Prioritet Finans ingår treårigt sponsoravtal med damernas högsta handbollsliga, SHE

Prioritet Finans ingår treårigt sponsoravtal med damernas högsta handbollsliga, SHE

Finans- och factoringbolaget Prioritet Finans ingår ett treårigt sponsoravtal med Svensk HandbollsElit, SHE, som är damernas högsta handbollsliga i Sverige. Samarbetet innebär att Prioritet Finans blir central partner till SHE och är en del i företagets långsiktiga strategi att sponsra och finansiera svensk idrott.
– Jag tror verkligen att damhandbollen har alla förutsättningar att växa i Sverige, både publikt och när det gäller antalet utövare. Spelet är snabbt, tekniskt, roligt och underhållande vilket är en förutsättning för att locka en stor publik till evenemangen. Det är en positiv utveckling som vi som stor sponsor och finansiär gärna vill vara med och bidra till, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Som central partner till SHE kommer Prioritet Finans att vara synliga på alla klubbars arenor och vid samtliga matcher i den högsta damligan. Sedan tidigare är Prioritet Finans även partner till handbollslandslagen på både dam- och herrsidan, och sedan i början av året även till ungdomslandslagen för både flickor och pojkar samt till Ungdoms-SM med över 600 lag från 500 klubbar över hela landet.

– För mig personligen är det viktigt att vara med och utveckla möjligheterna för ungdomar att aktivera sig och utvecklas inom idrottsrörelsen. Det är våra ungdomar som är landets framtid och som ska fortsätta att bygga Sverige. Med inkluderande värderingar som våra unga får med sig från idrotten, och framförallt från lagidrotten, har vi alla möjligheter att tillsammans skapa ett bättre och starkare samhälle där alla kan känna sig delaktiga. Både killar och tjejer, säger Nils Wiberg.

Trots det stora engagemanget i svensk handboll utesluter Nils Wiberg inte en framtida satsning på svensk damhandboll också på klubbnivå, liknande det samarbete som Prioritet Finans idag har med handbollsklubben Redbergslids IK och med ishockeyklubben Malmö Redhawks.

– Som finansbolag har vi vid sidan av den traditionella sponsringen även möjlighet att garantera klubbarnas likviditet genom förmånliga factoringlösningar, samtidigt som vi kan erbjuda enkla och tekniska lösningar för att avlasta klubbarnas egen administration av sina fakturor.

Peter Gentzel är vd för Svensk Elithandboll som hanterar de kommersiella rättigheterna runt SHE. Han är nöjd med att ha knutit till sig Prioritet Finans som central partner under de kommande tre åren.

– För SHE är det naturligtvis både roligt och viktigt att vi nu inleder ett samarbete med en etablerad och stark partner som kan bidra med resurser för att lyfta svensk damhandboll ytterligare en nivå. Det är ett samarbetsavtal som skapar förutsättningar för att växa ytterligare och bli både bredare och vassare, säger Peter Gentzel.