KAF online
Redbergslids IK

Redbergslids IK

Prioritet Finans är stolt sponsor till Redbergslids IK

RIK – Mesta Mästarna, som genererat i två guldstjärnor på klubbemblemet, grundades år 1916 och är numera en anrik klubb som både präglats av med- och motgångar. En stor bedrift för svensk handboll var när RIK, som fortfarande enda svenska lag, vann Europacupen år 1959, dagens Champions League. En något mer modern framgångshistoria är åren mellan 1993–2003 då klubben vann hela 8 SM-guld. Profilerna i herrlaget hette då Peter Gentzel, Jerry Hallbäck, Stefan Lövgren, Ljubomir Vranjes och Magnus Wislander– namn som är bekanta även för den icke handbollskunnige.

Efter den senaste framgångsperioden hamnade klubben i blåsväder och hade rejäla ekonomiska problem. RIK lär av sina motgångar varpå man sedan några år tillbaka lagt grunden för en organisation med kontroll och är nu redo att blicka framåt för nya titlar. En organisation med kontroll innebär för RIK ett stort barn- och ungdomsfokus. Sedan år 2013 har det varje år startats upp en ny årskull med handbollsskola vilket stärker tillväxten av både dam- och herrlag. RIK värnar om sina barn- och ungdomsspelare genom glädje, kamratskap och uppmuntran.

RIK är mer än bara handboll. RIK arbetar för att främja integration, utbildning samt motverka mobbning och utanförskap. Genom några av RIK’s projekt så som mötesplatser för nyanlända, träning för äldre samt skolhandboll tar RIK sitt samhällsansvar.

För mer information kring Redbergslids IK besök deras hemsida, www.redbergslid.se

Prioritet Finans är även stolt sponsor till

Djurgårdens IF
Göteborgsgirot
IFK Göteborg