Prioritet Finans förlänger med Svensk Friidrott

Prioritet Finans förlänger med Svensk Friidrott

Prioritet Finans förlänger sitt avtal som nationell partner till Svensk Friidrott.

– I nuläget ser vi få sporter som kan matcha friidrotten i fråga om intresse. Det i sin tur lockar fler barn– och unga att träna och tävla, vilket i förlängningen bidrar starkt till folkhälsan, det uppskattar vi stort, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Hetare friidrottssommar än 2022 får vi kanske vi aldrig vara med om igen.

Missa inte:

30 juni: BAUHAUS-GALAN, Stadion, Stockholm.

3 juli, Folksam Grand Prix, Karlstad.

15–24 juli: VM, Eugene, Oregon, USA.

26 juli: Folksam Grand Prix, Söderhamn.

30 juli: Folksam Grand Prix, Göteborg.

5–7 augusti, SM, Norrköping.

15–21 augusti, EM, München, Tyskland.

3–4 september, Finnkampen, Helsingfors.

– För oss på Prioritet Finans innebär alla pulshöjande tävlingar också många fina tillfällen att exponeras. Sedan är friidrott en sport som ligger mig oerhört varmt om hjärtat och så har gjort genom hela mitt liv, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans och fortsätter:

– Just kampen kvinna mot kvinna, man mot man, tiondelar och centimetrar som hela tiden är avgörande, det är oerhört fascinerande. Jag uppskattar också att friidrotten är en idrott som ger alla en möjlighet att delta då den inte är förenad med några stora kostnader för utövaren. För mig är det vad föreningslivet handlar om, att alla ska kunna ha förutsättningar att delta, att vara inkluderande och bidra till att utveckla goda medborgare. Det finns helt enkelt ingen bättre och starkare samhällskraft. Sedan är det självklart spännande att vara med i en tid då vi har så många profiler och världsstjärnor, som inspirerar barn– och unga till en sund fritidsverksamhet.

Jan Larsson, marknadschef på Svensk Friidrott, är självklart belåten med att ett redan långt samarbete nu sträcker sig över ännu längre tid.

– Vi trivs väldigt bra med varandra och från vårt håll uppskattar vi det genuina intresse för vår sport som Nils och övriga på Prioritet Finans tydligt visar. Just långsiktigheten är dessutom av största vikt för att vi ska kunna utveckla vår föreningsverksamhet, som är grunden till såväl elit som bredd.