Belåning fakturor

Belåning fakturor snabba upp betalningen av dina fakturor

Har du problem med kunder som inte betalar efter lämnad kredittid? Genom att belåna fakturor kan du få betalt direkt, istället för att vänta på att kunden ska betala. Fakturabelåning gör det möjligt för dig att omedelbart förbättra företagets likviditet och kassaflöde. Som ny kund hos oss har du pengarna på kontot direkt eller senast inom 24 timmar, samtidigt vi hjälper dig med all administration. Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar på kontot direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 99% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vi köper 99% av alla fakturor

Säljer du dina fakturor på morgonen har du dessutom pengarna på kontot samma dag.

Egna finansiella muskler

Vi är en bankoberoende finansiell partner med en stark kassa.

Våra rådgivare

Våra rådgivare är erfarna, kompetenta och finns alltid tillgängliga att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administrationen och hanteringen av fakturorna kan du känna dig trygg. Sälj fakturan och låt oss på Prioritet Finans hjälpa dig att förenkla tillvaron, så att du kan fokusera på rätt saker.

Vill du ha mer information om att sälja fakturor, är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare som hjälper dig.

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Belåning fakturor – så funkar det

Låt oss djupdyka i ämnet fakturabelåning och vad det egentligen innebär. Du kommer snabbt se hur lätt det är att komma igång och direkt få stärkt likviditet.

Factoring är det vanligaste samlingsbegreppet för att beskriva tjänsterna fakturabelåning och fakturaköp. Båda tjänsterna säkerställer att du och ditt företag på ett snabbt och säkert sätt får ersättning för fakturan, samma dag du skickar in den till oss.

Factoring gör helt enkelt att du kan förbättra företagets förmåga att snabbt kunna betala utan att behöva gå till banken för att ta ett företagslån. I Sverige används främst tre olika typer av factoring som alla tjänar samma syfte.

De tre vanligaste alternativen är:

  • Fakturabelåning

  • Fakturaköp utan regress

  • Fakturaköp med regress

Vad innebär fakturabelåning?

Fakturabelåning är en av våra två tjänster för factoring och innebär att ditt företag intecknar sina fakturor hos oss som en säkerhet för utbetalning. Det betyder att dina fakturor ställs som säkerhet för de pengar som vi omedelbart betalar ut till ditt företag. Betalar inte din kund till oss på avtalad förfallodag och efter påminnelser, blir du återbetalningsskyldig för vår förskotterade fakturabetalning – belåning av faktura.

Vanligt är att företag belånar stora fakturabelopp, vilket kan vara perfekt för att få full fart på kassaflödet istället för att bromsa det. När du tar hjälp av oss, tar vi samtidigt hand om all fakturaadministration och behandlar vi dina kunder som om de vore våra egna vid dialog med dem. Vi sköter alltså hela processen åt dig.

Vad innebär fakturaköp utan regress?

När du tecknar ett avtal om fakturaköp utan regress minimerar vi som köpare din risk om att såld faktura inte kan betalas på grund av konkurs. Som din likviditetspartner minimerar vi kreditrisken – kundförluster på grund av konkurs. Vi avlastar dig samtidigt från all fakturaadministration, såsom fakturafrågor, påminnelser och bevakning av dina fakturor. Fakturaköp utan regress minskar kreditrisken och stärker kassan vilket är grunden till lönsamhet samtidigt som det skapar mer tid till nya affärsmöjligheter.

Vad innebär fakturaköp med regress?

Fakturabelåning med regress innebär att vi som köper din faktura har rätt att sälja tillbaka fakturan till dig om den fortfarande är obetald ett visst antal dagar efter fakturans förfallodatum. Tecknar du ett avtal om fakturaköp med regress får du ofta ett avtal med en lägre avgift än om du tecknar ett avtal utan regress. En viktig förutsättning är att du har tillräckligt med kapital för att köpa tillbaka fakturan och återbetala skulden om det skulle visa sig att din kunds betalning uteblir.

Fördelar med att belåna fakturor

  • Du får betalt direkt, istället för att vänta på att kunden betalar.

  • Du minskar din kreditrisk.

  • Du förbättrar företagets likviditet omedelbart, vilket är en förutsättning för bibehållen eller ökad lönsamhet.

  • Du kan följa de fakturor du säljer till oss i realtid i vårt system.

  • Du får en personlig handläggare hos oss som hjälper dig hela vägen.

  • Du skapar tryggheten att alltid kunna betala löner, skatter och sociala avgifter.

