Vad är kreditvärdighet?

Vad är kreditvärdighet?

Kreditvärdighet är en bedömning av hur sannolikt det är att en person eller ett företag kommer att betala sina skulder i tid. Kreditvärdighet är en viktig faktor för att få lån och krediter men det kan också påverka andra ekonomiska beslut, till exempel hyreskontrakt och kreditkort.

I det här inlägget kommer vi att diskutera vad kreditvärdighet är, hur den påverkar företagare och entreprenörer och hur du kan förbättra din kreditvärdighet.

Så, vad är kreditvärdighet?

Kreditvärdighet är en bedömning av hur sannolikt det är att en person eller ett företag kommer att betala sina skulder i tid. Kreditvärdighet bedöms av kreditupplysningsföretag som samlar in information om en persons eller ett företags ekonomiska historik.

Information som används för att bedöma kreditvärdighet inkluderar:

* Betalningsanmärkningar

* Skulder

* Inkomst

* Arbetstillhörighet

* Bostadssituation

Hur påverkar kreditvärdighet företagare och entreprenörer?

Kreditvärdighet är en viktig faktor för företagare och entreprenörer. Företagslån och kreditkort är ofta nödvändiga för att starta och driva ett företag och kreditvärdighet är en viktig faktor för att få dessa lån och krediter godkända.

En god kreditvärdighet kan också göra det lättare att få andra typer av finansieringar såsom investeringar och egenkapital. Dessutom kan en god kreditvärdighet påverka andra ekonomiska beslut till exempel hyreskontrakt och kreditkort.

Hur kan du förbättra din kreditvärdighet?

Det finns några saker du kan göra för att förbättra din kreditvärdighet:

Betala dina räkningar i tid. Detta är det viktigaste du kan göra för att förbättra din kreditvärdighet.

Håll dina skulder låga. Ju lägre skulder du har desto bättre är din kreditvärdighet.

Skapa en stabil ekonomisk historia. Ju längre din ekonomiska historia är desto bättre är din kreditvärdighet.

Kreditvärdighet är en viktig faktor för företagare och entreprenörer. Genom att förstå vad kreditvärdighet är och hur du kan förbättra den kan du öka dina chanser att få den finansiering du behöver för att starta och driva ditt företag.

Om Prioritet Finans 

Vi på Prioritet Finans finns alltid tillgängliga för dig i ditt företagande. Tillsammans hittar vi den bästa lösningen för just dig och ditt företag. Vi värnar också om dina kundrelationer, vilket innebär att du kan känna dig trygg med att dina kunder är lika viktiga för oss som för dig. Med marknadens mest effektiva process vid fakturaköp ser vi helt enkelt till att du får betalt för dina fakturor.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten 

Vi är ingen bank, men vi har ett eget starkt kapital och vi köper fakturor varje år för cirka 14 miljarder. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för ditt företag. Vi jobbar nära din verksamhet och är tillgängliga att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet.