Likviditetsproblem

Vi hjälper dig med ditt likviditetsproblem

Likviditetsproblem är ett vanligt problem hos de flesta företag, oavsett om du är ett litet eller stort företag. Är du orolig över ekonomin i ditt företag? vill du lära dig knepen för att undvika problem som uppstår när man har bristande likviditet? Vi ger dig handfasta tips på hur du kan förbättra företagets likviditet samt lär dig mer om hur du kan använda våra factoringtjänster och företagslån för att samma dag lösa just ditt likviditetsproblem

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 98% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Vi är inte en bank, därför kan vi ge långsiktiga löften.

Våra rådgivare

Har du funderingar är du välkommen att kontakta någon av våra finansiella rådgivare.

Jonas Lundh

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708289377

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Elias Aldrin

Elias Aldrin

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0730354555

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Annika Hedman

Annika Hedman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708116167

Linkedin

Öst

Svenska, engelska, serbiska & kroatiska

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Likviditetsproblem

Har du också likviditetsproblem?

Vi på prioritet hjälper över 6000 företag årligen slippa likviditetsproblem detta genom våra Factoringtjänster. Vi köper över 98 procent av alla inskickade fakturor och när du säljer dina fakturor på morgonen har du pengarna samma dag. – Vi fxar pengarna du lönsamheten

Vad betyder ordet likviditet?

Likviditet betyder och beskriver något förenklat ditt företags aktuella förmågan att betala skulder med kort varsel. Likviditet kan också vara hur snabbt ditt företag har möjlighet att omvandla era tillgångar till likvida medel. Likviditetsproblem uppstår oftast genom att dina kunder inte betalar i tid och du ska betala dina fakturor. Pengarna saknas på ditt konto och du blir i in tur drabbad av dyra påminnelsekostnader, straffräntor och i värsta fall påverkar det dina relationer till dina samarbetspartners och leverantörer eller du får betalningsanmärkningar som kommande kommer att göra det svårt för dig att kunna få hjälp från banker eller andra kreditgivare. Likviditet är en nyckel till många förtags expansion och fortsatta framgång.

Hur kan jag förbättra mitt företags likviditet?

Här kommer några enkla tips på hur du undviker likviditetsproblem och skapar en plan för god likviditet. Var snabb med att skicka ut dina fakturor. Det viktigaste är att få betalt så snabbt det bara går för levererad vara eller tjänst. Var noga med att följa upp med personliga samtal till den eller de som betalar sina fakturor sent. Korta ner tiden från förfallen faktura till du skickar ut din första påminnelse. Sälj dina fakturor och få direktbetalning. Låt någon annan hjälpa dig med hanteringen av påminnelser och inkassohanteringen av dina pengar.

Vad får likviditetsproblem för negativa konsekvenser?

Då pengarna inte kommer in på utsatt betaltid innebär det att du i din tur inte kan betala in dina fakturor på utsatt tid. Det innebär att man får problem med utbetalning av löner, skatter och sociala avgifter. Detta leder i värsta fall till betalningspåminnelser, onödiga extra kostnader i form av straffavgifter och påverkar då givetvis dina relationer negativt till anställda, samarbetspartners och leverantörer. Många företag och företagare är också stressade över just detta, ibland helt i onödan då man via fakturbelåning eller fakturaköp kan få iordning på sin likviditet samma dag man tar kontakt med oss på Prioritet Finans.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans när de får likviditetsproblem

Du som företag får alltid pengarna direkt, vi tar kreditrisken, vi vårdar dina kundrelationer och vi har egna finansiella muskler. Så oavsett tuffa tider eller bankkriser så har vi alltid pengar att tillgå.

Vi arbetar och hjälper över 6000 företag varje år att lösa sina likviditetsproblem genom våra Factoringtjänster. Vi på Prioritet köper över 98 procent av alla fakturor som skickas in till oss för belåning eller försäljning. Vi förstår också värdet och ansvaret vi har när vi sköter dialogen med era kunder om försent inbetalda fakturor. Dina kunder har alltid en snabb, trevlig och proffsig kontakt från vår sida då man inte betalar sin faktura i tid. Vi är ödmjuka men får ofta höra hur trevliga och snabba vi är då vi servar dina kunder, något vi byggt vår verksamhet på. Utan dig och dina kunder finns inte vi på Prioritet Finans.

Vad är god likviditet och vad för det med sig för fördelar för dig som företag.

God likviditet innebär att du har likvida medel på banken redo och tillgängliga att betala dina räkningar och uppgjorda affärer. God likviditet gör så att du kan göra affärer snabbt och där och då tillfället ges. God likviditet skapar ett vinnande lugn för dig och ditt företag. Likvida medel skapar nya möjligheter och tillfällen.

Vad är Factoring och hur hjälper våra tjänster ditt företag att slippa likviditetsproblem?

