Fakturabelåning

Fakturabelåning – snabba upp betalningen av dina fakturor

Betalar dina kunder efter lämnad kredittid 30 dagar eller mer? Belåna istället dina kundfakturor och få betalt direkt. Testa gärna att belåna en eller flera fakturor och se hur smidigt det är att få snabbt betalt. Genom fakturabelåning förbättrar du omedelbart företagets likviditet och kassaflöde. Som ny kund hos oss har du pengar på kontot direkt eller senast inom 24 timmar.

Tjänsten fakturabelåning innebär att ditt företag belånar sina kundfakturor, där dina fakturor utgör säkerhet för belåningen. Hos oss får du samtidigt hjälp med all administration, exempelvis eventuella påminnelser mm.

Vi fixar pengarna, du lönsamheten.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 98% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vårdar dina kundrelationer

Utan telefonköer bemöter vi dina kunder som om de vore våra egna.

Egna finansiella muskler

Vi är inte en bank, därför kan vi ge långsiktiga löften.

Fakturaköp – från faktura till pengarna på kontot

1. Skicka din faktura

Du skickar din originalfaktura till oss

2. Kontroll

Vi gör en kontroll av fakturamottagaren

3. Vi köper din faktura

Fakturan når din kund samma dag

4. Pengarna på kontot

Du får betalt direkt och din kund betalar oss enligt dina betalningsvillkor

Fakturaköp – våra rådgivare

Våra rådgivare är erfarna, kompetenta och finns alltid tillgängliga att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administrationen och hanteringen av fakturorna kan du känna dig trygg. Sälj fakturan och låt oss på Prioritet Finans hjälpa dig att förenkla tillvaron, så att du kan fokusera på rätt saker.

Vill du ha mer information om att sälja fakturor, är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare som hjälper dig.

Jonas Lundh

Jonas Lundh

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708289377

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Elias Aldrin

Elias Aldrin

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0730354555

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Annika Hedman

Annika Hedman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708116167

Linkedin

Öst

Svenska, engelska, serbiska & kroatiska

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Fakturabelåning

Vanliga frågor om fakturabelåning

Nedan hittar du några av våra vanligaste frågor kring fakturabelåning Du kommer snabbt se att det är lätt att komma igång och direkt få stärkt likviditet. Kontakta våra finansiella rådgivare som alltid finns redo att hjälpa dig. Följ länken så har du direktnummer och e-post till våra rådgivare.

Varför ska vi vända oss till just er på Prioritet Finans?

Vi på Prioritet Finans är ett familjeföretag som under 40 år specialiserat sig på att hjälpa svenska företag med omedelbar likviditet. Utan att vara bank har vi ändå ett starkt eget kapital som gör att vi köper och belånar  fakturor för över 14 miljarder per år. Oavsett tuffare tider, kommer vi alltid ha kapital redo för dig. Som din likviditetspartner jobbar vi nära din verksamhet och finns alltid tillgängliga för att snabbt hantera vårt gemensamma intresse – din likviditet. Vi hjälper idag över 6000 företag med snabb hjälp till omedelbar likviditet

Vad kostar fakturabelåning?

Priset för fakturabelåning baseras på flera olika faktorer där den finansiella risken utgör en av dessa. Från lånebeloppet avgår provisioner, kostnader och avgifter motsvarande 1,5% – 4,0%. Kontakta någon av våra rådgivare för exakta priser och hur fakturabelåning skulle kunna hjälpa dig.

Måste vi belåna alla företagets fakturor hos er på Prioritet Finans?

Nej, ni väljer själva hur många fakturor ni vill belåna och hur ofta. Till skillnad från andra aktörer kräver inte vi på Prioritet Finans att ni som företag belånar en viss mängd fakturor till oss. Ni väljer själva baserat på eget behov och situation.

Vad är fakturabelåning?

Fakturabelåning innebär att ditt företag säljer sina fakturor med regress. Det innebär att dina fakturor ställs som säkerhet för de pengar som vi omedelbart betalar ut till ditt företag. Betalar inte din kund till oss på avtalad förfallodag och efter påminnelser blir du återbetalningsskyldig för vår förskotterade fakturabetalning – belåning av faktura. Vi tar samtidigt hand om all fakturaadministration. Med 40 års branscherfarenhet vet vi hur viktiga dina kundrelationer är och därför behandlar vi dina kunder som om de vore våra egna. Använd våra tjänster efter ditt eget behov. Ett tips på vägen är att stora fakturabelopp kan vara perfekt att belåna för att få full fart på kassaflödet istället för att bromsa det. 

