fbpx

Factoring i Karlstad

Behöver du och ditt företag i Karlstad bättre kassaflöde? Vi på Prioritet Finans är marknadsledande inom factoring i Sverige – dubbelt så stora som nummer två på listan. Med över 6000 företag inom olika sektorer och branscher runt om i landet hanterar vi fakturor för flera miljarder svenska kronor. Sedan starten har vi underlättat för företag finansiellt samt hjälpt bolag och organisationer runt om i Sverige med att få ett bättre kassaflöde och bättre likviditet i sina kassor.

Vad är factoring?

Inom området factoring finns två metoder för att få likvida medel in i företaget, dessa är fakturabelåning och fakturaköp.

Fakturabelåning

När du väljer fakturabelåning i Karlstad så väljer du att låna pengar av oss med dina fakturor som säkerhet. I och med detta så tar vi över det administrativa arbetet kring fakturorna och du frigör mer tid till annat.

Fakturaköp

Om du istället väljer fakturaköp i Karlstad så säljer du dina fakturor till oss där vi betalar dig samma dag. Genom denna tjänst så minimerar du din kreditrisk och vi sköter alla administrativa åtaganden.

Med våra factoringtjänster har du en enkel översikt över dina affärer i vår app eller på webben, vilket ger dig all kontroll du behöver.

Factoring i Karlstad

Våra rådgivare

Träffa någon av våra rådgivare för personlig kontakt.

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Maila Bernt

0702240724

Linkedin

Norr

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Maila Jessica

0768682701

Linkedin

Öst

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Maila Jonas

0708289377

Linkedin

Väst

Liselotte Andersson

Finansiell rådgivare

Maila Liselotte

0708135900

Linkedin

Öst

Därför är fakturaförsäljning ett bra finansiellt beslut 

Om ditt företag är i behov av likvida medel snabbt kan vi på Prioritet Finans hjälpa er genom att köpa era fakturor i Karlstad. På så vis får du snabbt in kapital till företaget samtidigt som du slipper det tidskrävande administrativa arbetet som kommer med att driva in fakturor till ett litet eller medelstort företag. 

Som företagare är den finansiella tryggheten något som alltid är centralt. Om man är verksam inom en bransch där projektarbeten är vanligt förekommande så tenderar det att bli som så att man också ligger ute med mycket pengar och att fakturorna ofta har datum satta långt fram i tiden. Så långt som 60 till 90 dagar är vanligt förekommande och det kan då vara skönt att trygga sitt kassaflöde genom exempelvis factoring. 

Fakturabelåning som ett finansiellt trygghetsmedel 

Belåna dina kundfordringar med hjälp av fakturabelåning. Har du ett företag med en omsättning som är större än 30 miljoner kronor och är i behov av att frigöra kapital? Då kan du belåna dina kundfordringar hos oss på Prioritet Finans och få loss likvida medel redan samma dag. 

Du får således ett enkelt sätt att frigöra kapital när du behöver det genom fakturabelåning. Som företag i Karlstad slipper ni även den administrativa arbetsbörda som kommer med att behöva hantera fakturor som inte betalas i tid eller har långa förfallodatum.

Kontakta oss för så hjälper vi dig i Karlstad

Om du är i behov av att frigöra likvida medel inom ditt bolag eller organisation, kontakta då oss på Prioritet Finans så hjälper vi er med att säkerställa ert kassaflöde för en tryggare framtid finansiellt.

 

Mer information

En av våra kunder

Magnus Dahlqvist, D.A.W. AB

”Snabb hantering, tillmötesgående och
väldigt professionella. Jag kan varmt rekommendera Prioritet Finans.”

Så anlitar du Prioritet Finans

Prioritet Finans play

Vanliga frågor

Kan ni hjälpa till med E-faktura?

Självklart kan vi hjälpa till med E-faktura, Läs mer här!

Vad är Factoring?

Factoring är en tjänst som erbjuds av finansbolag och/eller banker. Denna tjänst innebär att företag säljer eller belånar sina fakturor hos finansbolag eller bank. Vi på Prioritet Finans har valt att använda de svenska begreppen i vår affär, fakturaköp och fakturabelåning, då de båda tjänsterna skiljer sig åt.

Vad betyder kreditrisk?

Det är risken för att din kund inte kan betala sin faktura. Detta händer när din kund hamnar på obestånd och saknar pengar.