Prioritet Finans & Futsal

Prioritet Finans & Futsal

Prioritet Finans blir officiell partner till landslagen i futsal på både dam- och herrsidan

Finans- och factoringbolaget Prioritet Finans har tecknat ett treårigt sponsoravtal med Svenska Fotbollförbundet och deras satsning på svensk futsal. Samarbetet är en del i Prioritet Finans långsiktiga strategi att vara med och finansiera svensk idrott på både klubb och förbundsnivå. – Futsal är en av de snabbast växande idrotterna i världen just nu och lär redan ha gått förbi fotbollen i popularitet i ett verkligt fotbollstokigt land som Italien, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Futsal grundades redan 1930 i Uruguay för att erbjuda ett enkelt och billigt alternativ till fotboll när det rådde brist på fotbollsplaner. 2003 kom sporten till Sverige och 2012 startade Svenska Fotbollförbundet det första herrlandslaget. 2018 spelade det svenska damlandslaget sin allra första landskamp i futsal. 

– Det är en sport som verkligen belönar teknik och snabbhet, i matcher som ofta bjuder på många mål, vilket är underhållande för idrottspubliken. I Sverige finns det redan idag över 155 000 registrerade futsalspelare och jag tror att den siffran fortsätter att stiga. 

Det nya avtalet med svensk futsal innebär dels traditionell arenaexponering i samband landslagens samtliga hemmamatcher men även möjlighet till exponering i digitala kanaler. Dessutom ingår i samarbetsavtalet även associationsrättigheterna till svensk futsal, det vill säga rättigheterna att använda svensk futsal i den egna marknadsföringen. 

– Futsal är en ny och spännande sport som inte kräver någon dyrbar utrustning och som gör den tillgänglig för många. Jag hoppas och tror att vi inom futsal de kommande åren ser ungefär samma snabba utveckling som vi gjort inom innebandyn i Sverige de senaste 20 åren. Där futsal blir en stor och viktig breddidrott för unga killar och tjejer över hela landet. Inom idrotten blir våra barn och ungdomar en del av ett sammanhang som präglas av en aktiv och sund livsstil, schyssta värderingar och positiva förebilder, säger Nils Wiberg.

Prioritet Finans har i år offentliggjort flera nya eller förlängda sponsorsamarbeten med klubbar och förbund, bland annat treåriga samarbetsavtal med Svensk Handboll och Svensk Friidrott.

– Vi är glada att Prioritet Finans, som har närvaro runt flera idrotter, också valt att stötta Svenska Fotbollförbundets satsning på futsal, och ser fram emot vad vi tillsammans kan göra för att sporten ska fortsätta att växa, säger Stefan Abelsted, affärsutvecklingschef på Svenska Fotbollförbundet.

Partneravtalet mellan Prioritet Finans och Svenska Fotbollförbundet har utarbetats i samarbete med rättighetsbolaget ISP Sport.