Lån till företag

Företagslån – Allt du behöver veta

Ibland kopplas nya affärsmöjligheter ihop med snabba kapitalbesked om nödvändiga investeringar. På Prioritet Finans är vi specialister på just denna typ av lån till företag, vilket också kräver snabba besked.
Inte sällan är våra snabba företagslån det självklara valet för företagare i hela landet, framför traditionella banker och långivare, på grund av deras långdragna kreditkommittéer.

Vi vill att du snabbt ska kunna finansiera ett affärsläge, en affärsidé, utöka produktionskapaciteten eller ta fram nya produkter och öka lönsamheten – oavsett om du driver ett nystartat företag eller har varit verksam i flera år.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Skicka in en ansökan om företagslån idag – få svar idag!

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 98% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Vi är inte en bank, därför kan vi ge långsiktiga löften.

Företagslån

Prioritet Finans – Inte som traditionella banker och långivare

Varje företag är unikt och du som företagare har en historia, erfarenheter och visioner som även dem är unika. Med den vetskapen är det en självklarhet för oss att göra en individuell bedömning av varje ansökan manuellt och söker alltid efter anledningar att bevilja ett lån, snarare än tvärtom.

Vi tittar på ditt företags förutsättningar att få lån, samt risker och möjligheter, för att du ska få den chans till en god och rättvis investering som du förtjänar.

Företagslån och företagsfinansiering som skapar möjligheter

Du ska aldrig behöva tacka nej till en affär eller på något sätt hämmas på grund av bristande likviditet, och med rätt risk ska det av den anledningen vara enkelt att låna pengar hos oss.

Med ett lån till företag, via oss på Prioritet Finans, kan du möjliggöra nya affärer, satsa på nya projekt och utveckla ditt företag.

När du fyller i en intresseanmälan för att ansöka om lån hos oss förbinder du dig inte till något.

5 tips när du ska ta ett lån till företag

Naturligtvis vill du hitta det bästa lånet för ditt företag när du är i behov av finansiering. Här är fem tips som förhoppningvis hjälper dig i ditt beslut:

1. Jämför företagslån innan du skickar en ansökan. Börja med att göra research om olika långivare och deras företagslån, för att därefter jämföra de lån som de erbjuder. På så vis ökar du dina chanser att hitta en prisvärd finansieringslösning efter dina unika behov och förutsättningar, utan att behöva belasta din kreditvärdighet i onödan.

2. Kolla vilka avgifter och villkor som gäller. När du jämför företagslån, är det viktigt att du alltid kollar upp och är väl insatt i vilka avgifter som tillkommer, samt vilka villkor som erbjuds. Beroende på om ditt företag är nystartat eller etablerat, kan detta spela en betydande roll. På Prioritet Finans har vi inga dolda avgifter, utan vår prissättning är tydlig och består av en fast avgift – inget annat.

3. Räkna på den effektiva räntan. Genom att räkna på den effektiva räntan, får du den totala kostnaden på lånet och inte bara den nominella räntan. Detta kan det ha stor betydelse för hur bra egentligen lånet är för dig. När du ansöker om ett företagslån hos oss på Prioritet Finans får du alltid en fast offert att ta ställning till när vi svarar på din låneansökan.

4. Slarva inte med inbetalningarna. Om du är sen med dina inbetalningar, kan du bli tvungen att betala dyra straffavgifter och i värsta fall dröjsmålsränta. Det kan leda till att du skapar en ond cirkel som i sin tur resulterar i ekonomiska problem. Aktivera betalning via autogiro för att inte missa ett förfallodatum och onödiga extraavgifter.

5. Betala tillbaka lånet i förtid om du kan. Om du tar ett lån till företag via oss på Prioritet Finans, har du 12 månader på dig att betala tillbaka det. Men ju snabbare du kan betala tillbaka ditt lån, desto bättre är det såklart för din egen skull.

