Om Prioritet Finans

Prioritet Finans, störst i Sverige på fakturaköp

– mer än dubbelt så stora som vår närmaste konkurrent. Årligen väljer mer än 6 000 företag att sälja sina fakturor till oss vilket innebär att vi köper fakturor för närmare 14 miljarder kronor varje år. Vi är dessutom ett av få företag i branschen som tar hela kreditrisken.

Prioritet Finans i siffror

1981

grundades företaget av vår vd Nils Wiberg.

50 000

företag är direkt kopplade till våra tjänster

6 000

företag säljer årligen sina fakturor till oss

14 000 000 000

var summan av de fakturor vi köpte 2022

Familjeägt företag

Pappa Nils Wiberg, mamma Ulla Baranski och sonen Niklas Wiberg. Där har ni vår vd, styrelseordförande och vice vd.

Kombinationen av långsiktighet och entreprenörsanda som ofta präglar familjeföretag är inget undantag hos oss. Dessutom är hjärtat med i allt vi gör. Det speglar också av sig i hela organisationen och ger en trygghet i att vi alltid kan anpassa oss för att möta våra kunders behov. Vårt hjärta är din trygghet.

Om Prioritet Finans

Jämlikt företag

I dagsläget är vi fler kvinnor än män och för oss är det viktigt att ha en jämn fördelning, även om vi alltid sätter kompetensen främst.

Men jämlikhet handlar inte bara om kön. För oss handlar det om att bemöta alla på ett välkomnande sätt och att alla ska få göra sin röst hörd oavsett titel, kön, ålder, läggning eller etnicitet. En jämlik och mångfacetterad arbetsplats innebär också en mer effektiv och kreativ arbetsmiljö och leder även till starkare kundrelationer. Alla är välkomna hos Prioritet Finans.

Om Prioritet Finans