Företagslån

Företagslån – Allt du behöver veta

Saknar du pengar till nya projekt och investeringar? Brist på likviditet ska aldrig hindra dig från att göra en bra affär.

På Prioritet Finans erbjuder vi lån till företag som är såväl nystartade som etablerade. Vi vill att du snabbt ska kunna finansiera ett affärsläge, en affärsidé, utöka produktionskapaciteten eller ta fram nya produkter och öka lönsamheten.

Ansök om företagslån idag – få svar idag!

* Ansökan är gratis och är inte bindande

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 98% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Vi är inte en bank, därför kan vi ge långsiktiga löften.

Företagslån

Företagslån och företagsfinansiering som skapar möjligheter

Kanske behöver du låna pengar till en order eller lägga bud på ett jobb du vill utföra. Ibland kopplas nya stora affärer ihop med snabba kapitalbesked om nödvändiga investeringar. Vi på Prioritet Finans har specialiserat oss på just dessa typer av lån till företag som också kräver snabba besked.

Inte sällan är våra snabba företagslån en vinnare jämfört med andra banker och långivare på grund av deras långdragna kreditkommittéer. Vi tittar istället på ditt företags förutsättningar att få lån, risker och möjligheter för att du ska få chansen till en god investering för ditt företag. 

Med vårt företagslån kan du möjliggöra nya affärer, satsa på nya projekt och utveckla ditt företag.

Brist på likviditet ska aldrig hindra dig från att göra en bra affär

Vi vet att varje företag är unikt och att du som driver företaget har erfarenheter, visioner och en historia som skiljer sig från andras. Med den vetskapen gör vi alltid en individuell bedömning av varje ansökan manuellt och letar alltid efter anledningar att bevilja lånet, snarare än tvärtom.

Brist på likviditet ska aldrig hindra dig från att växa eller göra en bra affär. Med rätt risk ska det därför vara enkelt att låna pengar hos oss på Prioritet Finans. Vår effektiva organisation, i kombination med korta beslutsvägar och erfarna medarbetare, gör att du får ett beslut om företagslån med pengar på kontot inom bara 24 timmar.

När du fyller i en intresseanmälan för att ansöka om lån hos oss förbinder du dig inte till någonting.

5 tips när du ska ta ett företagslån

Naturligtvis vill du hitta det bästa företagslånet till ditt företag när du är i behov av finansiering. Här är fem tips som förhoppningvis hjälper dig:

1. Jämför olika företagslån innan du skickar en ansökan. Börja alltid med att läsa på om olika långivare och deras företagslån, för att därefter jämföra deras lån med varandra. På så sätt ökar du chanserna att hitta en prisvärd finansieringslösning efter just dina behov och förutsättningar, utan att behöva belasta din kreditvärdighet.

2. Dubbelkolla vilka avgifter och villkor som gäller. När du jämför företagslån, är det viktigt att du alltid dubbelkollar vilka avgifter som tillkommer och vilka villkor de har. Detta kan göra stor skillnad, beroende på om ditt företag är nystartat eller etablerat. Vår prissättning är tydlig och består av en fast avgift – inget annat. Hos Prioritet Finans finns inga dolda avgifter.

3. Räkna på den effektiva räntan. När du räknar på den effektiva räntan, får du den totala kostnaden på lånet och inte bara lånets nominella ränta. Detta kan det ha stor betydelse för hur bra egentligen lånet är. När du ansöker om ett företagslån hos oss på Prioritet Finans får alltid en fast offert att ta ställning till.

4. Slarva inte med inbetalningarna. Om du är sen med inbetalningarna, kan du bli tvungen att betala onödiga straffavgifter och i värsta fall dröjsmålsränta. Det kan leda till att du skapar en ond cirkel som i sin tur leder till ekonomiska problem. Aktivera därför betalning via autogiro för att inte missa ett förfallodatum.

5. Om du kan, betala tillbaka lånet i förtid. Ett företagslån via oss på Prioritet Finans betalas tillbaka inom 12 månader. Men ju snabbare du kan betala tillbaka ditt lån, desto bättre är det såklart för din egen skull.

