Sälja fakturor

Sälja fakturor – Så fungerar det

Att sälja fakturor kan vara ett effektivt sätt att direkt för bättre företagets likviditet och kassaflöde.
När du säljer dina fakturor till oss på Prioritet Finans får du betalt redan samma dag, istället för att vänta på att dina kunder ska betala fakturorna och slipper således oroa dig över att själv behöva driva in fakturorna.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten
Som kund hos oss ser vi till att du får pengarna på kontot för dina sålda fakturor inom max. 24 timmar.

När du vill sälja fakturor till oss, innebär det att du säljer företagets kundfordran till oss samt att du får hjälp med all fakturaadministration, såsom uppföljningar och eventuella påminnelser. Detta frigör massor med tid för dig att fullt ut fokusera på ditt företagande.

Testa att sälja en eller alla företagets fakturor till oss och upplev skillnaden i hur snabbt du kan få betalt.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 98% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Oberoende av om tiderna är svåra eller inte, har vi alltid egna pengar att erbjuda ditt företag.

Fakturaköp – från faktura till pengarna på kontot

1. Skicka din faktura

Du skickar din originalfaktura till oss

2. Kontroll

Vi gör en kontroll av fakturamottagaren

3. Vi köper din faktura

Fakturan når din kund samma dag

4. Pengarna på kontot

Du får betalt direkt och din kund betalar oss enligt dina betalningsvillkor

Fakturaköp – våra rådgivare

Våra rådgivare är erfarna, kompetenta och finns alltid tillgängliga att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administrationen och hanteringen av fakturorna kan du känna dig trygg. Sälj fakturan och låt oss på Prioritet Finans hjälpa dig att förenkla tillvaron, så att du kan fokusera på rätt saker.

Vill du ha mer information om att sälja fakturor, är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare som hjälper dig.

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Vad menas med att sälja fakturor?

Att sälja fakturor kallas också för fakturaköp och factoring, vilket är en process som innebär att ett företag fattar beslut om att sälja fakturor för att få betalt direkt för dina sålda produkter eller utförda tjänster, där aktören som köper dina fakturor sedan får betalt av dina kunder på utsatt förfallodag.

Genom att sälja fakturor till oss, förbättrar du på ett enkelt och direkt sätt din likviditet. Hur många fakturor du säljer är helt upp till dig och du kan alltså välja att sälja någon enstaka faktura, flera fakturor eller alla fakturor. Kort och gott, är det helt och hållet den situation och de behov du står inför som styr.

Låt oss berätta mer om hur det funkar att sälja fakturor till oss på Prioritet Finans.

 

Hur fungerar det att sälja fakturor?

Genom vår tjänst fakturaköp hjälper vi på Prioritet Finans alla typer av företag med att inom kort tid få sina fakturor betalda.

Istället för att vänta 30, 60 eller i vissa fall upp till 120 dagar på att få dina pengar, får du pengarna samma dag genom att sälja fakturor till oss. Låt oss berätta mer om hur det fungerar när du säljer en faktura, eller alla fakturor, till oss på Prioritet Finans.

Så fungerar det att sälja fakturor till oss på Prioritet Finans – steg för steg

 1. Sälj fakturor utifrån likviditetsbehov

Välj huruvida du vill sälja enstaka fakturor, flera fakturor eller alla fakturor. Valet är helt upp till dig, så låt företagets likviditetsbehov styra.

 1. Kontakta oss för att komma igång

När du har bestämt hur många fakturor du vill sälja, kontaktar du någon av våra rådgivare för personlig hjälp. Tillsammans kommer ni fram till en skräddarsydd lösning som passar för dig och ditt företag, så att det blir så smidigt och kostnadseffektivt som möjligt.

 1. Skicka in fakturorna till oss

Därefter skickar du originalfakturan direkt till oss. Du kan även skicka oss äldre fakturor, så länge de fortfarande är giltiga och har tillräcklig tid kvar till förfallodatumet.

 1. Manuell kontroll

När du säljer fakturor och vi tar emot dem från dig, gör vi direkt en manuell kontroll för att se att uppgifterna stämmer samt att den är redo att skickas ut till kunden. Vi kollar också upp att din kund, alltså fakturamottagaren, är kreditvärdig, eftersom detta är ett krav för att kunna sälja fakturor. Skulle något saknas på fakturan, kontaktar någon av våra rådgivare dig, så att ni tillsammans kan säkerställa att din faktura ska bli fullständig. Med oss faller aldrig något mellan stolarna.

 1. Du får betalt inom 24 h

I samma stund som fakturan har blivit godkänd skickar vi ut den till din kund och du väljer själv vilka betalningsvillkor som ska gälla – 30 dagar, 60 dagar eller 120 dagar. Vi betalar redan samma dag som vi godkänner fakturan och beroende på bankens villkor, kommer du få in pengarna på ditt konto inom en bankdag.

När samtliga steg är genomförda, tar vi därefter hand om betalningarna från dina kunder. På Mina Sidor kan du som enkelt logga in och följa både pågående och avslutade ärenden.

 

Många fördelar att vinna genom att sälja fakturor

Det finns många fördelar med att sälja fakturor. Både små och stora företag, inom alla branscher, behöver god likviditet i kassan för att man bland annat ska kunna betala sina leverantörsfakturor och därmed hålla igång verksamheten.

Genom våra effektiva rutiner och kompetenta medarbetare kan vi garantera trygg hantering av fakturorna, men också ett trygg bemötande av både dig och dina kunder. Med oss kan du förvänta dig: 

 • En smidig och snabb process .

 • Att få betalt direkt.

 • Omedelbart stärkt likviditet

 • Vi köper både svenska och utländska fakturor.

 • Du väljer själv ett upplägg som passar dig.

 • Mindre administration och oro.

Stärk din likviditet direkt

Likviditeten är den mest avgörande faktorn för ökad eller bibehållen lönsamhet för ett företag.

Fakturaköp riktar sig till både stora och små företag som vill stärka sin likviditet. När du säljer dina fakturor till oss, tar vi samtidigt över all administration, för att du ska slippa hålla koll på sådant som påminnelser och sena inbetalningar, vilket gör att du sparar både tid och pengar.

Med andra ord, så kan du fullt fokusera ut på din verksamhet och att öka din lönsamhet.

Sälj fakturor – få betalt inom 24 h

När du säljer fakturan till oss, ser vi till att du får betalt samma dag. Våra processer är enkla och du får svar direkt när köpet godkänns av oss. Du får alltså betalt direkt för de fakturor du vill sälja och får in pengarna på ditt konto inom bara 24 timmar.

Varför vänta 30, 60 eller upp till hela 120 dagar på dina fakturor innan du får dina pengar?

Du får en stark finansiell partner

Prioritet Finans är ingen bank, men vi har ett eget starkt kapital och köper fakturor för cirka 14 miljarder per år. Tuffare tider eller inte, kommer vi alltid ha kapital redo för dig och ditt företag. Vi jobbar nära din verksamhet och är tillgängliga att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet.

Förenkla din tillvaro som företagare genom att sälja fakturan och fokusera på rätt saker. Kom igång idag och låt oss på Prioritet Finans ta hand om dina fakturor.

 

Vad krävs för att kunna sälja fakturor?

 • Fakturan får inte vara betald eller förfallen.

 • Fakturan får inte vara utskickad tidigare.

 • Fakturamottagaren är kreditvärdig.

 • Leveransen eller prestationen som fakturan avser är utförd.

Kontakta oss när du vill sälja fakturor

När du vill sälja fakturor och vill ha mer information om hur det fungerar att sälja fakturor, är du varmt välkommen att kontakta oss. Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan, också kontaktar vi dig så snabbt vi kan.

 • Namn*

 • Telefonnummer*

 • E-post*

 • Skicka

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.

  Vanliga frågor och svar om att sälja fakturor

  Det finns banker, finansinstitut och enskilda factoringbolag som helt fokuserar på att köpa fakturor från företag. När du vill sälja fakturor, köper gärna vi på Prioritet Finans dem av dig – oavsett hur många du vill sälja. Kontakta oss för mer information.

  Nej, du väljer själv hur många fakturor du säljer till oss på Prioritet Finans och hur ofta. Till skillnad från andra aktörer kräver vi aldrig att du säljer en viss mängd fakturor till oss, utan hos oss är det dina behov och din unika situation som styr.

  Vi strävar alltid efter att våra kunder ska få betalt samma dag eller senast näst påföljande bankdag.

  Nej, vi på Prioritet Finans köper inte förfallna fakturor.

