Tips för framgångsrikt företagande del 4

Tips för framgångsrikt företagande del 4

Stärk din förhandlingsposition

När jag började bygga mitt företag fanns det ett allmänt känt begrepp som kallades ”kassarabatt”. Du fick helt enkelt rabatt på ordinarie pris om du kunde betala fakturan så fort du fick den. Genom att sträva efter att alltid ha pengar i kassan kunde jag utnyttja ”kassarabatten”.

Uttrycket ”kassarabatt” används inte längre men principen är lika levande nu som då. Erbjuder du betalning före förfallodag får du oftast rabatt på priset. Dessvärre är det svårare idag att hålla kassan vid liv. Ibland går helt enkelt inte de egna fakturornas förfallodagar i takt med kassans rop efter pengar. Vill det sig illa kan hundratusentals kronor eller mer ligga ute hos dina kunder för betalning 30 dagar bort, samtidigt som kassan är skral.

Fundera ett tag över den eller de möjligheter som du som affärsman/kvinna skulle kunna få, via en kassa som inte påverkas av dina fakturors förfallodagar. Jag lovar, här finns massor att hämta. För visst stämmer devisen, utan likviditet, ingen lönsamhet.

För oss företagare gäller det att hjälpa varandra med tips och råd och ovanstående var för mig ett strå i stacken till framgång. Om du vill så ställer vi även gärna upp som din likviditetspartner för en alltid välfylld kassa

Vi fixar likviditeten, du lönsamheten!
Nils Wiberg, vd Prioritet Finans