Fakturabelåning är en av två tjänster för factoring från oss på Prioritet Finans. 

Prioritet Finans, din likviditetspartner

Vi erbjuder omedelbar likviditet med rådgivning och ett nära kundsamarbete där du alltid kan känna dig trygg över hur dina fakturor samt kunder hanteras. Med 40 års branscherfarenhet vet vi hur viktig kundrelationen är och därför behandlar vi dina kunder som om de vore våra egna. Med ett flexibelt förhållningssätt arbetar vi kundfokuserat anpassat efter din egen verksamhet. Som vår kund är du även alltid välkommen med frågor eller funderingar som rör din företagsadministration eller bokföring.

Fördelarna med fakturabelåning

 • Stärkt likviditet, en förutsättning för bibehållen eller ökad lönsamhet.
 • Betalt samma dag du skickar in din faktura
 • Mer pengar på kontot för att kunna ta nya affärsmöjligheter.
 • Tryggt att alltid kunna betala löner, skatter och sociala avgifter.

Vad innebär fakturabelåning med regress?

Fakturabelåning med regress innebär att vi som köper din faktura har rätt att sälja tillbaka fakturan till dig om den fortfarande är obetald ett visst antal dagar efter fakturans förfallodatum.

Om du tecknar ett avtal om fakturaköp med regress får du ofta ett avtal med en lägre avgift än om du tecknar ett avtal utan regress. En viktig förutsättning är att du har tillräckligt med kapital för att köpa tillbaka fakturan och återbetala skulden om det skulle visa sig att din kund uteblir med sin betalning.

Vad innebär fakturabelåning utan regress?

När du tecknar ett avtal om fakturaköp utan regress minimerar vi som köpare din risk om att såld faktura inte kan betalas på grund av konkurs .Som din likviditetspartner minimerar vi kreditrisken – kundförluster på grund av konkurs. Vi avlastar dig samtidigt från all fakturaadministration, exempelvis fakturafrågor, påminnelser och bevakning av dina fakturor. Fakturaköp utan regress minskar kreditrisken och stärker kassan vilket är grunden till lönsamhet samtidigt som det skapar mer tid till nya affärsmöjligheter.

Som kompensation för att vi tar en större risk, kostar fakturabelåning lite mer eftersom du även försäkrar bort din kreditrisk vid konkurs hos en eller flera kunder. I utbyte sparar du administrativ tid och slipper samtidigt oron över att din kund inte kan betala.

Logga in i Acconomy, vårt smarta ekonomisystem

Vårt uppdrag är att stärka din likviditet genom att belåna eller köpa dina fakturor men också att underlätta din vardag. Det gör vi genom att erbjuda smarta samt moderna tjänster och verktyg. Genom att logga in på Mina sidor får du en tydlig överblick i realtid kring alla din fakturabelåning och status gällande dina fakturor. Här kan du också enkelt exportera bokföringsunderlag. Som kund hos oss får du helt utan kostnad, tillgång till det smarta ekonomisystemet Acconomy. En tjänst som ger dig fakturering och bokföring på ett nytt vis. Det behöver inte ta längre tid än tio sekunder för att skapa och skicka en faktura när du använder Acconomy. Pröva tjänsten där vi rensat bort alla onödiga steg för att skapa en så enkel och snabb lösning som möjligt. Skicka ett mejl till acconomy@prioritet.se så blir du kontaktad för en demonstration.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.

  Vanliga frågor om fakturabelåning

  Priset för fakturabelåning baseras på flera olika faktorer där den finansiella risken utgör en av dessa. Från lånebeloppet avgår provisioner, kostnader och avgifter motsvarande 1,5% – 4,0%. Kontakta någon av våra rådgivare för exakta priser och hur fakturabelåning skulle kunna hjälpa dig.

  Fakturabelåning innebär att ditt företag säljer sina fakturor med regress. Det innebär att dina fakturor ställs som säkerhet för de pengar som vi omedelbart betalar ut till ditt företag. Betalar inte din kund till oss på avtalad förfallodag och efter påminnelser blir du återbetalningsskyldig för vår förskotterade fakturabetalning – belåning av faktura.