Likviditet

Vi hjälper dig med din likviditet

Dålig likviditet är ett vanligt problem hos de flesta företag, oavsett om du är ett litet eller stort företag. Är du orolig över ekonomin i ditt företag? vill du lära dig knepen för att undvika likviditetsproblem som uppstår när man har bristande likviditet? Vi ger dig handfasta tips på hur du kan förbättra just ditt förtags likviditet samtidigt som du lär dig mer om hur du kan använda våra factoringtjänster och företagslån för att samma dag lösa dina problem.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Oavsett svåra tider eller inte, har vi alltid egna pengar att erbjuda dig.

Våra rådgivare

Har du funderingar är du välkommen att kontakta någon av våra finansiella rådgivare.

Jonas Lundh

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708289377

Linkedin

Väst

Tom Lind

Tom Lind

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Tobias Darnell

Tobias Darnell

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708116167

Linkedin

Öst

Elias Aldrin

Elias Aldrin

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0730354555

Linkedin

Öst

Likviditet

Har du problem med din likviditet?

Vi på prioritet hjälper över 6000 företag årligen att undvika dålig likviditet detta genom våra Factoringtjänster och företagslån. Vi köper över 98 procent av alla inskickade fakturor och när du säljer dina fakturor på morgonen har du pengarna samma dag. – Vi fxar pengarna du lönsamheten

Vad betyder likviditet?

Likviditet betyder och beskriver och visar ett företags aktuella förmågan att betala skulder med kort varsel. Likviditet kan också vara hur snabbt ditt företag förmår omvandla era tillgångar till likvida medel. Likviditetsproblem uppstår oftast genom att dina kunder inte betalar i tid och du ska betala dina fakturor. Pengarna saknas på ditt konto och du blir i in tur drabbad av dyra påminnelsekostnader, straffräntor och i värsta fall påverkar det dina relationer till dina samarbetspartners och leverantörer eller du får betalningsanmärkningar som kommande kommer att göra det svårt för dig att kunna få hjälp från banker eller andra kreditgivare. Det är alltid viktigt i alla former av relationer att betala sina skulder i tid. Likviditet är en nyckel till många förtags expansion och fortsatta framgång.

Hur kan jag förbättra mitt företags likviditet?

Här kommer några enkla tips på hur du undviker dålig likviditet och ökar din betalningsförmåga på kort sikt. Var snabb med att skicka ut dina fakturor. Det viktigaste är att få betalt så snabbt det bara går för levererad vara eller tjänst och ta fram en likviditetsbudget. Var noga med att följa upp med personliga samtal till den eller de som betalar sina fakturor sent. Korta ner tiden från förfallen faktura till du skickar ut din första påminnelse. Sälj dina fakturor och få direktbetalning. Låt någon annan hjälpa dig med hanteringen av påminnelser och inkassohanteringen av dina pengar.

Vad får dålig likviditet för negativa konsekvenser?

Då pengarna inte kommer in på utsatt betaltid innebär det att du i din tur får dålig möjlighet att betala in dina fakturor på utsatt tid. Det innebär att många får problem med att betala skulder i tid sin utbetalning av löner, skatter och sociala avgifter. Detta leder i värsta fall till betalningspåminnelser, onödiga extra kostnader i form av straffavgifter och påverkar då givetvis också dina relationer negativt till anställda, samarbetspartners och leverantörer. Många företag och företagare är också stressade över just detta, ibland helt i onödan då man via fakturbelåning eller fakturaköp kan få iordning på sin likviditet samma dag man tar kontakt med oss på Prioritet Finans. Visst är vår affärsidé att tjäna pengar på våra tjänster men vi hjälper dig samma dag i regel inom några timmar med för många ett jätteproblem , direkt. Undvik onödig stress – Bli kund idag

God likviditet innebär och för med sig följande fördelar.

God och hög likviditet innebär att du har likvida medel på banken redo och tillgängliga att betala dina räkningar och uppgjorda affärer. Hög likviditet gör att du också kan göra affärer snabbt och där och då tillfället ges. God likviditet innebär också att man som företagare skapar ett vinnande lugn för dig och ditt företag. Likvida medel skapar nya möjligheter och tillfällen. Det gör också att man får mindre stress och kan fakturera pågående arbeten i rätt tid .