 

Vanliga frågor och svar om lån till företag via Prioritet Finans

Det brukar uppstå en del funderingar gällande lån till företag. Nedan har vi därför sammanställt några av de vanligaste frågorna som vi brukar få om företagslån och våra svar på dem.

Önskar du hellre personlig rådgivning när du ska låna till företag, är du givetvis alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare. Du hittar telefonnummer och e-post lite längre upp.

Att ta ett lån till sitt företag ska varken vara krångligt eller svårt. Det ska tvärtom vara en enkel och snabb process, för att du inte ska gå miste om en fin affärsmöjlighet. Låt oss gå igenom allt du kan tänkas behöva veta.

Vilket lån är bäst för företag?

Vilket lån som är bäst för dig och ditt företag är individuellt och det beror helt enkelt på vilka behov och förutsättningar du har. Det bästa du egentligen kan göra innan du bestämmer dig, är att jämföra företagslån för att bilda din egen uppfattning och utefter vad som känns bäst välja företagslån.

Oavsett av om du har ett nystartat företag eller ett etablerat företag sedan många år tillbaka, är det viktigt att du alltid har i åtanke vad syftet är och att du inom en viss tid behöver betala tillbaka det företagslån du tar. Det finns flera långivare med olika rutiner och villkor, vilket är bra att kolla på när du ska jämföra företagslån.

Vad krävs för att få ett företagslån?

På Prioritet Finans vill vi ha koll på din totala omsättning, men även hur företagets trend ser ut. Ett stort plus är också om verksamheten och försäljningen har varit igång i minst 6 månader. Ett ytterligare krav vi har, är att alla ägare i företaget ska vara bosatta i Sverige.

Vem kan ta ett företagslån hos Prioritet Finans?

Våra företagslån är utformade för dig som driver kommanditbolag, handelsbolag, enskild firma eller aktiebolag.

Får ett nystartat företag låna pengar?

Nystartade företag kan också ansöka om företagslån hos oss på Prioritet Finans. Viktigt att du har med dig, är dock att våra lån är kortsiktiga och situationsanpassas för specifika affärsmöjligheter.

För vem passar ett företagslån?

Våra företagslån är anpassade för dig som behöver ett kortsiktigt företagslån utan dolda avgifter med möjlighet och förmåga att betala tillbaka lånet inom 12 månader.

Inkludera oss i dina affärsplaner i ett tidigt skede, så hjälper vi dig att se över dina risker, respektive möjligheter, och anpassar därefter villkoren för rätt typ av lån efter dina förutsättningar och ditt affärsläge.

Vad kostar det att låna pengar hos er på Prioritet Finans?

Vår prissättning är tydlig och består av en fast avgift – inget annat. När du skickar in din ansökan, kommer vi svara dig med en fast offert som du sedan får ta ställning till. Du är valltid varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

KONTAKT CTA

Hur gör jag för att ansöka om ett företagslån?

Via vår hemsida skapar du enkelt din låneansökan som vi behandlar redan samma dag som du skickar in den. Du får snabbt ett förslag av oss att ta ställning till och information gällande allt ditt företag behöver veta.

Hur mycket får man låna till ett företag?

Hos oss kan du och ditt företag låna mellan 50 000 kr – 500 000 kr. Vi har valt att kalla dessa företagslån för ”situationslån” med en fast avgift baserad på dina lämnade uppgifter. 

Hela lånemodellen bygger på snabb utbetalning anpassad till den situation som passar just dig och ditt företag. Behöver du låna över 2 miljoner kronor, ber vi dig att göra en ansökan, så återkommer vi till dig.

Måste jag amortera på mitt företagslån?

Nej, våra företagslån är avsedda för en kortare period och på dessa behöver du inte amortera, utan betalar istället tillbaka hela lånet när löptiden går ut.

Kan jag få ett företagslån om jag har en enskild firma, kommanditbolag eller handelsbolag?

Ja, vi har utformat våra företagslån på det sättet att du som driver kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma givetvis ska få samma chans till ett lån som ett aktiebolag har.

