Prioritet Finans & Svensk Friidrott

Prioritet Finans & Svensk Friidrott

Prioritet Finans utökar sitt engagemang och blir nationell partner till Svensk Friidrott

Finans- och factoringbolaget Prioritet Finans utökar sitt samarbete med Svensk Friidrott och blir en av fem nationella partners under den kommande treårsperioden. Samarbetet är en del i den långsiktiga sponsorsatsning som Prioritet Finans initierat till stöd för svensk idrott som har en viktig och fostrande roll i svensk samhällsutveckling. – Förutom att friidrotten är en av de äldsta och mest genuina idrotter vi har så är det också en av mina absoluta favoritidrotter. Friidrotten har med sina många helt olika grenar verkligen något som passar för alla och har alla möjligheter att vara en verkligt inkluderande idrott i det svenska samhället, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Det utökade partnerskapet med Svensk Friidrott innebär dels traditionell exponering i samband med större tv-sända friidrottsgalor och klassiska evenemang som Finnkampen, Folksam Grand Prix och Friidrotts-SM. Dessutom ingår bland annat möjligheterna att använda associationsrättigheterna till svensk friidrott i den egna marknadsföringen. 

– Friidrotten är öppen för alla och det krävs ingen dyrbar utrustning för att vara med. Det är också en jämställd, jämlik och folkkär idrott där män och kvinnor samlas i gemensamma träningsgrupper och gemensamma landslag. Intresset och publikengagemanget för de kvinnliga utövarna är också minst lika stort som för de manliga. Det skapar bra förutsättningar för både killar och tjejer att välja idrottens äkta gemenskap framför gemenskapen i kriminella gäng eller utanförskap. Tillsammans med idrotten kan vi skapa friska och sunda samhällen med goda förebilder och positiva värderingar. Det är min viktigaste drivkraft för att vara med och stödja och finansiera svenskt idrotts- och föreningsliv.

Prioritet Finans stöd till Svensk Friidrott kommer att användas till att utveckla verksamheten både på bredd- och elitnivå och på satsningar på seniorer likväl som på barn- och ungdomsverksamheter runt om i Sverige. 

– En viktig del av vårt engagemang i svensk friidrott är att vi vill vara med och uppmuntra människor i alla åldrar och på alla nivåer till att röra på sig mer. Med bra, positiva och framgångsrika förebilder från friidrotten lockar vi inte bara fler barn och ungdomar till friidrottsklubbarna. Vi uppmuntrar även till en mer aktiv livsstil bland svenska folket och ett ökat intresse för exempelvis motion och löpning, avslutar Nils Wiberg.

För Jan Larsson, marknadschef på Svensk Friidrott, är det utökade samarbetet med Prioritet Finans ett kvitto på att verksamheten fungerar och att Svensk Friidrott är en attraktiv partner för kommersiella samarbeten med det svenska näringslivet. 

– Jag är glad över att kunna presentera vårt nya samarbete med Prioritet Finans och sätter ett stort värde på att de vill samarbeta med oss mot våra gemensamma mål. Våra samarbeten med näringslivet är en förutsättning för att vi ska kunna få fler barn, unga och vuxna i rörelse, bygga starka och attraktiva föreningar och ge möjligheter för fler framgångar för våra friidrottslandslag, säger Jan Larsson.

Partneravtalet mellan Prioritet Finans och Svensk Friidrott har utarbetats i samarbete med rättighetsbolaget ISP Sport.