Vad är Factoring och hur kan det påverka mitt företags likviditet?

Factoring är ett samlingsbegrepp för tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Båda tjänsterna gör att du snabbt och säkert får betalt för dina fakturor, samma dag du skickar in dem till oss. Du förbättrar likviditeten snabbt och enkelt. Vill du bli kund och komma igång direkt – Klicka här

Som kund hos oss väljer du vilka fakturor du vill ha betalt för direkt, hur många du vill sälja till oss. Vi köper över 98 procent av alla inskickade fakturor och när du säljer dina fakturor på morgonen har du pengarna samma dag, alltså ett snabbt och säkert sätt att lösa sina likviditetsproblem. Få betalt och dina pengar samma dag. Du kan alltså stärka upp din kortsiktiga betalningsförmåga med hjälp av oss.

Vad är en likviditetsbudget?

Likviditetsbudget är ett budgeterat kassakonto. Likviditetsbudget en uppställning över hur mycket kontanter som finns i kassan vid periodens början, plus budgeterade inbetalningar minus budgeterade utbetalningar vilket ger den budgeterade kassabehållningen vid periodens slut. Likviditeten är en färskvara och är i vissa lägen viktigare att hålla koll på än många andra.

Varför ska jag som företagare upprätta en likviditetsbudget?

För att förbättra möjligheten att planera och förstå hur mycket pengar som skall finnas tillgängliga vid vissa tidpunkter ska du upprätta en likviditetsbudget. Företaget förbättrar då sin medvetenhet om hur mycket pengar som finns tillgängliga för att betala sina egna utbetalningar. Ser du efter att du upprättat en likviditetsbudget att du behöver stärka din egen kassa med mer pengar, Testa då att sälja dina fakturor till oss så stärker du likviditeten samma dag så du slipper onödiga kostnader. Bolla också din likviditetsbudget med din revisor eller oss så hjälp vi åt att hitta rätt lösning. Se till att både ta med de kortfristiga skulderna såväl som de långsiktiga då du upprättar din likviditetsbudget.

Låt inte dina kunder förstöra din likviditet.

Som företag ska man allltid ha ett extra öga på sin likviditet. Största och enskilt största faktorn till temporär eller återkommande dålig likviditet är att dina kunder i sin tur inte betalar dig på utsatt och överenskommen tid. God likviditet = god natt sömn.

Kontakta något av våra kontor närmast dig så hjälper vi dig att förbättra din likviditet.

Stockholm

Besöksadress

Arenavägen 39

08-652 44 40

Göteborg

Besöksadress

Mölndalsvägen 91

031-708 95 00

Sundsvall

Besöksadress

Sörviks Herrgård

060-400 94

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.

  Vanliga frågor om likviditet

  Det vanligaste sättet att mäta likviditet är att ange kassalikviditeten. Den räknas fram genom att omsättningstillgångarna, exklusive varulagret och pågående arbeten, divideras med de kortfristiga skulderna. Då får man tydligt fram sin kortsiktiga betalningsförmåga på att betala sina skulder.

  De tillgångar som företaget kan använda omgående, kallas likvida medel. Likvida medel är helt enkelt tillgångar i form av kontanter eller pengar på företagets olika konton som är redo att användas direkt. Behöver du förbättra din kortsiktiga betalningsförmåga?

  Kortfristiga skulder är grupp skulder i ett företags balansräkning, dvs är skulder med kort löptid, mindre än ett år. Den vanligaste kortfristiga skulden är leverantörsskulder, det vill säga en skuld som uppstått vid inköp av varor och tjänster. Kortfristiga skulder blir ett problem när kunder inte betalar i tid.

  Snabbaste sättet att öka likviditeten är att på kort sikt öka sina likvida medel. Hos oss får du pengarna samma dag du väljer att sälja din faktura eller belåna din faktura. Alla företagare vet om hur skönt det är att kunna betala sina skulder på utsatt tid och känslan som infinner sig då man inte kan det. Att kunna betala för en ingången affär och stå för ett handskak visar ett företags inställning och känsla för den man gör affären med.