Factoring kostnader

Vad kostar factoring?

Priset på factoring kan variera mellan olika factoringbolag. Det finns inget fast pris för factoring, utan kostar per faktura. Kostnaden är en procentandel på fakturabeloppet och fungerar som avgiften för hanteringen av fakturan. Procentandelen ligger ofta på 2-5 procent och vissa factoringbolag tar även en fakturaavgift eller startavgift. Låt oss berätta mer om vad som gäller med oss på Prioritet Finans.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar på kontot direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 99% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vi köper 99% av alla fakturor

Säljer du dina fakturor på morgonen har du dessutom pengarna på kontot samma dag.

Egna finansiella muskler

Vi är en bankoberoende finansiell partner med en stark kassa.

Kontakta våra rådgivare

Har du funderingar kring factoring och hur vi kan hjälpa ditt företag att bli bättre på finansiering, är du varmt välkommen att kontakta någon av våra finansiella rådgivare på telefon eller e-post för mer information.

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

I denna text hittar du:

 • Exempel på kostnad för factoring

 • Vad reglerar kostnaden på factoring?

 • Vad gör vi med avgiften du betalar till oss?

 • Detta ingår i våra factoringtjänster

 • Vad du kan förvänta dig av Prioritet Finans

 • Att bli kund hos Prioritet Finans

 • Fler vanliga frågor och svar om factoring

Exempel på kostnad för factoring

Följande är ett generellt exempel på hur mycket det kan kosta med factoring, vilket brukar se annorlunda ut hos alla factoringbolag:

 • Fakturabelopp: 10 000 kr

 • Avdragen procentandel enligt avtal, 2%: 200 kr

 • Fakturaavgift eller startavgift: 50 kr

 • Kvarstående belopp: 9750 kr

 • Totala kostnaden för dig: 250 kr (procentandel + fakturaavgift)

Det bästa och snabbaste sättet att ta reda på hur mycket det hade kostat för dig att använda factoring med oss på Prioritet Finans är att skicka en förfrågan gällande den faktura du vill sälja eller belåna.

Vad reglerar priset på factoring?

Procentandelen som factoringbolaget tar på fakturabeloppet skiljer sig mellan varje enskild faktura och factoringbolag. De främsta faktorer som avgör hur mycket som kommer tas i avgift är bland annat; fakturamottagarens kreditvärdighet, det totala antalet fakturor som avtalas samt hela fakturans omfattning i kronor och ören.

Vad gör vi med avgiften du betalar till oss?

Kostnaden som du betalar till oss som factoringföretag går till att sköta administrationen kring de fakturor som du har sålt eller belånat. Det vill säga; kundhantering, banköverföringar och fullkomlig service för både dig och dina kunder.

Det ska även täcka kostnaderna i samband med faktureringen, såsom löner och utrustning. En del går även till vår egna finansiella kassa, som gör det möjligt för oss att betala dina fakturor till ditt företag samma dag som du säljer eller belånar, samt stå för kreditrisken i factoringavtal med regress.

Detta ingår i våra factoringtjänster

Varje enstaka faktura hanteras som vår egen och procentandelen är alltid unikt anpassat efter fakturan. När ditt företag säljer en faktura får den ett eget anpassat avtal. Handlar det om flera fakturor kommer det framgå tydligt i kontraktet att varje enstaka faktura är unik.

Avtalen ser mest olika ut beroende på om du gör ett fakturaköp med eller utan regress eller fakturabelåning. Som kund hos oss kan du välja mellan tre olika tjänster som har olika grundavtal.

Fakturaköp utan regress

Den största skillnaden på avtalet, om du gör ett fakturaköp utan regress, är att du inte säljer kreditrisken. Detta betyder att du vid utebliven betalning av fakturan står för kreditrisken och får betala fakturan till factoringbolaget. Om du säljer fakturan utan kreditrisken kommer procentsatsen vara hyfsat låg.

Fakturaköp med regress

Ett avtal där du vill sälja fakturor med regress innebär att vi som factoringbolag köper fakturan med kreditrisken. Skulle fakturan inte betalas kommer vi då stå för den uteblivna kostnaden. Om du säljer fakturor med kreditrisken kommer procentandelen i avgift förmodligen bli högre.

Fakturabelåning

Factoring som fakturabelåning skiljer sig från fakturaköp. Väljer du fakturabelåning intecknar du mellan 70 och 90 procent av fakturabeloppet som en pant och löser ut pengar direkt. Beroende på fakturornas kreditvärdighet kan du låna mer eller mindre. I detta avtal ingår inte kreditrisken, vilket innebär att ditt företag måste betala tillbaka lånet om en faktura inte blir betald. Om dina fakturor har hög kreditvärdighet, kan fakturabelåning vara ett av de snabbare alternativen.

Vad du kan förvänta dig av Prioritet Finans

Det finns olika fördelar med samtliga factoringtjänster och oavsett vilken tjänst du väljer kan du alltid räkna med:

 1. Enkel och professionell administration.

 2. Snabb utbetalning.

 3. Personlig service och tillgänglighet.

Factoring ska göra det möjligt för ditt företag att få pengar direkt, så du får betalt utan att vänta på kredittiden igen. Vi vill fungera som ditt företags förlängda arm och stötta ditt företag till ökad tillväxt och likvida medel.

Du och din kund ska alltid veta vem på Prioritet Finans ni ska vända er till vid eventuella funderingar gällande factoring eller avtal. Oavsett om det är dina eller våra egna kunder, står de alltid i fokus och ska, precis som du, känna sig trygga med oss.

Att bli kund hos Prioritet Finans

Är du intresserad av factoring och att bli kund hos oss på Prioritet Finans? Kontakta någon av våra rådgivare eller skicka in en förfrågan på de fakturor du funderar på att sälja eller belåna. Vi svarar dig inom några timmar via e-post eller telefon. Tillsammans ser vi till att hitta rätt lösning för dig och tar fram ett avtal som känns såväl tryggt som lönsamt för ditt företag.

Kontakt oss idag så berättar vi mer om våra tjänster

Du når oss på telefonnummer: 031-708 95 00 eller skicka in önskad kontakt via formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan så du får ett direkt svar på vad factoring kostar.

Fler vanliga frågor och svar om factoring

Det finns inga fasta priser för factoring, utan kostnaden på factoring är kopplad till varje enskild faktura. Factoringbolaget tar betalt från fakturabeloppet i en avtalad procentandel där procentandelen brukar ligga på 2-5 procent. Kostnaden för factoring skiljer sig mellan olika factoringbolag, där vissa även tar fakturaavgifter och startavgifter. Kontakta en rådgivare för att få svar på vad factoring hade kostat för dig hos oss.

Om du väljer factoring via ett factoringbolag får du ofta det, men det kan variera. Det tar generellt längre tid att gå via banken. Med Prioritet Finans får du betalt samma dag som du säljer eller belånar dina fakturor, alternativt senast nästa bankdag.

Ja, du kan sälja eller belåna enstaka fakturor. Kostanden beror inte på mängden fakturor. Procentandelen bestäms för varje faktura beroende på kreditvärde och vilken typ av factoring du valt.

Ja, utöver factoring erbjuder vi på Prioritet Finans även assistans gällande inkassofrågor. Under “Kontakt” kan du kontakta oss på det sätt du önskar eller lämna en intresseanmälan, också återkopplar vi till dig så snart vi kan och berättar narmare hur vi kan hjälpa dig med factoring.

Det ska inte vara komplicerat att använda factoring eller att få hjälp av ett factoringbolag. Vi köper 98 procent av alla inskickade fakturor och hjälper över 6000 företag varje dag. Factoring finns till för alla företag, stora som små. Våra rådgivare kommer finnas för dig genom hela processen. Kontakta oss, också tar vi det därifrån.

Kontakta mig

Fyll i dina uppgifter och skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig så snabbt vi kan.


  Agree to policies

  Genom att välja detta godkänner du behandligen av dina personuppgifter samt dataskyddspolicyn.