PASSANDE CTA

Vanliga frågor och svar om våra företagslån

Nedan har vi sammanställt några av de vanligaste frågorna och svaren företagslån. Vill du istället ha personlig rådgivning när du vill låna pengar till ditt företag, är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare. Du hittar telefonnummer och e-post ovan.

Att låna pengar till ditt företag ska inte vara krångligt och svårt, så låt oss tillsammans gå igenom allt om företagslån som kan tänkas vara till nytta för dig när du ska välja bolag och jämföra företagslån.

Vilket företagslån är bäst?

Vilket företagslån som är bäst för dig, beror helt på dina behov och förutsättningar. Det bästa du egentligen kan göra innan du bestämmer dig, är att jämföra företagslån för att bilda din egen uppfattning och utefter vad som känns bäst välja företagslån.

Oavsett om du har ett nystartat företag eller ett etablerat företag sedan många år tillbaka, är det viktigt att du alltid har i åtanke vad syftet är och att du inom en viss tid behöver betala tillbaka det företagslån du tar. Det finns flera långivare med olika rutiner och villkor, vilket är bra att kolla på när du ska jämföra företagslån.

Vem kan ta ett företagslån hos Prioritet Finans?

Våra företagslån är utformade för dig som driver kommanditbolag, handelsbolag, enskild firma eller aktiebolag.

För vem passar Prioritet Finans företagslån?

När ditt företag vill möjliggöra tillväxt, investera i produktutveckling eller helt enkelt har fått möjlighet till en kort- eller långsiktigt bra affär, är vårt företagslån för dig.

Inkludera oss i dina affärsplaner i ett tidigt skede, så hjälper vi dig att se över dina risker, respektive möjligheter, och anpassar därefter villkoren för rätt typ av lån efter dina förutsättningar och ditt affärsläge.

Vad kostar det att låna pengar hos er på Prioritet Finans?

Varje ansökan som kommer in till oss bedömer vi individuellt och manuellt. När vi får in din ansökan, tittar vi på dina förutsättningar och svarar dig därefter med en offert samma dag som du ansöker, vilken du sedan får ta ställning till. Vår prissättning är tydlig och består av en fast avgift – inget annat. Kontakta oss för mer information.

Hur gör jag för att ansöka om ett företagslån?

Via vår hemsida skapar du enkelt din låneansökan som vi behandlar redan samma dag. Du får snabbt en offert av oss att ta ställning till och information runt allt ditt företag behöver veta.

Måste jag amortera på mitt företagslån?

Nej, våra företagslån är avsedda för en kortare period och på dessa behöver du inte amortera, utan betalar istället tillbaka hela lånet när löptiden går ut.

Hur mycket får man låna till företag?

Hos oss kan du och ditt företag låna mellan 50 000 kr – 500 000 kr. Vi har valt att kalla dessa företagslån för ”situationslån” med en fast avgift baserad på dina lämnade uppgifter.

Hela lånemodellen bygger på snabb utbetalning anpassad till den situation som passar just dig och ditt företag. Behöver du låna över 2 miljoner kronor, ber vi dig att göra en ansökan, så återkommer vi till dig.

Kan jag ta ett företagslån utan personlig borgen?

Nej, hos oss är en förutsättning att man går i personlig borgen. Detta eftersom lånen ofta är kopplade till en affärsrisk, även att det också finns en stark affärsmöjlighet.

Kan jag få ett företagslån om jag har en enskild firma, kommanditbolag eller handelsbolag?

Ja, vi har utformat våra företagslån på det sättet att du som driver kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma givetvis ska få samma chans till ett lån som ett aktiebolag har.

Hur snabbt betalas mitt företagslån ut?

När du har skickat in din ansökan, kommer vi gå igenom din ansökan omedelbart. Antingen får du ditt företagslån beviljat direkt eller så kommer vi kontakta vi dig. Så fort du sedan har tackat ja och signerat låneavtalet, betalas dina pengar ut. Oftast får du pengarna inom 24 timmar.

Kan jag få ett företagslån trots en tidigare betalningsanmärkning?

Alla kan ha fått en betalningsanmärkning och anledningarna kan vara många. Givetvis är det aldrig bra att ha en anmärkning, men samtidigt går det fort att missa en betalning eller få temporära problem med sin ekonomi.

