KAF online
Vi på Prioritet Vi på Prioritet Finans

Vi är Sveriges ledande finansbolag

”Vi fixar likviditeten, du lönsamheten.” 

– Nils Wiberg, VD Prioritet Finans.

Vi är störst i Sverige på fakturaköp – mer än dubbelt så stora som vår närmaste konkurrent. Årligen väljer mer än 6000 företag att sälja sina fakturor till oss vilket innebär att vi köper fakturor för över 8 miljarder kronor varje år. Vi är dessutom ett av få företag i branschen som tar hela kreditrisken. När du anlitar oss går det snabbt. Om du lämnar fakturorna på morgonen har du pengarna efter lunch. KAF Online (vår kundportal) gör det möjligt för dig att direkt se när vi har köpt dina fakturor och när dina kunder betalar.

Prioritets Finans affärsidé

Vi ska utan ägarintresse snabbt, professionellt och smidigt förse företag i Sverige med rörelsekapital och samtidigt skydda företagen mot kreditförluster.

Vi är bankoberoende

Med över två miljarder i eget kapital är vi oberoende av finanskriser, banker och andra finansiella institut.

Vi ser Sveriges framtid

Vår dröm är att svenska företag ska bli bäst i världen.

Detta är Prioritet Finans

1981

grundades företaget av vår vd Nils Wiberg. Idag är vi…

120

anställda som varje dag hjälper…

6000

företag med sin likviditet genom att köpa fakturor för totalt…

8

miljarder svenska kronor.

Unik kundtrygghet

Prioritet Finans AB är ett av 24 företag av Sveriges totalt 475 049 företag som har högsta kreditvärdighet enligt Bisnodes kreditvärderingssystem under åren 1991 – 2017. Ett företag med diamantdiplom är bibehållit högsta kreditvärdighet i minst 20 år.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Nyheter

Tips för framgångsrikt företagande del 5

Fånga affärsmöjligheter i farten Du och kompanjonerna driver ett byggföretag. Det går bra för er. Ni är igång på tre stora jobb, där alla medarbetare är engagerade i princip dag som natt. Ett litet gnissel i maskineriet är dock fakturornas förfallodagar som löpande påverkar vad som finns i kassan. Ibland är det nästan ebb. Plötsligt […]

Läs mer
Tips för framgångsrikt företagande del 4

Stärk din förhandlingsposition När jag började bygga mitt företag fanns det ett allmänt känt begrepp som kallades ”kassarabatt”. Du fick helt enkelt rabatt på ordinarie pris om du kunde betala fakturan så fort du fick den. Genom att sträva efter att alltid ha pengar i kassan kunde jag utnyttja ”kassarabatten”. Uttrycket ”kassarabatt” används inte längre […]

Läs mer
Skolfood, Prioritet FinansSkolfood

Skolfood med mat som sitt huvudämne uppskattar närheten man får som kund till Prioritet Finans.

 

”Närheten, en fantastisk service, man kommer direkt fram till sina kontaktpersoner”

 

Skolfood har som måltidsleverantörer i över 20 år levererat drygt 30 000 000 måltider till hundratals skolor runt om i Sverige. Man började med ett litet kök på Vasagatan i Göteborg med att leverera luncher till Schillerska gymnasiet, sedan dess har det tagit ordentlig fart och idag har man 13 centralkök runt om i Sverige.  Man levererar mat till 87 skolor, vilket ger ca 18 500 luncher per dag. Sitt huvudkontor har man i Västra Frölunda och idag har man fler mat-ben att stå på såsom en skärgårdskrog på lilla Brattön som heter Restaurang Havsviken.

Sedan 2016 samarbetar man med Prioritet Finans och med en strid ström av ca 2000 nya lunchmåltider per år är man trygg i samarbete. ”Det bästa med samarbetet har varit den nära servicen och den nära kontakten. Vi är inte den enda kunden till Prioritet Finans, men ofta känns det som att vi är just det” säger Bo Gustavsson, VD och ägare till Skolfood.

Bo själv har ett förflutet inom friidrottsgrenen gång och förutom att han fortfarande innehar det svenska rekordet, har han vunnit både SM och tagit ett ärorikt silver under OS 1984. Förutom idrotten har han som manager till bröderna Herreys tagit hem segern i Eurovision Song Contest samma år som OS medaljen. Med andra ord vet Bo vad som krävs för att lyckas och för att leda framgången framåt. Detta gör man idag tillsammans med Prioritet Finans. Tidigare har man jobbat tillsammans med andra företag inom factoring, men system och engagemang var inte i samma vinnarklass. Sedan samarbetsstarten för två år sedan har också kunderna fått en bättre betalningsdisciplin. Något som Bo framhäver är glädjen över en partner som man sitter på samma sida som, man jobbar tillsammans och man jobbar nära.

”För den som vill ha factoring eller fakturabelåning rekommenderar jag absolut Prioritet Finans, jag ser inte att det finns något annat alternativ. Räntan må vara dyrare än hos en bank men väger man det ena mot det andra så är den personliga servicen värd så mycket mer, den är så viktig för oss”, Avslutar Bo samtalet med.

Referenskund Bo Gustavsson, VD och ägare på Skolfood, läs mer om företaget på www.skolfood.se

Prioritet Finans tackar för ett mycket fint samarbete och ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans.

Läs mer

Jobba på Prioritet?

På Prioritet Finans vill vi ständigt utvecklas och förbättra våra produkter. Våra kontor letar alltid efter personer som har det där lilla extra och som vill vara med på vår resa framåt. Under sidan med Lediga jobb finner du alla vakanta tjänster, men även om du inte hittar just Din tjänst så är du välkommen att skicka in en spontanansökan så hör vi av oss när en passande tjänst dyker upp. Välkommen till Prioritet Finans familjen.