Fakturabelåning

Fakturabelåning – snabba upp betalningen av dina fakturor

Betalar dina kunder efter lämnad kredittid 30 dagar eller mer? Belåna istället dina kundfakturor och få betalt direkt. Testa gärna att belåna en eller flera fakturor och se hur smidigt det är att få snabbt betalt. Genom fakturabelåning förbättrar du omedelbart företagets likviditet och kassaflöde. Som ny kund hos oss har du pengar på kontot direkt eller senast inom 24 timmar.

Tjänsten fakturabelåning innebär att ditt företag belånar sina kundfakturor, där dina fakturor utgör säkerhet för belåningen. Hos oss får du samtidigt hjälp med all administration, exempelvis eventuella påminnelser mm.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Vanliga frågor om Fakturabelåning

Fakturabelåning innebär att ditt företag säljer sina fakturor med regress. Det innebär att dina fakturor ställs som säkerhet för de pengar som vi omedelbart betalar ut till ditt företag. Betalar inte din kund till oss på avtalad förfallodag och efter påminnelser blir du återbetalningsskyldig för vår förskotterade fakturabetalning – belåning av faktura. Vi tar samtidigt hand om all fakturaadministration. Med 40 års branscherfarenhet vet vi hur viktiga dina kundrelationer är och därför behandlar vi dina kunder som om de vore våra egna. Använd våra tjänster efter ditt eget behov. Ett tips på vägen är att stora fakturabelopp kan vara perfekt att belåna för att få full fart på kassaflödet istället för att bromsa det.  Fakturabelåning är en av två tjänster för factoring från oss på Prioritet Finans. 

Nej, ni väljer själva hur många fakturor ni vill belåna och hur ofta. Till skillnad från andra aktörer kräver inte vi på Prioritet Finans att ni som företag belånar en viss mängd fakturor till oss. Ni väljer själva baserat på eget behov och situation.

Du får betala mellan 2 till 5% av fakturabeloppet inklusive moms i provision till oss. Vi använder oss av individuell prissättning. Att köpa fakturor innebär risker för oss. Ditt pris är beroende av vår bedömda risk avseende dig och din kund samt hur mycket du säljer till oss. Kontakta någon av våra rådgivare för exakta priser och hur fakturabelåning skulle kunna hjälpa dig.

Du får bland annat stärkt likviditet, pengarna samma dag du skickar in din faktura, mer pengar på kontot för att kunna ta nya affärsmöjligheter och det är tryggt att alltid kunna betala löner, skatter och sociala avgifter.

Efter avslutad affär med din kund skickar du din originalfaktura direkt till oss på Prioritet Finans. När vi har tagit emot fakturan gör vi direkt en kreditkontroll av din fakturamottagare. Därefter gör vi en ibland en leveranskontroll, dvs vi säkerställer att din kund är nöjd med ditt arbete. När vi har godkänt din faktura betalas pengarna ut direkt redan samma dag. Du kan enkelt och i realtid följa dina fakturor via vår tjänst, Mina Sidor.

När du belånar din faktura så skickar vi alltid din originalfaktura till din kund, detta med en notering att fakturan är överlåten till Prioritet Finans.

Får vi in din faktura på morgonen och den samtidigt blir godkänd får du betalt samma eftermiddag. Vår handläggning är snabb och vi belånar närmare 99% av alla fakturor som skickas in till oss.

Nej, vi har varken totala tak (limiter) eller beloppsgränser när vi belånar dina fakturor.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar på kontot direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 99% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vi köper 99% av alla fakturor

Säljer du dina fakturor på morgonen har du dessutom pengarna på kontot samma dag.

Egna finansiella muskler

Vi är en bankoberoende finansiell partner med en stark kassa.

Våra rådgivare

Våra rådgivare är erfarna, kompetenta och finns alltid tillgängliga att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administrationen och hanteringen av fakturorna kan du känna dig trygg. Sälj fakturan och låt oss på Prioritet Finans hjälpa dig att förenkla tillvaron, så att du kan fokusera på rätt saker.

Vill du ha mer information om att sälja fakturor, är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare som hjälper dig.

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Kontakta mig


    Agree to policies

    Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.