Flera nyheter
Guide: Sälja fakturor – steg för steg

Guide: Sälja fakturor – steg för steg

Önskar du ibland att du fick betalt samma dag som du skickade en faktura till kund? Det kan du! Sälj smidigt och enkelt din faktura till oss. Vi betalar ut dina pengar direkt och du slipper samtidigt all administration. I den här artikeln visar vi hur du kan sälja fakturor i ett par enkla steg.

Kom igång – sälj fakturor redan idag!

Fakturor skickas med en kredittid på 30-60 dagar eller mer. Varför vänta på dina pengar?

När du säljer fakturan till oss, ser vi till att du får betalt samma dag. Våra processer vid fakturaköp är enkla och du får svar direkt när köpet godkänts. Du har med andra ord dina pengar direkt för de fakturor du vill sälja.

Vad innebär det att sälja sina fakturor? 

Ett fakturaköp innebär att du säljer dina fakturor vidare till oss. Vid ett fakturaköp tar vi över och ansvarar för din kundfordran. Genom att sälja dina fakturor till oss får du betalt direkt, vilket bidrar till att företaget frigör kapital samt får ett förbättrat kassaflöde. Fakturaköp är en av två tjänster inom factoring hos oss på Prioritet Finans.

Fakturaköp med eller utan regress? Vad är skillnaden? 

Factoring handlar i grunden om att du ska sälja dina fakturor för säkerställd likviditet och nå ökad eller bibehållen lönsamhet.
Den vanligaste formen av factoring sker utan regress och kallas fakturaköp. Här tar vi över kreditrisken, vilket minimerar din ekonomiska risk vid kundförluster på grund av konkurs. 

Väljer du istället att sälja dina fakturor med regress, kallas det fakturabelåning. Det innebär helt enkelt att du behöver köpa tillbaka fakturan från oss om den, en tid efter förfallodag, inte betalats av din kund. Oavsett tjänst, väljer du själv vilka fakturor som är aktuella – en ensam faktura eller alla. Valet är ditt.

Så fungerar det att sälja fakturor – steg för steg

  1. Skicka originalfakturan direkt till oss på Prioritet Finans. Det går även att skicka oss äldre fakturor förutsatt att det fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatum. Du väljer själv om du vill säga en eller flera fakturor. 
  2. När vi tagit emot fakturan gör vi en kontroll för att se att uppgifterna stämmer. Skulle något saknas så kontaktar någon av våra rådgivare dig så att ni tillsammans kan skapa en fullständig faktura.
  3. När fakturan blivit godkänd skickar vi ut den till kund och du väljer vilka villkor som ska gälla. Vi betalar ut pengarna till dig samma dag som vi godkänner fakturan och beroende på bankens villkor har du pengarna på ditt konto inom en bankdag. 
  4. Vi tar hand om betalningen från din kund. Du kan enkelt följa dina ärenden under Mina Sidor och fokusera på er lönsamhet. 

Varför ska jag välja Prioritet Finans? 

Du kommer snabbt se att det är lätt att komma igång när du vill sälja fakturor och få betalt direkt. Redan samma dag har du en stärkt likviditet för nya affärsmöjligheter. Du kan även kontakta våra finansiella rådgivare som alltid finns redo att hjälpa dig och dela med sig av mer information runt våra tjänster.

Prioritet Finans är bankoberoende och specialister inom det här området. Vi är din partner utan insyn, delägarskap eller avkastningskrav och finns här som en trygg partner för förverkligande av dina drömmar och målen för lönsamhet. 

Vårt arbetssätt är anpassat till den nya AI-tekniken och tillsammans med den mänskliga handläggningen är vårt mål att alltid kunna köpa de fakturor du önskar sälja.

Om Prioritet Finans 

Vi på Prioritet Finans finns alltid tillgängliga för dig. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för just dig och ditt företag. Vi värnar också om dina kundrelationer, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att dina kunder är lika viktiga för oss som för dig. Med marknadens mest effektiva process vid fakturaköp ser vi helt enkelt till att du får betalt för dina fakturor.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten 

Vi är ingen bank, men vi har ett eget starkt kapital och vi köper fakturor varje år för cirka 14 miljarder. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för ditt företag. Vi jobbar nära din verksamhet och är tillgängliga att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet.