss är du alltid välkommen att höra av dig vid eventuella frågor eller funderingar som rör ditt företag, även avseende din administration och bokföring.

Låt Prioritet Finans ta hand om faktureringen genom tjänsten fakturaköp. Sälj fakturan för att förenkla tillvaron, så att du kan fokusera på rätt saker.

En stark finansiell partner

Vi är ingen bank, men vi har ett eget starkt kapital och vi köper fakturor varje år för cirka 14 miljarder. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för ditt företag. Vi jobbar nära din verksamhet och är tillgängliga att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.

  Vanliga frågor om Fakturaköp

  Fakturaköp innebär att du säljer dina kundfakturor vidare till oss. Vid ett fakturaköp tar vi över och ansvarar för din kundfordran. Att sälja dina fakturor bidrar till att du direkt frigör kapital för ett förbättrat kassaflöde. Fakturaköp är en av två tjänster för factoring hos oss på Prioritet Finans.

  Finansbolaget tar ut en procentavgift på fakturabeloppet, vilken kan variera från fall till fall, men ofta ligger mellan 2-5%. Detta för att kunna täcka företagets kostnader som administration, refinansiering samt företagets egna kostnader i samband med fakturering.

  Factoring innebär att ett företag säljer eller belånar sina fakturor till ett finansbolag för att säkerställa sin betalningsförmåga, samt för att nå ökad eller bibehållen lönsamhet. Detta betyder att ett företag, genom att sälja eller belåna sina fakturor, kan få betalt omedelbart av finansbolaget och inte behöver vänta på pengarna från kunden. Beroende på ditt företags situation och vilka dina kunder är, kan du välja factoring med regress eller factoring utan regress.

  För att du ska få lov att sälja fakturor med regress räcker det att ditt företag är kreditvärdigt. Om du även vill sälja fakturor utan regress krävs det även att dina kunder är kreditvärdiga, vilket finansbolaget kommer att säkerställa innan det beviljas. Av denna anledning är det få företag som kan sälja samtliga fakturor utan regress.