Hur snabbt betalas mitt företagslån ut?

När du har skickat in din ansökan, kommer vi gå igenom din ansökan omedelbart. Antingen får du ditt företagslån beviljat direkt eller så kommer vi kontakta dig. Så fort du sedan har tackat ja och signerat låneavtalet, betalas dina pengar ut. Oftast får du pengarna inom 24 timmar.

Kan jag få ett företagslån trots en tidigare betalningsanmärkning?

Alla kan ha fått en betalningsanmärkning och anledningarna kan vara många. Givetvis är det aldrig bra att ha en anmärkning, men samtidigt går det fort att missa en betalning eller få temporära problem med sin ekonomi.

Betalningsanmärkningar kan i många fall påverka dig när du ansöker om lån, huruvida du blir beviljad det eller inte, men inte hos oss på Prioritet Finans. Istället för att fokusera på vad som hände för flera år sedan, riktar vi snarare vårt fokus på nuläget och hur det ser ut framåt för dig och ditt företag som låntagare. När du ansöker om ett företagslån hos oss är detta därför inget som kommer påverka dig negativt.

Gör Prioritet Finans en kreditupplysning när jag ansöker om företagslån?

När du skickar in din ansökan om ett företagslån, brukar långivare och banker i regel ta en kreditupplysning. Många marknadsför att de tar endast 1 UC (endast en kreditupplysning).

Även vi på Prioritet Finans tar alltid en kreditupplysning i samband med en ansökan om företagslån hos oss.

Kan man ta ett företagslån utan säkerhet?

Nej, hos oss på Prioritet Finans är våra företagslån kopplade till en affärsmöjlighet och en risk, vilket är varför det inte går att ta ett företagslån utan säkerhet hos oss. Detta ser i stort sett likadant ut bland alla banker och långivare.

Hur snabbt måste jag betala tillbaka företagslånet?

Våra företagslån är mer att se som ett tillfälligt lån anpassat till situationen och affärsmöjligheterna du befinner dig i, med full återbetalning inom 12 månader, oavsett om du har ett nystartat eller etablerat företag.

Vad är borgen?

För att bli beviljad ett företagslån eller factoring krävs ett borgensåtagande. Borgen är ett löfte av en eller flera personer att betala en skuld för någon annan om den personen inte betalar.

Vad innebär personlig borgen?

Är borgensåtagandet personligt, måste den person som borgat betala tillbaka lånet om företaget inte själv klarar återbetalningen.

Kan jag ta ett företagslån utan personlig borgen?

Nej, hos oss är en förutsättning att man går i personlig borgen. Detta eftersom lånen ofta är kopplade till en affärsrisk, även att det också finns en stark affärsmöjlighet.

Två olika typer av borgen

 • Enkel borgen innebär att borgensmännen blir betalningsskyldiga först när långivaren har kunnat konstatera att låntagaren inte kan betala tillbaka.

 • Proprieborgen är den mer vanligt förekommande borgensformen. Proprieborgen betyder helt enkelt ”såsom för egen skuld”. Här kan långivaren välja att kräva borgensmannen i stället för låntagaren.

Vanliga begrepp kring borgen vid företagslån

Följande begrepp används när man talar om borgen. Det mesta är logiskt när det kommer till borgen; man tar helt enkelt ansvar för någon annans skuld, företag som privatperson, ifall denne inte kan betala.

 • Borgen: För att bevilja ett lån kräver olika långivare och banker ibland en extra säkerhet för lånet. Borgen är ett exempel på en sådan säkerhet och är ett löfte av en eller flera personer att betala en skuld för någon annan om låntagaren inte betalar.

 • Personlig borgen: Att gå i personlig borgen för ett företagslån innebär rent juridiskt att man tar ekonomiskt ansvar för att lånet betalas tillbaka.

 • Borgenär eller fordringsägare: Avser den part som har en ekonomisk fordran på en annan part. Om du exempelvis lånar pengar av en vän, kommer denne att vara borgenär.