Betalningsanmärkningar kan i många fall påverka dig när du ansöker om lån, huruvida du blir beviljad det eller inte, men inte hos oss på Prioritet Finans. Istället för att se tillbaka på vad som hände för flera år sedan, tittar vi snarare på nuläget och hur det ser ut framåt för dig och ditt företag som låntagare. När du ansöker om ett företagslån hos oss är detta därför inget som kommer påverka dig negativt.

Gör Prioritet Finans en kreditupplysning när jag ansöker om företagslån?

När du skickar in din ansökan om ett företagslån, brukar långivare och banker i regel ta en kreditupplysning. Många marknadsför att de tar endast 1 UC (endast en kreditupplysning).

Vi på Prioritet Finans tar också alltid en kreditupplysning i samband med en ansökan om företagslån hos oss.

Hur mycket får ett nystartat företag låna?

Nystartade företag kan också ansöka om företagslån hos oss på Prioritet Finans. Viktigt att du har med dig, är dock att våra lån är kortsiktiga och situationsanpassas för specifika affärsmöjligheter – allt för att likviditetsbrist inte ska stoppa en god affär.

Vilka krav har ni som långivare vid företagslån?

Vi vill ha koll på din totala omsättning, men även se hur företagets trend ser ut. Ett plus är om verksamheten och försäljningen har varit igång i minst 6 månader. Ett ytterligare krav är att alla ägare i företaget ska vara bosatta i Sverige.

Kan man ta ett företagslån utan säkerhet?

Nej, hos oss på Prioritet Finans är våra företagslån kopplade till en affärsmöjlighet och en risk, vilket är varför det inte går att ta ett företagslån utan säkerhet hos oss. Det ser i stort sett likadant ut bland alla banker och långivare.

Hur snabbt måste jag betala tillbaka företagslånet?

Våra företagslån är mer att se som ett tillfälligt lån anpassat till situationen och affärsmöjligheterna du befinner dig i, med full återbetalning inom 12 månader, oavsett om du har ett nystartat företag eller har varit verksam i flera år.

Vad är borgen?

För att bli beviljad ett företagslån eller factoring krävs ett borgensåtagande. Borgen är ett löfte av en eller flera personer att betala en skuld för någon annan om den personen inte betalar.

Vad innebär personlig borgen?

Är borgensåtagandet personligt, måste den person som borgat betala tillbaka lånet om företaget inte själv klarar återbetalningen.

Det är vanligt att följande frågor dyker upp bland företagare när det ställs ett krav på ett borgensåtagande. Därför har vi sammanställt de viktigaste frågorna och försökt svara på dessa på ett så lättbegripligt och tydligt sätt som möjligt.

Vilka företagsformer krävs på borgen?

Borgen för enskild firma

Du som driver enskild näringsverksamhet via enskild firma räknas inte som juridisk person. Istället räknas firman som en fysisk person och ditt personnummer som ett organisationsnummer. Därför ansvarar du som privatperson för företagets förpliktelser och därför krävs oftast inte ditt borgensåtagande.

Borgen för Handelsbolag

I ett handelsbolag är bolagsmännen alltid solidariskt och personligt ansvariga gentemot utomstående och det kan aldrig avtalas bort. Det personliga ansvaret förpliktigar att bolagsmännen ansvarar med sin privata ekonomi för företagets skulder och ingångna avtal. Även här är inte alltid ett borgensåtagande nödvändigt.

Borgen för kommanditbolag

I ett kommanditbolag förekommer två olika typer av ägarformer. Den ena typen, där ägaren har begränsat ekonomiskt ansvar, kallas för kommanditdelägare. Den andra typen av ägare kallas för komplementär och innebär att ägaren har obegränsat ekonomiskt ansvar. Beroende på typen av ägare i ett kommanditbolag kan borgensåtagande komma att bli ett måste.

Borgen för aktiebolag

Aktiebolag är en juridisk person, där du som företagare inte är personligt ansvarig för företagets skulder om inget annat har avtalats. Därför uppkommer oftast krav på personlig borgen för att minska risken hos banker och långivare.

