Sälja faktura

Sälja faktura

Betalar dina kunder först efter 30 dagar, eller tar det längre tid att för dig att få betalt för dem? När du säljer fakturan till oss på Prioritet Finans får du betalt redan samma dag från dina kunder, samtidigt som du omedelbart förbättrar ditt företags kassaflöde och likviditet.

Som ny kund har du betalningen för dina sålda fakturor på kontot inom max. 24 timmar. När du vill sälja fakturor till oss, innebär det att du säljer företagets kundfordran till oss samt att du får hjälp med all fakturaadministration, såsom uppföljningar och eventuella påminnelser.

Testa att sälja en eller alla dina fakturor till oss och upplev skillnaden i hur snabbt du kan få betalt.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 98% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Oberoende av om tiderna är svåra eller inte, har vi alltid egna pengar att erbjuda ditt företag.

Fakturaköp – från faktura till pengarna på kontot

1. Skicka din faktura

Du skickar din originalfaktura till oss

2. Kontroll

Vi gör en kontroll av fakturamottagaren

3. Vi köper din faktura

Fakturan når din kund samma dag

4. Pengarna på kontot

Du får betalt direkt och din kund betalar oss enligt dina betalningsvillkor

Fakturaköp – våra rådgivare

Våra rådgivare är erfarna, kompetenta och finns alltid tillgängliga att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administrationen och hanteringen av fakturorna kan du känna dig trygg. Sälj fakturan och låt oss på Prioritet Finans hjälpa dig att förenkla tillvaron, så att du kan fokusera på rätt saker.

Vill du ha mer information om att sälja fakturor, är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare som hjälper dig.

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Vad menas med fakturaköp?

Att sälja faktura kallas också för fakturaköp och factoring, vilket innebär att ditt företag väljer att sälja fakturan till oss på Prioritet Finans för att få betalt direkt för dina utförda tjänster eller sålda produkter, där vi sedan får betalt av din kund på utsatt förfallodag.

På så sätt förbättrar du enkelt och omedelbart din likviditet. Du kan välja att sälja en faktura, flera fakturor eller alla fakturor. Det är med andra ord helt och hållet dina behov och din situation som styr.

Många fördelar att vinna genom att sälja fakturor

Det finns många fördelar att vinna genom att sälja fakturor. Stora som små företag, inom alla branscher, behöver god likviditet i kassan för att bland annat kunna betala sina leverantörsfakturor och därmed hålla igång verksamheten.

Genom våra effektiva rutiner och kompetenta medarbetare kan vi garantera trygg hantering av fakturorna, men också ett tryggt bemötande av både dig och dina kunder.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten

Fakturaköp riktar sig till både stora och små företag som vill stärka sin likviditet. Likviditeten är också den mest avgörande faktorn för ökad eller bibehållen lönsamhet för ett företag. Samtidigt tar vi över all administration, för att du ska slippa hålla koll på påminnelser och sena inbetalningar, vilket gör att du sparar både tid och pengar. Du kan alltså fokusera fullt ut på din verksamhet och att öka din lönsamhet.

Genom att sälja dina fakturor till oss får du pengarna inom 24 h

Varför vänta 30, 60 eller upp till hela 120 dagar på dina fakturor innan du får dina pengar? När du säljer fakturan till oss, ser vi till att du får betalt samma dag. Våra processer vid fakturaköp är enkla och du får svar direkt när köpet godkänns av oss. Du får med andra ord dina pengar direkt för de fakturor du vill sälja och kan se pengarna på ditt konto inom bara 24 timmar.

Med oss får du en stark finansiell partner

Prioritet Finans är ingen bank, men vi har ett eget starkt kapital och köper fakturor för cirka 14 miljarder per år. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för dig och ditt företag. Vi jobbar nära din verksamhet och är tillgängliga att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet.

Förenkla din tillvaro som företagare genom att fokusera på rätt saker. Kom igång idag och låt oss på Prioritet Finans ta hand om dina fakturor.

 

Hur fungerar ett fakturaköp?

Genom vår tjänst fakturaköp hjälper vi på Prioritet Finans alla typer av företag med att inom kort tid få sina fakturor betalda.

Istället för att vänta 30, 60 eller i vissa fall upp till 120 dagar på att få dina pengar, får du pengarna samma dag genom att sälja fakturorna till oss. Låt oss berätta mer om hur det fungerar när du säljer en faktura, eller alla fakturor, till oss på Prioritet Finans.

Så fungerar det att sälja fakturorna – steg för steg

 1. Vid en affär med en kund skickar du originalfakturan direkt till oss på Prioritet Finans. Du kan även skicka oss äldre fakturor, så länge de fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatumet. Du väljer alltid själv hur många fakturor och vilka fakturor du vill sälja – det är dina behov och din situation som styr.

 2. När vi har tagit emot fakturan från dig, gör vi direkt en kontroll för att se att uppgifterna stämmer samt att den är redo att skickas ut till kunden. Skulle något saknas på fakturan, kontaktar någon av våra rådgivare dig, så att ni tillsammans kan säkerställa att fakturan blir fullständig – med oss faller aldrig något mellan stolarna.

