Prioritet Finans och svensk handboll förlänger partnerskapet

Prioritet Finans och svensk handboll förlänger partnerskapet

Sedan 2014 har Prioritet Finans varit partner till svensk handboll. Det samarbetet fortsätter även framåt. Prioritet Finans kommer fortsatt vara partner till de svenska handbollslandslagen, ungdomslandslagen och Ungdoms-SM.

– Vi har haft ett bra och framgångsrikt samarbete sedan tidigare och det är fantastiskt roligt att vi har en sådan helhet i vårt partnerskap. Att vi satsar på våra folkkära seniorlandslag och de fina förebilder som finns där samtidigt som vi är med och främjar nästa generations handbollsspelare med ungdomslandslagen och USM, säger Nils Wiberg, vd Prioritet Finans.

USM är en tävling som varje år samlar 600 lag från 500 klubbar runt om i landet. Tillsammans med ungdomslandslagen lägger det en grund för framtidens seniorlandslag där nya förebilder skapas som i sin tur inspirerar kommande generationer.

– Nya förebilder och idoler föddes inte minst när Sveriges herrar nyligen tog ett efterlängtat EM-guld efter en fantastisk insats i ungerska Budapest. Guldet kommer inspirera många unga tjejer och killar till att välja handbollen. Med de inkluderande värderingar som våra unga får med sig från idrotten, och framför allt från lagidrotten, har vi alla möjligheter att tillsammans skapa ett bättre och starkare samhälle där alla kan känna sig delaktiga. Det är också vår drivkraft när det kommer till att finansiera svensk idrott, säger Nils Wiberg och fortsätter:

– Sedan är handboll en fantastisk sport som trots ordentligt tuffa tag alltid är fair play. Där har många andra idrotter en hel del att lära. Jag verkligen älskar sporten!

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB, är nöjd över att ett långt samarbete blir ännu längre:

– Långsiktighet är viktigt för att kunna utveckla såväl vårt partnerskap som svensk handboll i stort och därför känns det väldigt bra att vi kan fortsätta samarbetet med Prioritet Finans. Deras engagemang genomsyrar hela Svenska Handbollsförbundets verksamhet, från talang och ungdom till professionella seniorspelare. Dessa samarbeten gör att svensk handboll mår bra just nu, dels med tanke på EM-guldet men även på ungdomssidan. Att Prioritet Finans fortsätter sitt stöd till svensk handboll är viktigt för oss.