fbpx

Sälja faktura

Betalar dina kunder först efter 30 dagar eller längre?  Sälj fakturan till oss och få betalt redan samma dag. Testa att sälja en eller alla dina fakturor till oss så ser du hur snabbt du får betalt. Genom att sälja dina fakturor till oss förbättrar du ditt företags likviditet och kassaflöde samma dag. Som ny kund har du din betalning för dina sålda fakturor till oss senast inom 24 timmar.

När du vill sälja fakturor så innebär det att du säljer företagets kundfordring till oss. Vanligtvis får du betalt direkt. Hos oss får du också hjälp med eventuella påminnelser på dina fakturor om kunden skulle vara försenad med betalningen.

 Vi fixar likviditeten, du lönsamheten.

Vill du har mer information om hur det fungerar för dig att sälja fakturor, ring oss eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig.
  Från faktura till pengarna på kontot

  1. Skicka din faktura

  Du skickar din originalfaktura
  till oss

  2. Kontroll

  Vi gör en kontroll av
  fakturamottagaren

  3. Vi köper din faktura

  Fakturan når din kund
  samma dag

  4. Pengarna på kontot

  Du får betalt direkt och din
  kund betalar oss enligt dina
  betalningsvillkor

  Sälja faktura – våra rådgivare

  När du har funderingar på att sälja dina fakturor är du välkommen att kontakta någon av våra rådgivare.

  Jonas Lundh

  Jonas Lundh

  Finansiell rådgivare

  Elias Aldrin

  Elias Aldrin

  Finansiell rådgivare

  Emil Sjöberg

  Emil Sjöberg

  Finansiell rådgivare

  Bernt Wallström

  Bernt Wallström

  Finansiell rådgivare

  Tobias Darnell

  Tobias Darnell

  Finansiell rådgivare

  Vanliga frågor om fakturaköp

  Nedan hittar du några av våra vanligaste frågor kring fakturaköp. Du kommer snabbt se att det är lätt att komma igång och direkt sälja sina fakturor för att redan samma dag få stärkt likviditet. Du kan även kontakta våra finansiella rådgivare som alltid finns redo att hjälpa dig. Följ länken så har du direktnummer och e post till våra rådgivare.

  Varför ska vi sälja fakturor till just er på Prioritet Finans?

  Vi på Prioritet Finans är ingen bank men har ett eget starkt kapital och köper varje år fakturor för ca 12 miljarder. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för dig. Som din likviditetspartner jobbar vi nära din verksamhet och är tillgängliga för att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet. och snabba i vår hantering .Vi hjälper över 6000 företag med snabb hjälp till omedelbar likviditet.

  Vad menar vi med ett fakturaköp?

  Ett fakturaköp även kallat factoring innebär att du väljer att sälja din faktura till oss på Prioritet Finans för att få betalt direkt för din utförda tjänst eller sålda produkt. Vi får sedan betalt av din kund på utsatt förfallodag. På så sätt förbättrar du enkelt och omedelbart din likviditet. Du kan välja att sälja alla eller enstaka fakturor helt beroende på behov och situation.

  Sälja fakturor, så fungerar det

  Via vår tjänst fakturaköp hjälper vi på Prioritet Finans alla typer av företag med att snabbt få sina fakturor betalda. Så här enkelt kommer du igång att sälja fakturor till oss.

  • Skicka in originalfakturan till oss.

  • Efter att vi mottagit fakturan kommer vi utföra en kreditbedömning för att säkerställa att all information är korrekt. Skulle något saknas kontaktar vi dig för kompletterande information. Vårt mål är att alltid betala ut pengarna inom 24 timmar från att vi fått dina fakturor.

  • Efter att vi kontrollerat och godkänt fakturan sker betalningen omgående, oftast redan samma dag. Beroende på om du säljer fakturor med eller utan regress kan antingen vi eller du själv ansvara för administrationen gällande betalningsuppföljning.

  Vill du ha mer information om fakturaköp är du välkommen att skicka in formuläret så kontaktar vi dig eller ring oss direkt. Under kontakta oss hittar du våra finansiella rådgivare med e-post och direktnummer.

  Fakturaköp med eller utan regress?

