Företagslån

Företagslån – allt du behöver veta

Saknar du pengar till nya projekt och investeringar? Brist på likviditet ska aldrig hindra dig från att göra en bra affär.

På Prioritet Finans erbjuder vi lån till företag som är såväl nystartade som etablerade. Vi vill att du snabbt ska kunna finansiera ett affärsläge, en affärsidé, utöka produktionskapaciteten eller ta fram nya produkter och öka lönsamheten.

Ansök om företagslån idag – få svar idag!

* Ansökan är gratis och är inte bindande

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 98% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Vi är inte en bank, därför kan vi ge långsiktiga löften.

Företagslån

Företagslån och företagsfinansiering som skapar möjligheter

Kanske behöver du låna pengar till en order eller lägga bud på ett jobb du vill utföra. Ibland kopplas nya stora affärer ihop med snabba kapitalbesked om nödvändiga investeringar. Vi på Prioritet Finans har specialiserat oss på just dessa typer av lån till företag som också kräver snabba besked.

Inte sällan är våra snabba företagslån en vinnare jämfört med andra banker och långivare på grund av deras långdragna kreditkommittéer. Vi tittar istället på ditt företags förutsättningar att få lån, risker och möjligheter för att du ska få chansen till en god investering för ditt företag. 

Med vårt företagslån kan du möjliggöra nya affärer, satsa på nya projekt och utveckla ditt företag.

Brist på likviditet ska aldrig hindra dig från att göra en bra affär

Vi vet att varje företag är unikt och att du som driver företaget har erfarenheter, visioner och en historia som skiljer sig från andras. Med den vetskapen gör vi alltid en individuell bedömning av varje ansökan manuellt och letar alltid efter anledningar att bevilja lånet, snarare än tvärtom.

Brist på likviditet ska aldrig hindra dig från att växa eller göra en bra affär. Med rätt risk ska det därför vara enkelt att låna pengar hos oss på Prioritet Finans. Vår effektiva organisation, i kombination med korta beslutsvägar och erfarna medarbetare, gör att du får ett beslut om företagslån med pengar på kontot inom bara 24 timmar.

När du fyller i en intresseanmälan för att ansöka om lån hos oss förbinder du dig inte till någonting.

5 tips när du ska ta ett företagslån

Naturligtvis vill du hitta det bästa företagslånet till ditt företag när du är i behov av finansiering. Här är fem tips som förhoppningvis hjälper dig:

1. Jämför olika företagslån innan du skickar en ansökan. Börja alltid med att läsa på om olika långivare och deras företagslån, för att därefter jämföra deras lån med varandra. På så sätt ökar du chanserna att hitta en prisvärd finansieringslösning efter just dina behov och förutsättningar, utan att behöva belasta din kreditvärdighet.

2. Dubbelkolla vilka avgifter och villkor som gäller. När du jämför företagslån, är det viktigt att du alltid dubbelkollar vilka avgifter som tillkommer och vilka villkor de har. Detta kan göra stor skillnad, beroende på om ditt företag är nystartat eller etablerat. Vår prissättning är tydlig och består av en fast avgift – inget annat. Hos Prioritet Finans finns inga dolda avgifter.

3. Räkna på den effektiva räntan. När du räknar på den effektiva räntan, får du den totala kostnaden på lånet och inte bara lånets nominella ränta. Detta kan det ha stor betydelse för hur bra egentligen lånet är. När du ansöker om ett företagslån hos oss på Prioritet Finans får alltid en fast offert att ta ställning till.

4. Slarva inte med inbetalningarna. Om du är sen med inbetalningarna, kan du bli tvungen att betala onödiga straffavgifter och i värsta fall dröjsmålsränta. Det kan leda till att du skapar en ond cirkel som i sin tur leder till ekonomiska problem. Aktivera därför betalning via autogiro för att inte missa ett förfallodatum.

5. Om du kan, betala tillbaka lånet i förtid. Ett företagslån via oss på Prioritet Finans betalas tillbaka inom 12 månader. Men ju snabbare du kan betala tillbaka ditt lån, desto bättre är det såklart för din egen skull.

 

Vanliga frågor om Företagslån

Vilket företagslån som är bäst för dig, beror helt på dina behov och förutsättningar. Det bästa du egentligen kan göra innan du bestämmer dig, är att jämföra företagslån för att bilda din egen uppfattning och utefter vad som känns bäst välja företagslån. Oavsett om du har ett nystartat företag eller ett etablerat företag sedan många år tillbaka, är det viktigt att du alltid har i åtanke vad syftet är och att du inom en viss tid behöver betala tillbaka det företagslån du tar. Det finns flera långivare med olika rutiner och villkor, vilket är bra att kolla på när du ska jämföra företagslån.

Våra företagslån är utformade för dig som driver kommanditbolag, handelsbolag, enskild firma eller aktiebolag.

När ditt företag vill möjliggöra tillväxt, investera i produktutveckling eller helt enkelt har fått möjlighet till en kort- eller långsiktigt bra affär, är vårt företagslån för dig. Inkludera oss i dina affärsplaner i ett tidigt skede, så hjälper vi dig att se över dina risker, respektive möjligheter, och anpassar därefter villkoren för rätt typ av lån efter dina förutsättningar och ditt affärsläge.