 • Borgensman: Det är den eller de personer som går i borgen för en skuld, vilket innebär att en tredje part åtar sig att betala tillbaka lånet och eventuella tillhörande avgifter om låntagaren inte klarar att betala tillbaka skulden.

 • Avtalsfrihet: Borgensavtal lyder under avtalsfrihet. Detta innebär att man i avtalet kan begränsa ett borgensansvar gällande tid (hur länge det gäller) och belopp (hur mycket borgensmannen tar ansvar för).

 • Gäldenär: Detta är namnet på den som har en skuld till någon annan. Den som har tagit lånet kallas då för gäldenär. Gäldenären är enligt lag skyldig att betala tillbaka lånet till borgenären

 • Preskriptionstid: Om avtalet om skulden har en preskriptionstid, så försvinner även borgensansvaret när denna går ut. Däremot uppdateras preskriptionstiden varje gång i samband med att en påminnelse skickas ut.

Andra finansieringsalternativ – Om du inte vill ta ett företagslån

Det är inte alltid lika enkelt att få ett gynnsamt lån beviljat som småföretagare. Flera långivare på marknaden ser helst att ditt företag ska ha varit aktivt under en viss tidsperiod, samt att det ofta ställs krav på en viss månatlig eller årlig omsättning.

För företagare som inte får sitt företagslån beviljat är det bra att känna till att det finns andra alternativ till ett företagslån:

 1. Factoring

Med hjälp av factoring kan du med hjälp av fakturaköp eller fakturabelåning få betalt för dina fakturor samma dag som du utfärdar och skickar dem till dina kunder. Båda tjänsterna gör att dina fakturor, oavsett kredittid, snabbt och säkert betalas samma dag de kommer in till oss.

På Prioritet Finans har vi lång erfarenhet av factoring och hjälper årligen över 6000 företag till förbättrad likviditet. Våra medarbetare är specialister och garanter för att dina fakturor köps med direkt utbetalning.

Kontakta våra rådgivare för personlig rådgivning – helt kostnadsfritt.

Kan jag låna ut pengar till mitt aktiebolag?

Ponera att företaget eller en delägare är i behov av pengar. Då kan ett lån till eller från bolaget vara en lockande tanke. Däremot är det inte tillåtet att låna ut pengar hur som helst, och av den anledningen bör du som driver företaget ha koll på vad som gäller, särskilt vilka reglerna är om förbjudna lån. Har du inte koll på detta, är det dags att ta reda på det nu:

 • Tillåtet lån: Som utgångspunkt, är ett lån från aktieägaren till bolaget tillåtet. Viktigt är dock att en marknadsmässig ränta sätts.

 • Förbjudet lån: Ett lån från bolaget till aktieägaren är inte tillåtet, och är alltså ett så kallat förbjudet lån. 

Hur bokför jag ett företagslån?

 • Långsiktiga lån som förfaller om 1 år eller längre från dagen du bokför det ska bokföras i kontogrupp 23.

 • Ett kortsiktigt lån som är fullt återbetalt inom ett år från dagen det bokförs faller under kontogrupp 24.

 • Generellt gäller två regler när man bokför företagslån: 1. Lånet ska endast tas upp i bokföringen när det monetära värdet tillförlitligt kan mätas, och: 2. Ett lån som är helt återbetalt eller avskrivet ska omedelbart tas bort från balansräkningen.

När du tar lån till företag via oss på Prioritet Finans

Om du tar ett lån till företag via oss på Prioritet Finans och således inleder ett samarbete med oss, kan du när som helst logga in på Mina Sidor och se aktuell skuld, samt alla tidigare inbetalningar och plan framåt.

Använder du någon av våra factoringtjänster, är det vi som svarar på dina kunders frågor, bevakar din betalning och skickar även eventuella påminnelser. Om det behövs och önskas, skickar vi dessutom inkassokrav. Du slipper alltså all administrativ hantering. Alla händelser kan du följa i realtid genom att logga in på Mina sidor.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.