Factoring är ett samlingsbegrepp för tjänsterna fakturaköp och fakturabelåning. Vi på Prioritet Finans har valt att använda de svenska begreppen då de båda tjänsterna skiljer sig lite åt. Båda tjänsterna gör så att ditt företag snabbt och säkert får betalt för dina fakturor, samma dag du skickar in dem till oss. Du förbättrar likviditeten snabbt och enkelt.

Vill du bli kund och komma igång direkt – Klicka här

Som kund hos oss väljer du vilka fakturor du vill ha betalt för direkt, hur många du vill sälja till oss. Vi köper över 98 procent av alla inskickade fakturor. Ta dig ur dina likviditetsproblem så att du och dina medarbetare kan lägga fokus och er energi på rätt saker.

Vad är en likviditetsbudget?

Likviditetsbudget är ett budgeterat kassakonto. Likviditetsbudget en uppställning över hur mycket kontanter som finns i kassan för ditt företag vid periodens början, plus budgeterade inbetalningar minus budgeterade utbetalningar vilket ger den budgeterade kassabehållningen vid periodens slut. Likviditeten är en färskvara och är i vissa lägen viktigare att hålla koll på än många andra saker. För att undvika dålig likviditet och se ditt kapital behov i tid. Företaget hämmas alltid av att ha dålig likviditet. Det är alltid viktigt att själv betala företagets skulder och ingångna affärer.

Varför ska jag som företagare upprätta en likviditetsbudget?

För att förbättra möjligheten att planera och förstå hur mycket pengar som skall finnas tillgängliga vid vissa tidpunkter ska du upprätta en likviditetsbudget. Företaget förbättrar då sin medvetenhet om hur mycket pengar som finns tillgängliga för att betala sina egna utbetalningar. Ser du efter att du upprättat en likviditetsbudget att du behöver stärka din egen kassa med mer pengar, Testa då att sälja dina fakturor till oss så stärker du likviditeten samma dag så du slipper onödiga kostnader. Bolla företagets likviditetsbudget med din revisor och låt oss så hjälp vi åt att hitta rätt lösning.

Låt inte dina kunder förstöra ditt företags likviditet.

Som företag ska man allltid ha ett extra öga på sin likviditet. Största och enskilt största faktorn till temporär eller återkommande dålig likviditet för ditt företag är att dina kunder i sin tur inte kan eller vill betala dig på utsatt och överenskommen tid. Gör något åt detta, skapa en plan för bättre likviditet och låt oss hjälpa dig med hjälp av någon av våra factoringtjänster och få betalt samma dag. Vissa kunder som inte betalar i tid, se till att komma överens med dessa kunder om att ni kommer att fakturera dem med kortare betaltid.

Vad är företagets likvida medel?

Likvida medel, likvida tillgångar, direkt tillgängliga pengar som kontanter och kontotillgångar. Obligationer och aktier räknas inte som likvida medel. Andelen likvida medel bland tillgångarna är ett viktigt mått på hur ett företag kan antas klara plötsligt uppkomna situationer som innebär kostnader.

Kontakta oss så hjälper vi dig att förbättra ditt företags likviditet.

Stockholm

Besöksadress

Arenavägen 39

08-652 44 40

Prioritet Finans AB

Box 7015

121 07 Stockholm-Globen

Göteborg

Besöksadress

Mölndalsvägen 91

031-708 95 00

Prioritet Finans AB

412 90 Göteborg

Sundsvall

Besöksadress

Sörviks Herrgård

060-400 94

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.

  Vanliga frågor om likviditetsproblem

  Det vanligaste sättet att mäta likviditet är att ange kassalikviditeten. Den räknas fram genom att omsättningstillgångarna, exklusive varulagret och pågående arbeten, divideras med de kortfristiga skulderna. Då får man tydligt fram sin kortsiktiga betalningsförmåga på att betala sina skulder.

  De tillgångar som företaget kan använda omgående, kallas likvida medel. Likvida medel är helt enkelt tillgångar i form av kontanter eller pengar på företagets olika konton som är redo att användas direkt. Behöver du förbättra din kortsiktiga betalningsförmåga?

  Kortfristiga skulder är grupp skulder i ett företags balansräkning, dvs är skulder med kort löptid, mindre än ett år. Den vanligaste kortfristiga skulden är leverantörsskulder, det vill säga en skuld som uppstått vid inköp av varor och tjänster. Kortfristiga skulder blir ett problem när kunder inte betalar i tid.

  Snabbaste sättet att öka likviditeten är att på kort sikt öka sina likvida medel. Hos oss får du pengarna samma dag du väljer att sälja din faktura eller belåna din faktura. Alla företagare vet om hur skönt det är att kunna betala sina skulder på utsatt tid och känslan som infinner sig då man inte kan det. Att kunna betala för en ingången affär och stå för ett handskak visar ett företags inställning och känsla för den man gör affären med.