  • Du får mer pengar på kontot för att kunna ta nya affärsmöjligheter.

Vad kostar fakturabelåning?

Priset för fakturabelåning baseras på flera olika faktorer där den finansiella risken utgör en av dessa. Kostnaden är en procentandel på fakturabeloppet och fungerar som avgiften för hanteringen av fakturan. Från lånebeloppet avgår provisioner, kostnader och avgifter motsvarande 1,5%-4,0%.

Kontakta någon av våra rådgivare för exakta priser och ytterligare information om hur fakturabelåning skulle kunna hjälpa dig.

Måste jag belåna alla fakturor?

Nej, du använder våra tjänster helt efter dina egna behov och bestämmer således själv hur många fakturor du vill sälja till oss. Till skillnad från många andra aktörer har vi inga krav på du belånar en bestämt antal fakturor. 

 

Vad factoring innebär med Prioritet Finans – steg för steg

Med Prioritet Finans som factoringbolag kan du förvänta dig personlig och professionell hantering genom hela processen. Lås oss förklara hur vi jobbar, steg för steg:

1. Skriva avtal och skapa relation

Inledningsvis tar vi tillsammans fram ett avtal som passar bäst för dig och ditt företag. Vill du sälja en faktura, kommer vi överens om hur många procent av fakturabeloppet vi tar som avgift. Vill du göra en fakturabelåning bestämmer vi hur mycket du kommer kunna belåna på respektive faktura.

2. Överlämna fakturan

När du har bestämt vilka fakturor och vilken factoringtjänst som passar dig bäst, skickar du fakturorna till oss via e-post och vi tar över ärendet.

3. Du får pengarna direkt

Du får betalt inom några timmar till ditt företagskonto och behöver inte vänta på någon kredittid.

4. Vi skickar fakturan till kunden

Nu sköter vi all administration av fakturahanteringen. Tänk på att det tydligt ska framgå på fakturan att ditt företag har överlåtit fakturan till Prioritet Finans, tillsammans med det nya bankgironumret och att det är vi som är den nya mottagaren.

5. Kunden betalar

När kunden betalar sin faktura efter ett visst antal dagar, tar vi emot betalningen och sköter all administration och du blir skuldfri från den fakturan.

 

Prioritet Finans – din likviditetspartner

På Prioritet Finans har vi jobbat med factoring i över 40 år och hjälper dagligen över 6000 företag med att förbättra sin likviditet. Utan att vara en bank, har vi ändå ett starkt eget kapital som gör att vi köper och belånar fakturor för över 14 miljarder per år. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha finansiella muskler och kapital redo för dig. Som din likviditetspartner jobbar vi nära din verksamhet och finns alltid tillgängliga för att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet.

Vi erbjuder omedelbar likviditet med rådgivning och ett nära kundsamarbete där du alltid kan känna dig trygg i hur dina fakturor och kunder hanteras. Med ett flexibelt förhållningssätt arbetar vi kundfokuserat anpassat efter din verksamhet. Se oss som din partner som alltid finns där och kan bistå med såväl hjälp, som rådgivning vid eventuella funderingar.

Använd acconomy – vårt smarta ekonomisystem

Vårt uppdrag är att stärka din likviditet genom att belåna eller köpa dina fakturor, men också att underlätta din vardag. Det gör vi genom att erbjuda smarta och moderna tjänster och verktyg. Genom att logga in på Mina sidor får du en tydlig överblick i realtid gällande din fakturabelåning och status på samtliga fakturor. Här kan du också enkelt exportera bokföringsunderlag.

Dessutom får du som kund hos oss tillgång till det smarta ekonomisystemet acconomy helt utan kostnad. Att skapa och skicka en faktura genom acconomy behöver inte ta mer än 10 sekunder. En tjänst som ger dig fakturering och bokföring på ett nytt vis – i ett och samma system. 

Kontakta acconomy för demo – acconomy@prioritet.se

Kontakta mig

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Vanliga frågor och svar om “belåning fakturor”

Enkelt beskrivet, innebär fakturabelåning i praktiken att ditt företag lånar pengar med kundfakturor som säkerhet.

Ett factoringbolag som vi på Prioritet Finans gör det! Vi köper 98 procent av alla inskickade fakturor och hjälper idag över 6000 företag. Lås oss hjälpa dig med.

Factoring innebär att du belånar eller säljer ditt företags fakturakrediter till ett finansbolag eller en bank, i syfte att snabbare få tillgång till kontanta medel och slippa vänta på kredittiderna (30 dagar eller mer). Läs mer: “Vad är factoring”.