  Ja, vi köper mot utländska företag. Kontakta oss för mer frågor och information om vilka länder.

  Man kan välja att sälja fakturor eller belåna sina fakturor. Detta benämns också som factoring. Du kan välja att sälja med eller utan regress. Regress betyder enkelt beskrivet att du säljer med eller utan kreditrisken. Om du väljer att sälja fakturor, innebär det alltså att ett factoring- eller finansbolag gör ett fakturaköp. När de köper fakturorna, innebär det alltså att factoring- eller finansbolaget tar kreditrisken. Väljer du istället att belåna dina fakturor, innebär det att ditt företag intecknar mellan 70 och 90 procent av fakturabeloppet och tar ut pengarna från factoringbolaget.

  Fakturaköp innebär att finansbEtt viktigt begrepp att hålla koll på när du ska sälja fakturor är regressrätt. Fakturaköp delas nämligen in i två typer; fakturaköp med regress och utan regress. Om du väljer att sälja fakturor utan regress innebär det att vi tar på oss risken för att kunden inte betalar fakturan.Detta minimerar risken att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs, vilket innebär en större trygghet för dig eftersom du slipper tänka på fakturan efter att du har sålt den. Väljer att sälja fakturor med regress, är det du som är ansvarig för att eventuellt köpa tillbaka fakturan om din kund inte betalar fakturan. Beroende på vilket alternativ du väljer, tar vi över hela eller delar av kreditrisken och sköter all administrativ fakturahantering åt dig. Enklare och smidigare än så blir det inte.olaget köper fakturorna och ibland tar kreditrisken från dig som företag. Fakturabelåning innebär att finansbolaget belånar fakturorna. Finansbolaget tar då inte kreditrisken.

  När du väljer att sälja dina fakturor till oss, köper vi fakturorna med eller utan regress. Om du väljer att sälja fakturor utan regress innebär det att vi tar på oss risken för att kunden inte betalar fakturan. Detta minimerar risken att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs, vilket innebär en större trygghet för dig eftersom du slipper tänka på fakturan efter att du har sålt den. Väljer du att sälja fakturan med regress, är det du som är ansvarig för att eventuellt köpa tillbaka fakturan om din kund inte betalar fakturan.

  När du säljer din faktura, eller flera fakturor, betalar du samtidigt en rörlig provision på 1,5-4,0% per faktura där inga dolda kostnader tillkommer. Bra att veta är dock att det även tillkommer moms på själva avgiften på fakturan. Det ska vara både bekvämt och lönsamt med oss som din likviditetspartner och vi strävar alltid efter att hitta en vinn-vinn-situation för båda parter. Den provision vi tar ut vid ett fakturaköp ska vägas mot den trygghet och de möjligheter som skapas via god likviditet. Att sälja dina fakturor medför även minskad administration och ökad riskkontroll för bättre fokus på nästa affär.  Kontakta någon av våra rådgivare för ta reda på vilket pris vi tar när du ska sälja dina fakturor. Den offert du då får av oss är inte bindande på något sätt och påverkar inte din kreditvärdighet. Du är varmt välkommen att kontakta oss på telefon, e-post eller via kontaktformuläret längre ner på denna sida.

  Våra kunders kunder brukar sällan reagera. Fakturaköp är en etablerad och accepterad finansieringsform idag, och det är vanligt att företag säljer fakturor till en finansiell partner för att förbättra sin likviditet och utveckla sitt företag.

  Dina betalningsvillkor kommer inte påverkas. Oavsett om du har 30 dagar, 60 dagar eller 120 dagar idag, så kommer betalningstiden vara samma när fakturan skickas från oss till dina kunder. Så, de villkor som du och din kund har kommit överens om, fortsätter att gälla även när ditt företag bestämmer sig för att sälja fakturor till oss.

  Vi mailar en avräkningsnota till dig innehållande transaktionen. Du kan också logga in via vår portal KAF Online och ta del av dina transaktioner med Prioritet Finans. KAF Online finns tillgänglig via hemsidan samt vår kundapp som finns att ladda ner för både IOS och Android.

  Vi mejlar en avräkningsnota till dig innehållande transaktionen. Du kan också logga in via vår portal KAF Online och ta del av dina transaktioner med Prioritet Finans. KAF Online finns tillgänglig via hemsidan samt vår kundapp som finns att ladda ner för både IOS och Android.