Två olika typer av borgen

 • Enkel borgen innebär att borgensmännen blir betalningsskyldiga först när långivaren har kunnat konstatera att låntagaren inte kan betala tillbaka.

 • Proprieborgen är den mer vanligt förekommande borgensformen. Proprieborgen betyder helt enkelt ”såsom för egen skuld”. Här kan långivaren välja att kräva borgensmannen i stället för låntagaren.

Vanliga begrepp kring borgen vid företagslån

Följande begrepp används när man talar om borgen. Det mesta är logiskt när det kommer till borgen; man tar helt enkelt ansvar för någon annans skuld, företag som privatperson, ifall denne inte kan betala.

 • Avtalsfrihet: Borgensavtal lyder under avtalsfrihet. Detta innebär att man i avtalet kan begränsa ett borgensansvar gällande tid (hur länge det gäller) och belopp (hur mycket borgensmannen tar ansvar för).

 • Borgen: För att bevilja ett lån kräver olika långivare och banker ibland en extra säkerhet för lånet. Borgen är ett exempel på en sådan säkerhet och är ett löfte av en eller flera personer att betala en skuld för någon annan om låntagaren inte betalar.

 • Borgenär eller fordringsägare: Avser den part som har en ekonomisk fordran på en annan part. Om du exempelvis lånar pengar av en vän, kommer denne att vara borgenär.

 • Borgensman: Det är den eller de personer som går i borgen för en skuld, vilket innebär att en tredje part åtar sig att betala tillbaka lånet och eventuella tillhörande avgifter om låntagaren inte klarar att betala tillbaka skulden.

 • Gäldenär: Detta är namnet på den som har en skuld till någon annan. Den som har tagit lånet kallas då för gäldenär. Gäldenären är enligt lag skyldig att betala tillbaka lånet till borgenären

 • Personlig borgen: Att gå i personlig borgen för ett företagslån innebär rent juridiskt att man tar ekonomiskt ansvar för att lånet betalas tillbaka.

 • Preskriptionstid: Om avtalet om skulden har en preskriptionstid, så försvinner även borgensansvaret när denna går ut. Däremot uppdateras preskriptionstiden varje gång i samband med att en påminnelse skickas ut.

Finns det några krav på hur ett borgensåtagande ska se ut?

Det finns inga formkrav om hur ett avtal om borgen ska se ut. Oftast inkluderas borgensåtagandet i låneavtalet där låntagarens förpliktelser finns dokumenterade och definierade.

Har man möjlighet till att avsluta sitt borgensåtagande?

Generellt kan en borgensman inte säga upp sitt borgensåtagande hur som helst. Däremot kan denne be om att få bli fri från sitt åtagande som borgensman genom att låntagaren erbjuder en ny säkerhet eller en ny borgensman.

Här måste även kreditgivaren acceptera den nya säkerheten eller borgensmannen. Ett annat alternativ är att borgensmannen betalar skulden själv och sedan kräver låntagaren på skulden.

Vad är skillnaden på solidariskt och delat ansvar?

I affärssituationer där det finns flera borgensmän för en och samma skuld är det viktigt att känna till vilken typ av ansvar dessa har. Vid solidariskt ansvar kan långivaren välja att kräva bara en av borgensmännen på hela skulden, som i sin tur sedan har rätten att kräva resterande borgensmän på sina andelar av skulden. Vid delat ansvar kan däremot en långivare endast kräva respektive borgensman på dennes andel.

Hur fungerar regressrätt i ett borgensåtagande?

I en situation där en borgensman har varit tvungen att betala hela eller en del av ett företagslån, har denne regressrätt på låntagaren. Detta innebär att borgensmannen kan kräva tillbaka pengarna från låntagaren.

3 saker att tänka på innan du går i borgen

 1. Var säker på att du har en god förståelse och aktuell insikt i företaget du går i borgen för och hur den ekonomiska situationen ser ut. Ta en titt på bokslutet och be om att få titta på de senaste siffrorna från bokföringen.

 2. Gör en uppskattning av hur saker och ting kommer att se ut efter att företaget har fått sitt företagslån. Kommer finansieringen göra att försäljningen ökar eller kostnader minskar? Kommer kapaciteten att förändras? Om möjligt, försök skaffa dig en uppfattning om hur det kommer påverka företaget finansiellt.

