Prioritet Finans ingår treårigt sponsoravtal med Kopparbergs/Göteborg FC

Prioritet Finans ingår treårigt sponsoravtal med Kopparbergs/Göteborg FC

Prioritet Finans ingår ett treårigt sponsoravtal med damfotbollslaget Kopparbergs/Göteborg FC. Samarbetet är en del i den långsiktiga sponsorsatsning som Prioritet Finans initierat till stöd för svensk idrott.
– Damfotbollen växer och utvecklas snabbt både i Sverige och internationellt. Vi som är en stor sponsor och finansiär till svensk idrott vill gärna vara med och bidra till den positiva utvecklingen, säger Nils Wiberg, vd på Prioritet Finans.

Prioritet Finans blir huvudpartner till Kopparbergs/Göteborg FC vilket innebär en rejäl satsning på klubbens verksamhet både på och vid sidan av planen. Bland annat blir Prioritet Finans en aktiv part i klubbens stora integrationsprojekt ”Shake Hands”, som startade 2014 och som syftar till att med fotbollen som verktyg hjälpa och stötta alla dem som annars riskerar att hamna utanför. ”Shake Hands” kan handla om allt från att integrera nyanlända i det svenska samhället till att skapa sammanhang och gemenskap för någon med en funktionsvariation.

– För mig personligen är det viktigt att vara med och utveckla möjligheterna för ungdomar att aktivera sig och utvecklas inom idrottsrörelsen. Det är våra ungdomar som är landets framtid och som ska fortsätta att bygga Sverige. Med inkluderande värderingar som våra unga får med sig från idrotten tror jag att vi har alla möjligheter att skapa ett bättre och växande Sverige där det finns plats för alla.

Kopparbergs/Göteborg FC är en utpräglad elitklubb men har även ett stort ungdomssamarbete med flera klubbar i regionen. Sedan 2014 har man även ett flicklag i den äldsta åldersklassen för 19-åringar, som i år för första gången vann den högsta serien och därmed är klara för det slutspel som avgörs i början av november.

– Klubben har varit fantastiskt framgångsrika de senaste åren och är med uppe i toppen av damallsvenskan även i år. Jag hoppas att vi sponsorer tillsammans kan vara med och bidra med den sista pusselbiten som gör att klubben kan ta en historisk första SM-titel.

– Med framgång på elitnivå följer även ett ökat lokalt intresse för flickor att börja spela fotboll vilket är väldigt positivt för staden. Gamla Ullevi är ju sedan 2009 även damlandslagets officiella hemmaarena där det under åren har bjudits på folkfester och underhållande fotboll på högsta internationella nivå, säger Nils Wiberg.

Peter Bronsman, ordförande i Kopparbergs/Göteborg FC, säger: 

– Vi är stolta och hedrade över att få Prioritet Finans som en stark partner. Samarbetet med dem gör att vi även fortsättningsvis skapar förutsättningar för att utvecklas som elitförening, men vi kan nu också bygga upp en ännu starkare och mer långsiktig kvalitet i våra ungdomssatsningar.

– Ledstjärnan för oss är att främja damfotbollen i Göteborg med omnejd. Att Prioritet Finans delar den visionen med oss känns fantastiskt, säger Peter Bronsman. 

Sponsoravtalet mellan Prioritet Finans och Kopparbergs/Göteborg FC har utarbetats i samarbete med rättighetsbolaget ISP Sport.