  När du väljer att sälja dina fakturor till oss så köper vi fakturorna med eller utan regress. Om du säljer din faktura utan regress innebär det att vi tar på oss sig risken för att kunden inte betalar fakturan, detta minimerar risken att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Detta innebär en större trygghet för dig eftersom du slipper tänka på fakturan efter att du har sålt den. Om du säljer en faktura med regress är det du som är ansvarig för att eventuellt köpa tillbaka fakturan om vi inte lyckas få betalt för fakturan.

  Fördelar med att sälja fakturor

  Det finns många fördelar med att sälja din faktura till just oss som köper fakturor. Företag, stora som små, behöver ha likviditet i kassan för att bland annat betala sina leverantörsfakturor och därmed hålla igång verksamheten. Vi som factoringbolag köper dina kundfakturor och minimerar samtidigt kreditrisken. Det innebär att du som säljer fakturan får in pengarna direkt, oavsett din kunds förfallodag  Våra effektiva rutiner och kompetenta medarbetare garanterar trygg hantering av både dig och dina kunder. Du kan dessutom själv välja om du vill sälja en, några eller alla fakturor. Den provision vi tar ut vid ett fakturaköp ska vägas mot den trygghet och de möjligheter som skapas via god likviditet. Att sälja sina fakturor medför även minskad administration och ökad riskkontroll för bättre fokus på nästa affär.  Det ska vara skönt och lönsamt att ha oss i ryggen som din likviditetspartner. Om du vill veta vilket pris vi tar när du ska sälja just dina fakturor , kontakta oss för mer information.

  Vad kostar det att sälja fakturor?

  När du säljer dina fakturor betalar du samtidigt en rörlig provision på 1,5-4,0% per faktura. Inga dolda kostnader tillkommer. För att få fram vad just er kostnad är, skicka in formuläret eller ring oss så tar vi det därifrån. Vi strävar alltid efter att hitta en situation som är win-win för båda parter. Bra att känna till är att det tillkommer moms på själva avgiften. För att få ett anpassat erbjudande ställer vi några enkla frågor för att lära känna ert ditt företag.

  Den offert du får av oss på att sälja ditt företags fakturor är inte bindande och påverkar inte er kreditvärdighet. Vill du ha mer information, ring eller maila oss.

  Måste vi sälja alla företagets fakturor till er på Prioritet Finans?

  Nej, ni väljer själva hur många fakturor ni säljer till oss på Prioritet Finans och hur ofta. Till skillnad från andra aktörer kräver vi aldrig att ni säljer en viss mängd fakturor till oss. Det är helt styrt efter ert eget behov och situation.

  Hur säljer vi fakturor till er på Prioritet Finans?

  Som kund hos oss får du, helt utan kostnad, tillgång till det smarta ekonomisystemet Acconomy. En tjänst som ger dig fakturering på ett helt nytt sätt. Det behöver inte ta längre tid än tio sekunder för att både skapa och skicka en faktura när du använder Acconomy. Vi har rensat bort alla onödiga steg för en så enkel och snabb lösning som möjligt.

  Vad krävs för att en faktura ska kunna säljas?

  För att vi ska godkänna ansökan om att kunna sälja era fakturor till oss så har vi följande krav.

  • Leveransen eller prestationen som fakturan avser är utförd

  • Fakturamottagaren är kreditvärdig

  • Fakturan får inte vara betald eller förfallen

  • Fakturan får inte vara utskickad tidigare

  Mer information

  En av våra kunder

  feros

  Barbro Edelbro, Feros AB

  ”Pålitliga, lösningsinriktade och hjälpsamma. Allt går snabbt och smidigt med Prioritet Finans.”

  Så anlitar du Prioritet Finans

  Finans Play

  När du anlitar Prioritet Finans går det snabbt, för att få en djupare inblick i hur vi påbörjar våra samarbeten finns filmen ovan.

  Frågor & Svar

  Vad är skillnaden med fakturaköp och fakturabelåning?

  Fakturaköp innebär att finansbolaget köper fakturorna och ibland tar kreditrisken. Fakturabelåning innebär att finansbolaget belånar fakturorna. Finansbolaget tar då inte kreditrisken.

  Måste jag belåna alla fakturor till Prioritet Finans?

  Nej. Du väljer själv vilka fakturor du vill belåna. Det är ditt behov av pengar som styr.

  Hur snabbt får jag pengarna?

  Samma dag eller senast näst påföljande bankdag.