Vad är factoring

Vad är factoring?

Factoring innebär att du belånar eller säljer ditt företags fakturakrediter till ett finansbolag eller en bank, i syfte att snabbare få tillgång till kontanta medel och slippa vänta på kredittiderna. Låt oss gå igenom vad factoring innebär, hur det kan bli en tillgång för ditt företag och vad som passar bäst för just dig.

Därför väljer våra kunder oss på Prioritet Finans

Pengar på kontot direkt

Sälj eller belåna dina fakturor till oss och få betalt samma dag. Vi köper över 99% av alla fakturor.

Vi tar kreditrisken

Vi minimerar din risk att du ska förlora pengar om din kund går i konkurs. Vi sköter all administration så att du spar tid.

Vi köper 99% av alla fakturor

Säljer du dina fakturor på morgonen har du dessutom pengarna på kontot samma dag.

Egna finansiella muskler

Vi är en bankoberoende finansiell partner med en stark kassa.

Fakturaköp – från faktura till pengarna på kontot

1. Skicka din faktura

Du skickar din originalfaktura till oss

2. Kontroll

Vi gör en kontroll av fakturamottagaren

3. Vi köper din faktura

Fakturan når din kund samma dag

4. Pengarna på kontot

Du får betalt direkt och din kund betalar oss enligt dina betalningsvillkor

Fakturaköp – våra rådgivare

Våra rådgivare är erfarna, kompetenta och finns alltid tillgängliga att hjälpa dig. Genom att låta oss sköta administrationen och hanteringen av fakturorna kan du känna dig trygg. Sälj fakturan och låt oss på Prioritet Finans hjälpa dig att förenkla tillvaron, så att du kan fokusera på rätt saker.

Vill du ha mer information om att sälja fakturor, är du alltid varmt välkommen att kontakta någon av våra rådgivare som hjälper dig.

Olle Hellman

Olle Hellman

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702381678

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Stefan Jonsson

Stefan Jonsson

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708123500

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Carry Takki

Carry Takki

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0708139505

Linkedin

Väst

Svenska & Engelska

Jessica Kemppainen

Jessica Kemppainen

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0761284820

Linkedin

Öst

Svenska & Engelska

Bernt Wallström

Bernt Wallström

Finansiell rådgivare

Skicka e-post

0702240724

Linkedin

Norr

Svenska & Engelska

Fler vanliga frågor och svar om factoring

Factoring är ett samlingsnamn för tjänsterna fakturaköp med eller utan regress och fakturabelåning. Factoring är när du säljer eller belånar dina fakturor för att snabbt få din betalning. Syftet är att göra det enkelt och säkert för dig att förbättra din likviditet utan att behöva gå till en bank för att låna pengar.

Priset baseras på vilken av våra två factoringtjänster du väljer, fakturabelåning eller fakturaköp – alltid anpassat efter vad som passar dig och ditt företags behov bäst. Läs mer om våra olika priser på “Vad kostar factoring?” eller ta kontakt med oss för ytterligare information. Våra rådgivare hjälper dig att komma fram till den bästa lösningen

Du väljer själv hur länge du är i behov av våra tjänster. Våra rådgivare kommer finnas med i alla beslut du behöver fatta och ser till att dina behov blir bemötta

Den stora skillnaden mellan fakturabelåning och fakturaköp, är att fakturabelåning innebär att vi som factoringbolag inte tar på oss kreditrisken och fakturaköp innebär att du säljer dina fakturor till en bank eller ett finansbolag, inklusive kreditrisken. Om fakturan inte betalas kommer ditt företag behöva betala inom ett visst antal dagar efter förfallodagen.

Vilket factoringalternativ som är det bästa beror bland annat på vilken bransch du verkar inom och dina kunder. Ta kontakt med våra rådgivare för att få personlig service och guidning till rätt lösning.