 3. Skaffa dig förståelse för vad åtagandet innebär under hela låneperioden. Läs igenom låneavtalet noggrant, så att du förstår hur lånet fungerar och vad dina skyldigheter som borgensman är. Om du har några frågor, ska du se till att ställa dessa innan du skriver på avtalet.

I vårt arbete för att hitta rätt företagslån och finansieringslösning till bästa möjliga villkor för alla våra kunder, är vi alltid väldigt noggranna med att besvara alla frågor och funderingar som dyker upp kring eventuella borgensåtaganden. Full transparens och en god förståelse hos samtliga parter är nyckeln till en lyckad finansiering.

Vem kan gå i personlig borgen för ett företagslån?

Hos en borgensman efterfrågar vi som långivare en person som ska ha god insyn i företagets ekonomi och affärer. Därav brukar vi som långivare efterfråga en av följande personer:

 • Styrelsemedlem

 • Ägare

 • VD

Därefter gör vi som långivare en bedömning av borgensmannens privatekonomi. Mer konkret innebär det enligt bästa möjliga scenario att denne:

 • har en tillräckligt hög inkomst registrerad hos Skatteverket.

 • inte har en öppen skuld hos Kronofogden.

 • inte har för många betalningsanmärkningar registrerade.

 • inte har för många skulder i form av blancolån (lån utan säkerhet).

 • inte har för många kreditupplysningar från UC.

Utöver ovanstående kriterier, så måste en person som går i personlig borgen för ett lån vara folkbokförd i Sverige (dvs. att man bor i Sverige) samt vara mellan 18-70 år gammal. Det är värt att nämna att det ibland beroende på situation kan krävas mer än en borgensman för ett lån. Vi rekommenderar alltid att man lägger ner tid och energi på att hitta rätt borgensman.

Om jag inte vill ta ett företagslån, men behöver finansiering – kan ni hjälpa mig?

Vill du inte ta ett företagslån, finns även andra alternativ som kan förbättra företagets förmåga att snabbt kunna betala utan att behöva gå till banken för att låna pengar.

Med hjälp av våra factoringtjänster kan du med hjälp av fakturaköp eller fakturabelåning få betalt för dina fakturor samma dag som du utfärdar och skickar dem till dina kunder. Båda tjänsterna gör att dina fakturor, oavsett kredittid, snabbt och säkert betalas samma dag de kommer in till oss.

På Prioritet Finans har vi lång erfarenhet av factoring och hjälper årligen över 6000 företag till förbättrad likviditet. Våra medarbetare är specialister och garanter för att dina fakturor köps med direkt utbetalning.

Vill du veta mer om factoring? I nedanstående avsnitt fördjupar vi oss i ämnet factoring. Här reder vi ut vad factoring innebär, hur det funkar, vad det kostar, vad factoring med regress och factoring utan regress betyder, samt fakturabelåning är. Läs mer:

Kontakta våra rådgivare för personlig rådgivning – helt kostnadsfritt.

Fler alternativ till företagslån

Det är inte alltid lika enkelt att få ett gynnsamt lån beviljat som småföretagare. Flera långivare på marknaden ser helst att ditt företag ska ha varit aktivt under en viss tidsperiod, samt att det ofta ställs krav på en viss månatlig eller årlig omsättning.

För företagare som inte vill ta ett företagslån eller inte får sitt företagslån beviljat, är det bra att känna till att det finns andra alternativ till ett företagslån:

 1. Fakturabelåning

Fakturabelåning påminner mycket om ett fakturaköp, men snarare än att du säljer dina obetalda fakturor till ett factoringbolag, så nyttjar du dem som din säkerhet för att få ett företagslån.

Detta är främst möjligt för företag som gör business to business (B2B)-transaktioner och med andra ord säljer på faktura till andra företag. Fakturabelåning gör det möjligt för ett företag att finansiera kortsiktiga kassaflödesproblem, men används även av företag för att finansiera rörelsekapital.

Belåningsgraden är en bedömning som görs av oss som factoringbolag och baseras normalt på ditt företag och vilka dina kunder är. En belåningsgrad kan variera från 50 % upp till 90 % av fakturabeloppet beroende på bedömning. 

