Prioritet Finans blir huvudpartner till Göteborgs Kvinnliga Idrottsklubb

Prioritet Finans blir huvudpartner till Göteborgs Kvinnliga Idrottsklubb

Den anrika föreningen Göteborgs Kvinnliga Idrottsklubb (GKIK) har haft ett tufft år och dess existens var hotad. Nu går Prioritet Finans in som huvudpartner för att föreningen ska kunna fortsätta vara en viktig del av friidrotten i Göteborg.

– Många ideella krafter har kämpat hårt de senaste månaderna för att på olika sätt rädda kvar föreningen. En förening som sticker ut på många sätt inom Göteborgsfriidrotten. Nu får vi den hjälp vi behöver för att klubben ska fortsätta att existera. Det här är något som kommer att sporra alla ideella insatser ännu mer. Vi är oerhört tacksamma över att Prioritet Finans väljer att stötta oss, säger Tony Hertz, sportchef i GKIK.

Göteborgs Kvinnliga Idrottsklubb bildades 1927 och är Sveriges äldsta, nu verksamma kvinnliga idrottsklubb. Vid bildandet var motståndet stort men tack vare envist arbete blev klubben starkast i Sverige, och bidrog till att synen på kvinnor och idrott förändrades i grunden. Idag är det den största kvinnliga klubben i Västsverige med omkring 170 tjejer i träning.

– Föreningen fyller fortfarande en viktig funktion inom idrotten och samhället. För oss känns det väldigt bra att kunna hjälpa en så pass viktig och anrik förening som nu även inkluderar parasport att fortsätta sin verksamhet, säger Nils Wiberg, vd Prioritet Finans.

Prioritet Finans har sedan tidigare ett stort engagemang inom svensk friidrott som nationell partner till svenska friidrottsförbundet, huvudpartner till BAUHAUS-galan och sponsor till Folksam Grand Prix.

– För mig personligen är det viktigt att vara med och utveckla möjligheterna för ungdomar att aktivera sig och utvecklas inom idrottsrörelsen. Med inkluderande värderingar som våra unga får med sig från idrotten tror jag att vi har alla möjligheter att skapa ett bättre och växande Sverige där det finns plats för alla. I GKIK får tjejer möjlighet att utvecklas i en trygg och förstående miljö där de också kan inspireras av kvinnliga förebilder, säger Nils Wiberg.

GKIK har trots sin ringa storlek skördat stora framgångar. Framför allt historiskt men även i nutid. De placerar sig på 16:e plats av landets 184 föreningar på seniorsidan och på en sjätteplats av 84 föreningar för juniorer 2020.

– Samarbetet med Prioritet Finans innebär att vi kan fortsätta med vår elitverksamhet och satsningen på vår paraolympier Viktoria Karlsson (längdhopp) – som är en stor förebild för övriga tjejer i föreningen. Framtiden har sett ganska mörk ut, det är inget att hymla om, men i och med detta ser vi väldigt ljust på 2021, säger Tony Hertz.

Att hjälpa föreningar med likviditet är inget nytt för Prioritet Finans. Tidigare har man även hjälpt Malmö Redhawks, Redbergslids IK och Hammarby Handboll i utsatta lägen.

– Att finansiera svensk idrott är en del i vår strategi. Vår affärsidé som handlar om att hjälpa svenska företag med likviditet gäller även svensk idrott, säger Nils Wiberg.