Sälja faktura

Sälja faktura

Betalar dina kunder först efter 30 dagar eller längre? Sälj fakturan till oss och få betalt redan samma dag från dina kunder. Testa att sälja en eller alla dina fakturor till oss så ser du hur snabbt du får betalt. Genom att sälja dina fakturor till oss förbättrar du ditt företags likviditet och kassaflöde samma dag. Som ny kund har du din betalning för dina sålda fakturor till oss senast inom 24 timmar.

När du vill sälja fakturor så innebär det att du säljer företagets kundfordring till oss. Vanligtvis får du betalt direkt. Hos oss får du även hjälp med eventuella påminnelser på dina fakturor om kunden skulle vara försenad med betalningen.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 98% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Vi är inte en bank, därför kan vi ge långsiktiga löften.

Fakturaköp – våra rådgivare

Har du funderingar kring fakturaköp är du välkommen att kontakta någon av våra finansiella rådgivare.

Jonas Lundh

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708289377

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Elias Aldrin

Elias Aldrin

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0730354555

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Annika Hedman

Annika Hedman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708116167

Linkedin

Öst

Svenska, engelska, serbiska & kroatiska

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Sälja faktura

Varför ska vi sälja fakturor till just er på Prioritet Finans?

Vi på Prioritet Finans är ingen bank men har ett eget starkt kapital och köper varje år fakturor för ca 14 miljarder. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för våra kunder. Som din likviditetspartner vill vi jobba nära ditt företag och verksamhet, och är tillgängliga för att inom kort tid hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet. Genom att sälja fakturor till oss får du på så sätt betalt direkt. Vi hjälper över 6000 företag med snabb hjälp till omedelbar likviditet.

Fördelar genom att sälja fakturor

Det finns många fördelar genom att sälja fakturor till just oss som köper fakturor. Företag, stora som små, behöver ha likviditet i kassan för att bland annat betala sina leverantörsfakturor och därmed hålla igång verksamheten. Vi som factoringbolag köper dina kundfakturor och minimerar samtidigt kreditrisken. Många väljer därför att sälja fakturan istället för att vänta 30, 60 eller upp till 120 dagar vilket innebär att du som säljer fakturan får in pengarna direkt, oavsett din kunds förfallodag.  Våra effektiva rutiner och kompetenta medarbetare garanterar trygg hantering av både dig och dina kunder. Du kan dessutom själv välja om du vill sälja en, några eller alla fakturor. Den provision vi tar ut vid ett fakturaköp ska vägas mot den trygghet och de möjligheter som skapas via god likviditet. Att sälja sina fakturor medför även minskad administration och ökad riskkontroll för bättre fokus på nästa affär. Det ska vara skönt och lönsamt att ha oss i ryggen som din likviditetspartner och undvika likviditetsproblem. Om du vill veta vilket pris vi tar när du säljer din faktura, kontakta oss för mer information.

Vad kostar det att sälja fakturor?

När du säljer en faktura betalar du samtidigt en rörlig provision på 1,5-4,0% per faktura. Inga mer  dolda kostnader tillkommer. För att få fram vad just er kostnad är, skicka in formuläret eller ring oss så tar vi det därifrån. Vi strävar alltid efter att hitta en situation som är win-win för båda parter. Det är även bra att känna till att det tillkommer moms på själva avgiften på fakturan. För att få ett anpassat erbjudande ställer vi några enkla frågor för att lära känna ert ditt företag.

Den offert du får av oss på att sälja ditt företags fakturor är inte bindande på något sätt och påverkar inte er kreditvärdighet. Vill du ha mer information, ring eller maila oss.

Hur reagerar min kund på att jag säljer fakturorna till Prioritet Finans?

De reagerar oftast inte alls. Fakturaköp är en etablerad och accepterad finansieringsform. Idag använder sig många företag av en finansiell partner för att förbättra sin likviditet och utveckla sitt företag.

Hur påverkas mina betalningsvillkor?

