Prioritet Finans blir partner till SSL – världens bästa liga

Prioritet Finans blir partner till SSL – världens bästa liga

Prioritet Finans utökar sitt stora engagemang inom svensk idrott och blir partner till Svenska Superligan (SSL).

– Innebandy är en av Sveriges största sporter sett till utövare och därmed en viktig del i den samhällskraft som idrotten är. Den är tillgänglig och öppen för alla med kärnvärden som jämlikhet, inkludering och nytänkande, säger Nils Wiberg, vd Prioritet Finans.

Samarbetet är en del i den långsiktiga sponsorsatsning som Prioritet Finans initierat till stöd för svensk idrott, som har en viktig och fostrande roll i svensk samhällsutveckling.

– Med inkluderande värderingar som våra unga får med sig från idrotten, och framförallt från lagidrotten, har vi alla möjligheter att tillsammans skapa ett bättre och starkare samhälle där alla kan känna sig delaktiga. Det är också vår drivkraft när det kommer till att finansiera svensk idrott, säger Nils Wiberg.

Svenska Superligan, som är samlingsnamnet för de högsta serierna i innebandy för både dam och herr, ses som världens bästa liga och är hemvisten för majoriteten av de spelare som tog dubbla VM-guld (både dam och herr) för Sverige i fjol.

– Det är beundransvärt att världens bästa liga med världens bästa spelare, både på dam- och herrsidan, finns i Sverige. Där finns mängder av förebilder för unga att se upp till och inspireras av. Innebandy växer globalt, med Superligan som det främsta varumärket. Det känns väldigt roligt att få vara en del av det, säger Nils Wiberg.

SSL:s ordförande Krister Kalte är mer än nöjd med det nya samarbetet, där gemensamma värderingar har varit en viktig aspekt.

– Prioritet Finans är en stor och seriös aktör inom svensk idrott och vi är väldigt glada över att de nu blir en del av Svenska Superligan. De har en stark tro på idrotten som en kraft för att skapa inkludering och positiva värderingar. Det är en övertygelse som vi delar och vi ser fram emot ett givande samarbete, säger Krister Kalte.