Prioritet Finans blir huvudpartner till BAUHAUS-galan

Prioritet Finans blir huvudpartner till BAUHAUS-galan

Prioritet Finans fortsätter sitt stora engagemang inom svensk idrott och blir huvudpartner till BAUHAUS-galan i tre år framöver.
– En del i vår sponsringssatsning är att vara med och skapa positiva förebilder för unga att se upp till och inspireras av. I friidrotten har vi flera sådana i exempelvis Armand Duplantis, Daniel Ståhl, Khaddi Sagnia och Angelica Bengtsson. Att de dessutom är klara för årets BAUHAUS-gala är givetvis extra roligt, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Samarbetet är en del i den långsiktiga sponsorsatsning som Prioritet Finans initierat till stöd för svensk idrott som har en viktig och fostrande roll i svensk samhällsutveckling. Sedan tidigare har Prioritet Finans ett stort engagemang inom svensk idrott och är bland annat nationell partner till Svensk Friidrott.

– Tillsammans med idrotten kan vi skapa friska och sunda samhällen med goda förebilder och positiva värderingar. Det är min viktigaste drivkraft för att vara med och stödja och finansiera svenskt idrotts- och föreningsliv, säger Nils Wiberg och fortsätter:

– Friidrotten är öppen för alla och det är en jämställd och folkkär idrott där män och kvinnor samlas i gemensamma träningsgrupper och gemensamma landslag. Intresset och publikengagemanget för de kvinnliga utövarna är också minst lika stort som för de manliga.

BAUHAUS-galan 2020 blir en av de få riktiga tävlingarna i årets Wanda Diamond League. Det är det internationellt största årligen återkommande idrottsevenemanget i Sverige och ett av få med internationell prägel detta år. Tävlingarna kan följas i SVT 15.45 – 17.55 söndag 23 augusti. 

– Prioritet Finans är ett välkänt namn inom svensk idrott tack vare sitt stora engagemang. De har en stark tro på idrotten som samhällskraft och ett genuint intresse. Därför är vi väldigt glada över att Prioritet Finans nu även blir en del av BAUHAUS-galan, säger Jan Kowalski, tävlingschef.

Partneravtalet har utarbetats i samarbete med rättighetsbolaget ISP Sport.