FAQ

FAQ – Vanliga frågor & svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar. Vad är factoring, hur säljer jag mina fakturor, hur tar jag ett företagslån och mycket annat!

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar på kontot direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 99% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vi köper 99% av alla fakturor

Säljer du dina fakturor på morgonen har du dessutom pengarna på kontot samma dag.

Egna finansiella muskler

Vi är en bankoberoende finansiell partner med en stark kassa.

Vanliga frågor och svar

När du ska faktura din kund för utförd tjänst och/eller levererad vara kan du istället välja att sälja din faktura till oss. Du skickar den till oss och vi betalar direkt minus vår överenskomna provision. Du slipper vänta på dina pengar enligt den kredittid du lämnat till din kund och vi tar samtidigt hand om all administration. Du följer enkelt hela processen i realtid via vår tjänst, ”Mina Sidor”.

Factoring är det vanligaste samlingsbegreppet för att beskriva tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Båda tjänsterna säkerställer att du och ditt företag på ett snabbt och säkert sätt får ersättning för fakturan, samma dag du skickar in den till oss. Factoring gör helt enkelt att du kan förbättra företagets förmåga att snabbt kunna betala utan att behöva gå till banken för att låna pengar.

Fakturaköp handlar i grunden om att du säljer dina fakturor för säkerställd likviditet samt ökad eller bibehållen lönsamhet. En av två olika former vid factoring är fakturaköp med regress, vanligtvis kallat fakturabelåning. Det innebär helt enkelt att du behöver köpa tillbaka fakturan från oss om den, en tid efter förfallodag, inte betalats av din kund. Oavsett tjänst, väljer du själv vilka fakturor som är aktuella – en ensam faktura eller alla. Valet är ditt.

Fakturaköp handlar i grunden om att du säljer dina fakturor för säkerställd likviditet samt ökad eller bibehållen lönsamhet. En av två olika former vid factoring är fakturaköp utan regress. Det innebär att vi tar över hela företagets kreditrisk, vilket minimerar den ekonomiska risken vid kundförluster på grund av konkurs. Oavsett tjänst, väljer du själv vilka fakturor som är aktuella – en ensam faktura eller alla. Valet är ditt.

Efter avslutad affär med din kund skickar du din originalfaktura direkt till oss på Prioritet Finans. När vi har tagit emot fakturan gör vi direkt en kreditkontroll av din fakturamottagare. Därefter gör vi en ibland en leveranskontroll, dvs vi säkerställer att din kund är nöjd med ditt arbete. När vi har godkänt din faktura betalas pengarna ut direkt redan samma dag. Du kan enkelt och i realtid följa dina fakturor via vår tjänst, Mina Sidor.

När du säljer fakturan till oss så skickar vi alltid din originalfaktura till din kund, detta med en notering att fakturan är överlåten till Prioritet Finans.

Fakturaköp går ut på att omvandla kundfordringar till pengar. Med kapitalet kan du investera och utveckla ditt företag. Du kan ta emot större ordrar eller jämna ut ditt kassaflöde under året. Du har pengar till att betala löner, leverantörer, skatter, moms eller sociala avgifter i tid.

Får vi in din faktura på morgonen och den samtidigt blir godkänd får du betalt samma eftermiddag. Vår handläggning är snabb och vi köper närmare 99% av alla fakturor som säljs till oss.

Du behöver inte sälja alla dina fakturor. Du väljer själv om du vill sälja en, flera eller samtliga fakturor till oss.

Genom att sälja din faktura till oss så ser vi till att du får betalt samma dag du skickar fakturan till oss, du slipper därmed att vänta 30, 60, 90 dagar eller mer på att få betalt av din kund. På detta sätt förbättrar du omedelbart ditt företags likviditet och kan fokusera på lönsamheten och fortsatta affär. Vi avlastar dig samtidigt från all tillhörande administration utan att släppa kontrollen över dina ärenden – du ser allt i realtid via vår tjänst, Mina Sidor.

Vi använder oss av individuell prissättning som baseras på vilket avtal som passar verksamheten bäst, antal fakturor som ska säljas, fakturabeloppens storlek samt vem/vilka som är fakturamottagare.

Nej, vi har varken totala tak (limiter) eller beloppsgränser när vi köper dina fakturor.

Varje ansökan som kommer in till oss bedömer vi individuellt och manuellt. När vi får in din ansökan, tittar vi på dina förutsättningar och svarar dig därefter med en offert samma dag som du ansöker, vilken du sedan får ta ställning till. Vår prissättning är tydlig och består av en fast avgift – inget annat. Kontakta oss för mer information.

Via vår hemsida skapar du enkelt din låneansökan som vi behandlar redan samma dag. Du får snabbt en offert av oss att ta ställning till och information runt allt ditt företag behöver veta.

Våra företagslån styrs inte av fasta belopp med en lägsta eller högsta gräns. Istället är de situationsanpassade för att vi tillsammans ska kunna hitta lösningar till snabb utbetalning.

Ja, vi har utformat våra företagslån på det sättet att du som driver kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma givetvis ska få samma chans till ett lån som ett aktiebolag har.

När du har skickat in din ansökan, kommer vi gå igenom din ansökan omedelbart. Antingen får du ditt företagslån beviljat direkt eller så kommer vi kontakta vi dig. Så fort du sedan har tackat ja och signerat låneavtalet, betalas dina pengar ut. Oftast får du pengarna inom 24 timmar.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


    Agree to policies

    Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.