Företagslån

Företagslån – allt du behöver veta

Företagslån

Saknar du pengar till nya projekt och investeringar? Brist på likviditet ska aldrig hindra dig från att göra en bra affär.


På Prioritet Finans erbjuder vi lån till företag som är såväl nystartade som etablerade. Vi vill att du snabbt ska kunna finansiera ett affärsläge, en affärsidé, utöka produktionskapaciteten eller ta fram nya produkter och öka lönsamheten.Ansök om företagslån idag – få svar idag!

Företagslån

Vanliga frågor om Företagslån

Vilket företagslån som är bäst för dig, beror helt på dina behov och förutsättningar. Det bästa du egentligen kan göra innan du bestämmer dig, är att jämföra företagslån för att bilda din egen uppfattning och utefter vad som känns bäst välja företagslån. Oavsett om du har ett nystartat företag eller ett etablerat företag sedan många år tillbaka, är det viktigt att du alltid har i åtanke vad syftet är och att du inom en viss tid behöver betala tillbaka det företagslån du tar.

Våra företagslån är utformade för dig som driver kommanditbolag, handelsbolag, enskild firma eller aktiebolag.

När ditt företag vill möjliggöra tillväxt, investera i produktutveckling eller helt enkelt har fått möjlighet till en kort- eller långsiktigt bra affär, är vårt företagslån för dig. Inkludera oss i dina affärsplaner i ett tidigt skede, så hjälper vi dig att se över dina risker, respektive möjligheter, och anpassar därefter villkoren för rätt typ av lån efter dina förutsättningar och ditt affärsläge.

Varje ansökan som kommer in till oss bedömer vi individuellt och manuellt. När vi får in din ansökan, tittar vi på dina förutsättningar och svarar dig därefter med en offert samma dag som du ansöker, vilken du sedan får ta ställning till. Vår prissättning är tydlig och består av en fast avgift – inget annat. Kontakta oss för mer information.

Via vår hemsida skapar du enkelt din låneansökan som vi behandlar redan samma dag. Du får snabbt en offert av oss att ta ställning till och information runt allt ditt företag behöver veta.

Nej, våra företagslån är avsedda för en kortare period och på dessa behöver du inte amortera, utan betalar istället tillbaka hela lånet när löptiden går ut.

Våra företagslån styrs inte av fasta belopp med en lägsta eller högsta gräns. Istället är de situationsanpassade för att vi tillsammans ska kunna hitta lösningar till snabb utbetalning.

Nej, hos oss är en förutsättning att man går i personlig borgen. Detta eftersom lånen ofta är kopplade till en affärsrisk, även att det också finns en stark affärsmöjlighet.

Ja, vi har utformat våra företagslån på det sättet att du som driver kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma givetvis ska få samma chans till ett lån som ett aktiebolag har.

När du har skickat in din ansökan, kommer vi gå igenom din ansökan omedelbart. Antingen får du ditt företagslån beviljat direkt eller så kommer vi kontakta vi dig. Så fort du sedan har tackat ja och signerat låneavtalet, betalas dina pengar ut. Oftast får du pengarna inom 24 timmar.

Alla kan ha fått en betalningsanmärkning och anledningarna kan vara många. Givetvis är det aldrig bra att ha en anmärkning, men samtidigt går det fort att missa en betalning eller få temporära problem med sin ekonomi. Betalningsanmärkningar kan i många fall påverka dig när du ansöker om lån, huruvida du blir beviljad det eller inte, men inte hos oss på Prioritet Finans. Istället för att se tillbaka på vad som hände för flera år sedan, tittar vi snarare på nuläget och hur det ser ut framåt för dig och ditt företag som låntagare. När du ansöker om ett företagslån hos oss är detta därför inget som kommer påverka dig negativt.

När du skickar in din ansökan om ett företagslån, brukar långivare och banker i regel ta en kreditupplysning. Många marknadsför att de tar endast 1 kreditupplysning. Vi på Prioritet Finans tar också alltid bara en (1) kreditupplysning i samband med en ansökan om företagslån hos oss.

Nystartade företag kan också ansöka om företagslån hos oss på Prioritet Finans. Viktigt att du har med dig, är dock att våra lån är kortsiktiga och situationsanpassas för specifika affärsmöjligheter – allt för att likviditetsbrist inte ska stoppa en god affär.

Vi vill ha koll på din totala omsättning, men även se hur företagets trend ser ut. Ett plus är om verksamheten och försäljningen har varit igång i minst 6 månader. Ett ytterligare krav är att alla ägare i företaget ska vara bosatta i Sverige.

Nej, hos oss på Prioritet Finans är våra företagslån kopplade till en affärsmöjlighet och en risk, vilket är varför det inte går att ta ett företagslån utan säkerhet hos oss. Det ser i stort sett likadant ut bland alla banker och långivare.

Våra företagslån är mer att se som ett tillfälligt lån anpassat till situationen och affärsmöjligheterna du befinner dig i, med full återbetalning inom 12 månader, oavsett om du har ett nystartat företag eller har varit verksam i flera år.

För att bli beviljad ett företagslån eller factoring krävs ett borgensåtagande. Borgen är ett löfte av en eller flera personer att betala en skuld för någon annan om den personen inte betalar.

Är borgensåtagandet personligt, måste den person som borgat betala tillbaka lånet om företaget inte själv klarar återbetalningen. Det är vanligt att följande frågor dyker upp bland företagare när det ställs ett krav på ett borgensåtagande. Därför har vi sammanställt de viktigaste frågorna och försökt svara på dessa på ett så lättbegripligt och tydligt sätt som möjligt.

Vill du inte ta ett företagslån, finns även andra alternativ som kan förbättra företagets förmåga att snabbt kunna betala utan att behöva gå till banken för att låna pengar. Med hjälp av våra factoringtjänster kan du med hjälp av fakturaköp eller fakturabelåning få betalt för dina fakturor samma dag som du utfärdar och skickar dem till dina kunder. Båda tjänsterna gör att dina fakturor, oavsett kredittid, snabbt och säkert betalas samma dag de kommer in till oss. På Prioritet Finans har vi lång erfarenhet av factoring och hjälper årligen över 6000 företag till förbättrad likviditet. Våra medarbetare är specialister och garanter för att dina fakturor köps med direkt utbetalning.

Kontakta mig


    Agree to policies

    Genom att välja detta godkänner du behandligen av
    dina personuppgifter
    samt dataskyddspolicyn.