Flera nyheter
Prioritet Finans och Djurgården Fotboll förlänger sitt samarbete

Prioritet Finans och Djurgården Fotboll förlänger sitt samarbete

Prioritet Finans och Djurgården Fotboll förlänger sitt Stjärnsponsoravtal till och med 2022. Det befintliga avtalet går ut först vid årsskiftet, men redan nu väljer Prioritet Finans att nyttja den option som fanns om en förlängning på ytterligare två år.

Prioritet Finans har varit Stjärnsponsor till Djurgården Fotboll sedan 2014 och har genom åren kommit varandra väldigt nära och varit en del i varandras framgångsrika utveckling. 
– Ända sedan starten har vi haft ett väldigt bra samarbete och det är med glädje vi fortsätter denna resan tillsammans. Utvecklingen som skett både på och utanför planen de senaste åren är fantastisk och Djurgården är verkligen ett föredöme som förening. Välskött, välorganiserad och med många duktiga och kompetenta ledare med Bosse Andersson och Henrik Berggren i spetsen, säger Nils Wiberg, vd Prioritet Finans.

Henrik Berggren, vd Djurgården Fotboll:
– För oss är det ett oerhört skönt och viktigt besked att vi förlängt avtalet med vår Stjärnsponsor. I tider som dessa är det givetvis extra skönt att våra partners väljer att satsa vidare tillsammans med oss. Det ger oss en trygghet och en möjlighet att kunna fortsätta utveckla föreningen.

Framgångarna de senaste åren med guld i Svenska Cupen 2018 och SM-guld i fjol gläder givetvis en Stjärnsponsor, men titlarna är inte avgörande för Prioritet Finans fortsatta engagemang. Djurgården Fotboll är en förening för herrar och damer, pojkar och flickor, bredd och elit och de tar ett stort ansvar för omgivningen man verkar i.
– Vår viktigaste drivkraft för att finansiera svensk idrott är att utveckla friska och sunda människor och goda samhällen. Framgångarna är viktiga då de skapar positiva förebilder, men det är föreningens satsning på att få barn och unga i rörelse genom uppsökande idrott som är en vital del i att vi väljer att förlänga vårt avtal. Djurgården sätter Stockholm i rörelse och det kommer vara extra viktigt efter den speciella tid vi nu går igenom, säger Nils Wiberg.

Bosse Andersson sportchef i Djurgården Fotboll har genom åren kommit att spela en central och viktig roll för samarbetet mellan Djurgården Fotboll och Prioritet Finans.
– Visst hade man en förhoppning om att samarbetet skulle bli framgångsrikt och långvarigt när vi kom överens om att inleda ett samarbete 2014, men att Prioritet Finans skulle komma så nära oss och kännas som en som en så naturlig och självklar del av Djurgården Fotboll kunde vi inte drömma om i det läget.  Att Prioritet Finans valde att tro på oss och vår plan i det läge vi befann oss i när samarbetet inleddes och nu ett par år senare har fått vara med oss om att vinna såväl Svenska Cupen som Allsvenskan är fantastiskt, säger Bosse Andersson.