Dina betalningsvillkor påverkas inte alls. De villkor som du och din kund har kommit överens om gäller när ditt företag bestämmer sig för att sälja fakturor till oss. Oavsett om du har 30 dagar eller 60 dagar idag så kommer det bli samma tid när fakturan kommer från oss till era kunder.

Jobbar ni även med inkasso?

Vad som händer när din kund inte kan betala är att vi skickar en påminnelse. Om din kund därefter inte betalar behöver vi vidta inkasso-åtgärder. Effektiv inkasso handlar mer än någotom vanligt hyfs och vett. Om att lyfta luren direkt då någon ringer och är orolig över inkasso-kravet som kommit i brevlådan. Genom att lyssna till hjärtat och tänka två steg längre, lyckas vi driva in upp till 99 % av våra kunders fordringar. Det är det bästa indrivningsresultatet i hela branschen. 

Hur redovisas försäljningen av min faktura?

Vi mejlar en avräkningsnota till dig innehållande transaktionen. Du kan också logga in via vår portal KAF Online och ta del av dina transaktioner med Prioritet Finans. KAF Online finns tillgänglig via hemsidan samt vår kundapp (finns att ladda ner för både IOS och Android).

Måste vi sälja alla företagets fakturor till er på Prioritet Finans?

Nej, ni väljer själva hur många fakturor ni säljer till oss på Prioritet Finans och hur ofta. Till skillnad från andra aktörer kräver vi aldrig att ni säljer en viss mängd fakturor till oss. Det är helt enkelt styrt efter ert eget behov och situation om ni vill sälja enstaka fakturor eller alla fakturor till oss.

Hur säljer vi fakturor till er på Prioritet Finans?

Som kund hos oss får du, helt utan kostnad, bland annat tillgång till det smarta ekonomisystemet Acconomy. En tjänst som ger dig fakturering på ett helt nytt sätt. Det behöver inte ta längre tid än tio sekunder för att både skapa och skicka en faktura när du använder Acconomy. Vi har rensat bort alla onödiga steg för en så enkel och snabb lösning som möjligt. Läs mer om vårt smarta ekonomisystem på länken ovan.

Hur snabbt får jag pengarna?

Vi strävar alltid efter att våra kunder ska få betalt samma dag eller senast näst påföljande bankdag.

Vad krävs för att en faktura ska kunna säljas?

För att vi ska godkänna er ansökan om att kunna sälja fakturor till oss så har vi följande krav:

• Leveransen eller prestationen som fakturan avser är utförd

• Fakturamottagaren är kreditvärdig

• Fakturan får inte vara betald eller förfallen

• Fakturan får inte vara utskickad tidigare

Köper ni fakturor mot utländska företag?

Ja, vi köper mot utländska företag. Kontakta oss för mer frågor och information om vilka länder.

Är det här med att sälja fakturor något nytt?

Det var på 1400-talet, för över 600 år sedan som factoring började ta form i England. Tjänsten blev fort en etablerad del av det engelska näringslivet. Det största avtrycket lämnade factoring i den internationella handeln. Detta finansieringsalternativ tog sig sedan under 1600-talet vidare till Amerika och har sedan dess fortsatt att utvecklas. Idag har factoring blivit en mer naturlig del av finansmarknaden där stora som små företag säljer fakturor till finansbolag i alla branscher för att på ett snabbt och enkelt sätt få in pengar i tid.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.

  Frågor & Svar

  Fakturaköp innebär att finansbolaget köper fakturorna och ibland tar kreditrisken. Fakturabelåning innebär att finansbolaget belånar fakturorna. Finansbolaget tar då inte kreditrisken.

  Nej. Du väljer själv vilka fakturor du vill belåna. Det är ditt behov av pengar som styr.

  Genom att sälja sina fakturor till oss åra kunder får pengarna samma dag eller senast näst påföljande bankdag. Vi hjälper mer än 6000 företag med pengar genom våra tjänster fakturaköp, factoring och företagslån. Vi köper över 98 procent av alla inskickade fakturor och när du säljer dina fakturor på morgonen får du pengarna samma dag.