Företagslån till företagsköp 

Ett annat ord för företagsköp är företagsförvärv, alltså när ett företag köps upp av en juridisk eller fysisk person. Det är inte helt ovanligt att man, för att kunna finansiera uppköpet, använder sig av ett lån. Om det rör sig om en juridisk person, alltså ett företag, som tar ut ett företagslån för att köpa ett annat förtag kallas det för ”företagslån till företagsköp”.

Skälen till att företag köper andra företag kan vara många, men i de flesta fallen rör det sig om att man snabbt vill överta en fungerande verksamhet, istället för att spendera tid och pengar på att bygga upp den från grunden.

Som en del av ett företags expansionsplaner är det inte heller helt ovanligt att man köper upp företag för att minska konkurrensen, alternativt få tillgång till viktiga resurser. Vid ett sådant förvärv krävs det ofta en insats på mellan 50-60 % i form av eget kapital, för att banken ska bevilja dig att låna upp till det totala beloppet. 

Då väldigt få företag har tillgång till ett så stort eget kapital som krävs för att genomföra köpet, är det inte helt ovanligt att man kombinerar ett företagslån från banken med lån från andra långivare, samt med en säljrevers (uppskjuten betalning). 

Företagslån för fastigheter

Idag investerar många företag i sina egna lokaler för att kunna använda i sin egen verksamhet, men även för att hyra ut till andra företag. Då det ofta rör sig om väldigt stora belopp om man ska finansiera fastigheten med egna medel, väljer många företag att använda sig av ett företagslån för att finansiera köpet.

En fråga som ofta kommer upp i samband med finansiering av fastigheter handlar om belåningsgraden och hur stor del av fastighetens värde som finansieras genom lån. Vid köp av fastigheter tenderar belåningsgraden att gå upp till cirka 75-85 % av fastighetens värde. Dock är det alltid en fråga om en bedömning av projektet från långivarens sida. Därför kan belåningsgraden komma att bli betydligt lägre än så. 

Värdet på själva fastigheten är en viktig byggsten när man bedömer belåningsgraden, och här ber långivare ofta om värderingsintyg från ett fristående värderingsinstitut där man jämför företagslån med sina egna uppskattningar för att göra en korrekt bedömning och sätta värdet på fastigheten.

Räntan i samband med ett företagslån för fastigheter är som allt helt beroende på risken som köpet medför. Ett utvecklingsprojekt i ett tidigt stadie medför större risk än en färdigbyggd fastighet med långa signerade hyreskontrakt. Här görs bedömningen alltid utefter hur situationen ser ut.

I samband med ett företagslån till fastigheter är det även ganska vanligt att långivaren ber om att få en pant i fastigheten. Långivaren kollar vilket inomläge som erbjuds, och inomläget avgör sedan vilken långivare som först blir återbetald ifall ägaren av fastigheten skulle gå i konkurs och fastigheten måste säljas för att kunna återbetala långivarna.

 

Hur bokför jag ett företagslån?

 • Långsiktiga lån som förfaller om 1 år eller längre från dagen du bokför det ska bokföras i kontogrupp 23.

 • Ett kortsiktigt lån som är fullt återbetalt inom 1 år från dagen det bokförs faller under kontogrupp 24.

 • Generellt gäller två regler när man bokför företagslån: 1. Lånet ska endast tas upp i bokföringen när det monetära värdet tillförlitligt kan mätas, och: 2. Ett lån som är helt återbetalt eller avskrivet ska omedelbart tas bort från balansräkningen.

När du tar ett företagslån hos oss på Prioritet Finans

Från det att du och ditt företag har ingått partnerskap med oss på Prioritet Finans, kan du när som helst logga in på Mina Sidor och se aktuell skuld, samt alla inbetalningar.

Använder du någon av våra factoringtjänster, är det vi som svarar på dina kunders frågor, bevakar din betalning och skickar även eventuella påminnelser. Om det behövs och önskas, skickar vi dessutom inkassokrav. Du slipper alltså all administrativ hantering. Alla händelser kan du följa i realtid genom att logga in på Mina sidor.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.