Varje ansökan som kommer in till oss bedömer vi individuellt och manuellt. När vi får in din ansökan, tittar vi på dina förutsättningar och svarar dig därefter med en offert samma dag som du ansöker, vilken du sedan får ta ställning till. Vår prissättning är tydlig och består av en fast avgift – inget annat. Kontakta oss för mer information.

Via vår hemsida skapar du enkelt din låneansökan som vi behandlar redan samma dag. Du får snabbt en offert av oss att ta ställning till och information runt allt ditt företag behöver veta.

Nej, våra företagslån är avsedda för en kortare period och på dessa behöver du inte amortera, utan betalar istället tillbaka hela lånet när löptiden går ut.

Hos oss kan du och ditt företag låna mellan 50 000 kr – 500 000 kr. Vi har valt att kalla dessa företagslån för ”situationslån” med en fast avgift baserad på dina lämnade uppgifter. Hela lånemodellen bygger på snabb utbetalning anpassad till den situation som passar just dig och ditt företag. Behöver du låna över 2 miljoner kronor, ber vi dig att göra en ansökan, så återkommer vi till dig.

Nej, hos oss är en förutsättning att man går i personlig borgen. Detta eftersom lånen ofta är kopplade till en affärsrisk, även att det också finns en stark affärsmöjlighet.

Ja, vi har utformat våra företagslån på det sättet att du som driver kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma givetvis ska få samma chans till ett lån som ett aktiebolag har.

När du har skickat in din ansökan, kommer vi gå igenom din ansökan omedelbart. Antingen får du ditt företagslån beviljat direkt eller så kommer vi kontakta vi dig. Så fort du sedan har tackat ja och signerat låneavtalet, betalas dina pengar ut. Oftast får du pengarna inom 24 timmar.

Alla kan ha fått en betalningsanmärkning och anledningarna kan vara många. Givetvis är det aldrig bra att ha en anmärkning, men samtidigt går det fort att missa en betalning eller få temporära problem med sin ekonomi. Betalningsanmärkningar kan i många fall påverka dig när du ansöker om lån, huruvida du blir beviljad det eller inte, men inte hos oss på Prioritet Finans. Istället för att se tillbaka på vad som hände för flera år sedan, tittar vi snarare på nuläget och hur det ser ut framåt för dig och ditt företag som låntagare. När du ansöker om ett företagslån hos oss är detta därför inget som kommer påverka dig negativt.

När du skickar in din ansökan om ett företagslån, brukar långivare och banker i regel ta en kreditupplysning. Många marknadsför att de tar endast 1 UC (endast en kreditupplysning). Vi på Prioritet Finans tar också alltid en kreditupplysning i samband med en ansökan om företagslån hos oss.

Nystartade företag kan också ansöka om företagslån hos oss på Prioritet Finans. Viktigt att du har med dig, är dock att våra lån är kortsiktiga och situationsanpassas för specifika affärsmöjligheter – allt för att likviditetsbrist inte ska stoppa en god affär.

Vi vill ha koll på din totala omsättning, men även se hur företagets trend ser ut. Ett plus är om verksamheten och försäljningen har varit igång i minst 6 månader. Ett ytterligare krav är att alla ägare i företaget ska vara bosatta i Sverige.

Nej, hos oss på Prioritet Finans är våra företagslån kopplade till en affärsmöjlighet och en risk, vilket är varför det inte går att ta ett företagslån utan säkerhet hos oss. Det ser i stort sett likadant ut bland alla banker och långivare.

Våra företagslån är mer att se som ett tillfälligt lån anpassat till situationen och affärsmöjligheterna du befinner dig i, med full återbetalning inom 12 månader, oavsett om du har ett nystartat företag eller har varit verksam i flera år.

För att bli beviljad ett företagslån eller factoring krävs ett borgensåtagande. Borgen är ett löfte av en eller flera personer att betala en skuld för någon annan om den personen inte betalar.

Är borgensåtagandet personligt, måste den person som borgat betala tillbaka lånet om företaget inte själv klarar återbetalningen. Det är vanligt att följande frågor dyker upp bland företagare när det ställs ett krav på ett borgensåtagande. Därför har vi sammanställt de viktigaste frågorna och försökt svara på dessa på ett så lättbegripligt och tydligt sätt som möjligt.

Vill du inte ta ett företagslån, finns även andra alternativ som kan förbättra företagets förmåga att snabbt kunna betala utan att behöva gå till banken för att låna pengar. Med hjälp av våra factoringtjänster kan du med hjälp av fakturaköp eller fakturabelåning få betalt för dina fakturor samma dag som du utfärdar och skickar dem till dina kunder. Båda tjänsterna gör att dina fakturor, oavsett kredittid, snabbt och säkert betalas samma dag de kommer in till oss. På Prioritet Finans har vi lång erfarenhet av factoring och hjälper årligen över 6000 företag till förbättrad likviditet. Våra medarbetare är specialister och garanter för att dina fakturor köps med direkt utbetalning.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


    Agree to policies

    Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.