 3. I samma stund som fakturan har blivit godkänd skickar vi ut den till din kund och du väljer själv vilka betalningsvillkor som ska gälla. Vi betalar ut pengarna till dig redan samma dag som vi godkänner fakturan, och beroende på bankens villkor har du pengarna på ditt konto inom en bankdag.

 4. Vi tar sedan hand om betalningen från din kund. På Mina Sidor kan du kund som enkelt logga in och följa dina ärenden i realtid – både pågående och avslutade ärenden.

Vad krävs för att kunna sälja fakturor?

För att vi ska godkänna din ansökan om att sälja fakturor, har vi följande krav:

 • Leveransen eller prestationen som fakturan avser är utförd.

 • Fakturamottagaren är kreditvärdig.

 • Fakturan får inte vara betald eller förfallen.

 • Fakturan får inte vara utskickad tidigare.

 

Hur säljer jag fakturor till er på Prioritet Finans?

Som kund hos oss på Prioritet Finans får du bland annat tillgång till det smarta ekonomisystemet acconomy, helt utan kostnad, vilket är en tjänst som möjliggör fakturering på ett helt nytt sätt.

Vi har rensat bort alla onödiga steg för att kunna erbjuda en så enkel och snabb lösning som möjligt. Det behöver inte ta mer än 10 sekunder att både skapa och skicka en faktura när du använder acconomy.

Läs mer om acconomy faktureringsprogram

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.

  Vanliga frågor och svar om att sälja faktura

  När du vill sälja fakturor, köper gärna vi på Prioritet Finans dem av dig – oavsett hur många du vill sälja. Kontakta oss för mer information.

  Nej, du väljer själv hur många fakturor du säljer till oss på Prioritet Finans och hur ofta. Till skillnad från andra aktörer kräver vi aldrig att du säljer en viss mängd fakturor till oss, utan hos oss är det dina behov och din unika situation som styr.

  Det ska vara skönt och lönsamt med oss som din likviditetspartner och vi strävar alltid efter att hitta en situation som är win-win för båda parter. När du säljer en eller flera fakturor betalar du samtidigt en rörlig provision på 1,5-4,0% per faktura där inga dolda kostnader tillkommer. Bra att veta är dock att det även tillkommer moms på själva avgiften på fakturan. Den provision vi tar ut vid ett fakturaköp ska vägas mot den trygghet och de möjligheter som skapas via god likviditet. Att sälja dina fakturor medför även minskad administration och ökad riskkontroll för bättre fokus på nästa affär.  Vill du ha mer information? Kontakta oss för ta reda på vilket pris vi tar när du säljer dina fakturor. Den offert du då får av oss är inte bindande på något sätt och påverkar inte din kreditvärdighet. Du är varmt välkommen att kontakta oss på telefon, e-post eller via kontaktformuläret längre ner på denna sida.

  Vi strävar alltid efter att våra kunder ska få betalt samma dag eller senast näst påföljande bankdag.

  Nej, vi på Prioritet Finans köper inte förfallna fakturor.

  Ja, vi köper mot utländska företag. Kontakta oss vid eventuella frågor och få mer information om vilka länder det gäller.

  Fakturaköp innebär att finansbolaget köper fakturorna och ibland tar kreditrisken från dig som företag. Fakturabelåning innebär att finansbolaget belånar fakturorna. Finansbolaget tar då inte kreditrisken.

  När du väljer att sälja dina fakturor till oss, köper vi fakturorna med eller utan regress. Om du väljer att sälja fakturor utan regress innebär det att vi tar på oss risken för att kunden inte betalar fakturan. Detta minimerar risken att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs, vilket innebär en större trygghet för dig eftersom du slipper tänka på fakturan efter att du har sålt den. Väljer du att sälja fakturan med regress, är det du som är ansvarig för att eventuellt köpa tillbaka fakturan om din kund inte betalar fakturan.

  I regel brukar kunderna inte reagera. Fakturaköp är en etablerad och accepterad finansieringsform. Idag använder sig många företag av en finansiell partner för att förbättra sin likviditet och utveckla sitt företag.

  Dina betalningsvillkor påverkas inte alls. De villkor som du och din kund har kommit överens om gäller när ditt företag bestämmer sig för att sälja fakturor till oss. Oavsett om du har 30 dagar, 60 dagar eller 120 dagar idag, så kommer betalningstiden vara samma när fakturan skickas från oss till dina kunder.

  Ja, det gör vi. Vad som händer när din kund inte kan betala är att vi skickar en påminnelse. Om din kund inte betalar därefter, behöver vi vidta inkasso-åtgärder. Genom att lyssna till hjärtat och tänka två steg längre, lyckas vi driva in upp till 99 % av våra kunders fordringar, vilket är branschens bästa indrivningsresultat i hela branschen. 

  Vi mailar en avräkningsnota till dig innehållande transaktionen. Du kan också logga in via vår portal KAF Online och ta del av dina transaktioner med Prioritet Finans. KAF Online finns tillgänglig via hemsidan samt vår kundapp som finns att ladda ner för både IOS och Android.